OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Tak to bude bomba!:)
http://kultura.idnes.cz/michael-kocab-aftershocks-recenze-dlx-/hudba.aspx?c=A140217_113623_hudba_ob
tohle sedi
Co říkate na Aftershocks?
Naprostý souhlas.
mysleno samozrejme v tom nejlepsim slova smyslu vyznamu :o)
at je to jak chce, tak soudle dle DVD z Teplic to soucasne sestave masti nazivo primo neuveritelne
Tak jasně že tak dobře skloubit kytarový kreace s plynulostí a dynamikou skladby jako to uměl Page nebo Iommi Pavlíček neumí, ale přeci jenom Page nebo Iommi jsou takoví králové rockový kytary, Pavlíček je "pouze" světová špička, která pořád převyšuje 99,9% kytaristů o tři hlavy.
No nevim, ale já tam Pavlíčka absolutně nepostrádám. Ten člověk je tak strašně zahleděnej do sebe a svojí kytary, až to hezký není. Nic proti němu, kytarista je to boží, ale na můj vkus až příliš exhibuje. Všichni v republice vědí, že hrát umí, ale nemusel by to v každý skladbě dokazovat.
Souhlasím s tím, že jiný název by byl vhodnější, ale deska se mi líbí. Je to dost dobrý.
taky bych mozna dal nekam do... urcity texty, ale co je jasny, pripomina to strasne Planet X. no jo, Kocab s Klaudou fakt dodrzeli slovo dle nasi posledni cesty za Donatim a spol, nekecali :) jen jsem zvedav, jak jim to vyjde s tim planovanym tour :-D
Ještě jsem nepřekonal svůj strach a desku si zatím nepořídil. Nebojím se, že by Kocáb a spol. nenahráli kvalitní rockové album, ale bojím se, že už to nebude PV. Hlavně Pavlíčka ten protinožec asi nenahradí, Pavlíček má ve světě jen málo sobě rovných.
:-(
jj, chyba tyhle desky je zvuk skopku - pady :-((((
nu, doufám, že deska bude poslouchatelná, protože jsem je viděl naživo v trutnově a byl to jeden z největších průserů celého festivalu, hotová galerie klišé, tupoty, pózy a prázdné hudby. Proudfoot je typický kytarista-atlet, basák ne tak hrozný, ale možná je to jen proto, že neměl tolik prostoru. Hrůza, a to je poslouchám od svých pěti let:-)
brutusáček: děsnější než v St. Angeru? :)
nejsou ty bicí umělý? mají děsný zvuk
Vyteku, samozrejme nepochlebujes, jak jsem se snazil o humor. Jak bys mohl :-). Jsem spise rad, ze jsi ty tezky konkurenty poplacal po ramene.
Ber je prima vec...opravdu jsem se na nej tehda neuevritelne tesil - s novinkou to je spis takovy nijaky, ale urcite do ni hupnu mozna po delsim case
2Subeer: z novinky není třeba mít strach. Je to jiné, ale je to zajímavé..
Sorry za mé "petručovatění", už to tu nebudu moc zasírat.
Běr je dobré album, textově ale taky místy pokulhává, ale Tož vem to ďas nebo Stín jsou IMHO jedny vůbec z nej písní, co kdy PV složil. A taky zvukově je velmi podařené. V nejednou high end studiu jsem ho zahlídl.
Jo a nechci pochlebovat =), já mám jen hodně velkou radost, že právě i tady mají schopnost se nad některé věci povznés.
vyteku, ty pochlebniku, v podstate mas pravdu. Skoda, ze jsem album jste neslysel, ale me to fakt otravily ty kecy kolem a pred vydanim (melem nemelem drzkoklapnym buldozerem).
Napr. Ber jsem bral hned horky Bontonlandu, tedko jsem se tohle skoro bal koupit.
...a taky jsem přesvědčený o tom, že jmenovat se tohle jinak, rozhodně by lidé byli vůči tomuhle albu méně prozíraví a víc by si užili solidní muziky než jakéhosi neustálého vnitřního dilematu typu: "tohle přece nemůže být PV"
Pánové, chci vám moc poděkovat vůbec za uvedení recenze tohoto přece jen kontroverzního dílka.
Nejvíc ale chci poděkovat, že jste byli s to oddělit mediální balast od hudby. To se opravdu skoro žádným recenzentům tohoto alba nepovedlo. Díky.
Takto tady zůstane relativně solidní, nadprůměrná, pestrá deska, kterou sráží textová stránka. Sedm a půl bodu je podle mě velmi adekvátní. Lepší texty = klidně o půl bodu-bod víc...no, snad příště....jesti tedy vůbec někdy nějaké příště bude.
PS: touto recenzí, resp. jejím pohledem na samotné vnímání alba jste u mě hodně stoupli na ceně. Tohle album bylo chtě-nechtě hodně veklým prubířským kamenem """"objektivnosti""" (schválně píšu do tří uvozovek) vašich recenzí. Pokud "nová era" Metalopolisu se má ubírat směrem k menší kvantitě a na druhé straně zas větší propracovanosti a většího zájmu o danou věc (pro mě třeba úkaz tahle recenze), tak pánové, klobouk dolů. Díky moc. Takhle si svůj kredit můžete jenom znásobit.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek