OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
@ matti: Díky za připomenutí, na to jsem zapomněl - vlastním originálku a moc se mi Bushovy verze Belladonnových skladeb líbí. :-))
V tomhle bych zmínil od Anthrax - Greater Of Two Evils. Většina skladeb se mi líbí víc v originále, ale "slušně" to zní:o)).
Máte na mysli Let There Be Blood? Tak v tom se s Vámi ani v nejmenším neshodnu, podle mě je oprati debutu děsnej a kapela nezní zrovna moc sevřeně (tight)... Thrash Anthems od Destruction je taky provar jak hovado. :-(
No ten Exodus ako spomenul mickej je vážne dobrý, odkedy ho vydali som pôvodnú verziu toho albumu nepočul.
INCUBUS
exodus - bonded by blood
Mš pravdu, ale tak mohl někdo napsat dřív že to je sračka. :-D Právě to poslouchám, zpěv je děsný a zvuk je sterilní až běda, žádná energie - tak jako snad u všech znovunahraných alb co jsem slyšel.
OT: To mi připomíná, zná tu někdo nějaké album kde by byly znovu nahrané skladby a znělo to alespoň slušně? ;-)
k.eight.a
No to je asi práve z tých dôvodov čo som napísal :) Tá doska je zbytočnosť
@ Meresz: Bereš to nějak moc osobně, nejde mi o recenzi, ale spíš o to že (pokud mi něco neuteklo) tak tu na metalopoli do teď o této desce nepadlo ani slovo...
A načo? Ten počin len supluje ich súčasnú tvorivú absenciu a okrem toho ja osobne nevidím dôvod to recenzovať. Veď oproti pôvodným verziám je to o dosť horšie po všetkých stránkach, hlavne spev.
The Root of All Evil - znovunahrané skladby ... ?
...že se Blackworld pode mnou ptal na retro, tady není nikdo, kdo by měl co napsat k "The Root of All Evil" (2009) ? ;-) ...tedy albu kde jsou znovu nahrané skladby z prvních 3 alb v aktuální sestavě.
spevacka ma asi krami
Co znamenaju tie cervene pasky ktore zvyknu arch enemy nosit na rukach?
Proč by se měli odvracet? Jeho vokál je zajímavej, takovej správně bolestnej:))Jak když ho někdo tejrá. Ale mám trochu strach, jestli by tím u Enemy právě nezabil ty melodický kytary.
Napiste si Anaal Nathrakh o cover :))
Napiste si Anaal Nathrakh o cover :))
V.I.T.R.I.O.L. by byl opravdu zajímavý... jen by se asi 85% současných posluchačů AE odvrátilo hrůzou... (zkouším si představit We Will Rise)
Co třeba s tím polákem od Vaderů (teď nevím z hlavy jméno). Ten byk Enemy podle mě docela seděl.
Zajímavě by mohli znít s V.I.T.R.O.L.em z Anaal Nathrakh..
Jj, keby sa s tym Angela vedela pohrat, ako napr. Speed, bol by to narez...
Ale inak som AE aj tak nikdy neprisiel na chut ani po hudobnej stranke.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek