PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
Urzovci jsou zpět a vyráží do klubů, radujme se! To by asi tak stačilo. Snad jen drobná poznámka. Minulá deska byla a je až příliš dokonalá. Nová je dokonalá poněkud méně, je pouze vynikající. Kdo by to byl čekal?
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Souhlas, ze novinka je navrat k easy-listening, ale nemuzu rict, ze spatny.
No tak zase nejaká nespútaná brutalita to nebola :-)), to je jasné, len bol určite tvrdší (v rámci ich tvorby), rozťahanejší, taký do Black Sabbath trocha ladený a hlavne Valo tam teplošsky nevzdychal ... to boli všetko príčiny odlivu ich fanúšičiek s výraznou špirálou na očiach a medvedíkmi na školských taškách :-).
Inak ale pre mňa osobne bol "Venus Doom" fajn album.
tvrdy(pre mna) ani nie, ale nepristupny..to ano.. mne trvalo tyzdne, kim sa mi to dostalo do ucha a zacalo pacit.
HIM sa znovu pokúšajú získať si priazeň "tínedžeriek", nakoľko ich práve s (o čosi tvrdším a menej prístupným) albumom "Venus Doom" dosť ubudlo ... a o to ide, celkom logický krok z ich strany :-).
novemu
albumu od HIMOV nemoze ani rudy dat viac ako 5/10 .. po tomto venus doom (ktory je pre mna osobne jeden z najlepsich albumov v ich diskografii) to je taky pop punkovy odser pre pseudo emakov...skoda.. netrafili dobu.
tak to bude 10/10 zase voe:D
Ešte tým nožom otoč.
a co album istej kanadskej nemenovanej legendy?
ano (planuje sa)
mozno (pise ju rudi:)
Bude recka na novinku? :)
Venus Doom
HIM je dobrá kapela...rocková kapela s dobrými muzikanty
lol, to je zase diskuze. Takze, HIM mam rad, novou desku jakbysmet, dale mam hodne rad Emperor a Shining.
Vsechno jde, kdyz se chce.
Mish: Co to plácáš za nesmysly? Hleď se probudit, chuděrko... melancholická...
:D ..jinak koukám na kladný hodnocení posledního alba, tak ho možná časem ochutnám - po předešlých výplodech jsem nad nima zlomil hůl...
Ale zase fakt bych si to nepustil, to zase ani náhodou. Jedině že bych měl někde akorát to a nahlas by řval nějakej hiphop nebo dance music, potom bych po HIM skočil jak chrt a ohulil to do sluchátek naplno:))
Mě HIM akorát kdysi naštvali s tím, když se začali hlásit k Black Sabbath jako ke svým vzorům, což jsem bral jako urážku Sabbatů. S tím svým pop rockem by se o Black Sabbath ve výčtu svých vzorů neměli ani zmínit. Ale samotná hudba HIM mi nijak nevadí, prostě takový "posmutnělý" poprock.
Mno, to je právě ono - tohle se kolem metalu ani neprošlo :D
Dost dobrý...
Noo...tak...jako každýho věc...ale já se taky nestrefuju do jiných kapel trapnýma komentářema...když se mi ta skupina nelíbí...nepíšu tam nic...akorát bych si tím dokázala,že na víc,než na pomlouvání nemám...HIM poslouchám už dlouho...jejich hudba,texty i písničky se mi líbí...a na názoru ostatních mi ani tak nezáleží...ale někdy už toho je fakt moc. Není to drsná hudba...je spíš melancholická...ale lepší než nějací uřvaní týpci,kterým ani nejde rozumět. LOVE METAL...
Mě to nikdy nebralo. Ale oproti Rasmus, který mi opravdu nahánějí husí kůži v horším, resp. strašidelným slova smyslu, je ještě beru. Nesedí mi jejich melodika a učesaný zvuk.
Mám rád třeba Sigur Rós a dost dobře chápu, pokud zrovna tahle kapela někomu připadá naprosto slizká.
Takže v poho...
Starší alba jsem dřív hodně poslouchal - hlavně jsem tenkrát začínal hrát na basu a - co si budeme namlouvat - hudba HIM není příliš hráčsky obtížná, takže i proto. Nejsem skalní fanda, ale některé písničky jsou určitě povedené a velice příjemné na poslech. Samozřejmě nad texty se pozastavovat nebudu, Join me in death je samo o sobě dost úchylný, ale co už - to je prostě jejich "styl". Starší Manowar se mi taky líbí a klidně ty silácký texty přežiju, na koncertu na MoR 2006 jsem se bavil (teda než začali dělat 30timinutový sóla, jezdit na motorkách a fuckovat všechny okolo). A Paradise Lost, kteří včera hráli s HIM taky nejsou vůbec špatní :)
walram: Jo, docela se mi to líbilo, ale někdy mi dost trvalo, než jsem poznal kterou písničku vůbec hrajou. Dost mě mrzelo blbý nazvučení Paradise Lost (hlavně ty bicí byly udělaný otřesně)...
Urzovci jsou zpět a vyráží do klubů, radujme se! To by asi tak stačilo. Snad jen drobná poznámka. Minulá deska byla a je až příliš dokonalá. Nová je dokonalá poněkud méně, je pouze vynikající. Kdo by to byl čekal?
Atmosférický black metal / post-metal. Hodně odlehčená produkce plná vybrnkávaček, náladových pasáží a košatých atmosférických vsuvek. Zuby se moc necení, možná občas mléčné jedničky. Příjemný poslech, vyloženou hitovku však na "Succumb" nenajdete.
Šíleně plodný oneman projekt, Aaron Edge se utrhl ze řetězu s sází jednu desku za druhou. "Agglomeration" je třetí z letošních již pěti alb. A překvapivě to drží slušnou kvalitu. Pokud tedy máte rádi dusivý sludge doom s výbuchy disonantního šílenství.
Hulváti z Jura sú takí naši DARKTHRONE: o pol generácie mladší a s koreňmi v grinde miesto blacku, no doživotne verní metalovej klasike (s čoraz hrubším zvukom). „Kromaňon“ a „Abeceda nenávistí“ sa zapíšu do zlatého fondu. Zbytok asi nie, čo vôbec nevadí.
Oproti EP "God Made Me An Animal" ubral Greg Puciato (ex-THE DILLINGER ESCAPE PLAN), ale i skupina jako celek, na nekompromisnosti, objevují se více i zpěvné a melodické polohy, nicméně je to stále hodně nasraný a uřvaný post-hardcore té nejvyšší kvality.
Strhující rozsáhlé kompozice, které buď zcela pohltí, nebo unudí. Já se hlásím k první možnosti. Je to jako snové divadlo severského death metalu. Za mě je to zatím rozhodně jedna z nejzajímavějších desek letošního roku.
Singl „Winter Storm Vigilantes“ je povedená záležitost, která byla slibnou návnadou na nové album. Velká očekávání byla nakonec zbytečná. S trochou dobré vůle se na albu najdou dvě další slušné skladby, jinak je to stále ten samý a nenápaditý kolovrátek.
Vložit diskusní příspěvek