OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
To m_h
Suhlasim s m_h az na to ze mi to Nightwish ani nepripomina
a SGM jsou perfektní!
znáte Stolen Babies? taky pěkná avantgarda...
pokud se vám tohle líbí zkuste Le Grand Guignol:
http://myspace.com/legrandguigno1
2 Marigold: a co tak sleepytime gorilla museum? minuly tyzden som na nich natrafil. to je tiez taky pristupny cross over?
velmi zaujimava a zabavna kapela, nieco podobne som este nepocula. nie je to album, ktory si pustim kazdy den, ale zato sa k nemu rada vraciam a milujem ten skvely zaciatok :) worth a listen...
ovlivnily/oslovily :-).
Reagoval jsem na tvůj příspěvek z [17.7.2007 08:49] - určitě se nemusí jednat pouze o ty metalové kousky - zkratka ty co tě ovlivnili/oslovili.
V každým případě díky za odpověď a svůj poslední příspěvek beru zpět - v pohodě ;-).
Pokud jde o ty metalem líznuté, zkus ESTRADASPHERE a třeba norské SHINING, ale nejsem si jistý, jestli spíš nehledáš ty přístupné mödl fošny jako DSO...
d_m: Sorry, nebyl jsem tu pěkných pár dní... Už moc nevím, o co šlo, ale pokud o ty žánrové cross overy... nejsem si jistý, jesli jsi chtěl jenom ty metalové... já to měl na mysli spíš i v rámci jiných žánrů...
On je asi na dovolene, neni to arogantni clovek, poptej se na forum, urcite ti odpovi. :))
Marigolde - Ok, takže díky za vyčerpávající odpověď :-). Poslal jsem ti i maila a nic - asi jsem chtěl moc :-).
lol mě se při poslechu DSO první vybavili (ať to zní jakkoliv bizardně) Ephel Duath :)))
Marigolde, mohl bys mi prosím vyjmenovat pár těch dalších cross-overů, díky kterým sis vypracoval názor na DSO jenž tu zastáváš? Velmi rád si rozšířím obzory, předem díky. (Byl bych nerad, kdyby byl můj příspěvek pochopen jako irone ;-) )
... asi si hodim desetistenkou a rozsoudim vas...
........
RB: Utřel? No, to byl spís vtip s tím, že DSW jsou Tvoje nej kapela, ale to je jedno. Kdo o něm řekl, že je skvělé, Ty, Louis? A proto je to nějaká všeobecně vnímaná pravda? Máš na to nějaký patent, kterým dokážeš určit, která hudba je skvělá a která ne?? Nebo nakonec ještě začnes mluvit o "objektivní" recenzi:)) Já souhlasím s Marigoldovou a Thornovou recenzí.
Petrucci: Bohužel jsi dost utřel a DSO určitě nejsou moje nejoblíbenější kapela (ale v TOP 5 u mě figurují), ale tohle album je prsotě skvělý. Bohužel je tu jen pár recenzantů jako Louis a strašně se mi líbí totální averze většiny redaktorů proti určitým skupinám, kteří se je potom snaží i recenzovat.
m_h: s prvou vetou nesuhlasim.. ucelom recenzie je to, co si recenzent za ucel recenzie vyberie (bavime sa o subjektivnom publicistickom zanri).. ak si recenzent vyberie, ze cela recenzia bude iba o nedostatkoch, neznamena to nutne, ze je zakomplexovany alebo si chce vybit agresivitu na ubohom umelcovi. mozno tie nedostatky povazuje za najdolezitejsiu cast svojho dojmu, mozno sa mu zda z roznych dovodov zbytocne hovorit o kladoch..
mozno ho po takejto recenzii niekto prestane citat alebo strati jeho doveru, to sa stava (smola je to jedine vtedy, ak sa tym dotycny zivi).. ovela smutnejsie ako recenzent vyzivajuci sa v negativnej kritike su podla mna ludia, ktori sa ho snazia presvedcit o tom, ako sa myli..
V pozitivnom postoji k DSO v redakcii vela spojencov nemam, napriek tomu sa mi ten album paci (o com svedci napriklad to, ze som si ho pustil aj po dokonceni a zverejneni recenzie). tak, ako som sa tentokrat rozhodol ignorovat nedostatky (jednak z dovodu ze ide o debut a takisto z prozaickeho dovodu, ze sa mi album dobre pocuva), tak nabuduce budem ignorovat u niecoho ineho klady.. that's life, bro..
chaozzzzzstar... tristania... LOL
2 marigold: ucelom recenzie nie je hladat len nedostatky. mnohi na to zabudaju. dso ma svoje chyby, ale to nevadi. je to o radosti z hudby, nadhlade, ... . niekto chape, niekto nie. dokonale album bol mozno posledny chaostar, svojim sposobom ashes od tristanie. prvotina dso dokonala nie je, ale ma vysoku pridanu hodnotu a tie chyby nie su az tak zavazne. mna nudi 99% tvorby metalliky a nedam tomu 5/10 bez mihnutia oka, lebo to ma chyby.
........
A nebo je to další případ toho, kdy se na oblíbenou kapelu sáhlo člověku, který to není SCHopný rozdýchat:))
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek