OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Na aktuálnu APOCALYPTICU sa recka nechystá? Skutočne fantastický nový album!
po troch rokoch
Apocalyptica má nový album. Hurá!!! Recenzia asi nebude. Nuž chápem, keď je tá kríza. Apokalypsy je aj bez sláčikov všade dosť.
holt David Bowie :-)
Hm, tak to teraz počúvam a momentálne ma najviac drží skladba Helden. Celkom sa mi pozdáva aj text.
Apocalyptica
Je to taky cajovy odvar, dvojdnovy odstaty, ale da sa este stale pit.
nenáročné styly
ale je pravda, že poslední dobou opravdu nenáročné hudební styly letí... proč jsme asi všichni na Metalpolicu, ne?
kdo z vás poslouchá... no třeba Sugababes nebo jak se jmenujou...
Hele, já vím, že už prudim, ale nemůžu si pomoct, nemůžu se zastavit...
"Naopak, tato hudba je hluboká a skrytě optimistická, je to perfektní relax. Ovšem, není to hudba pro každého, poslední dobou letí nekomplikované, nenáročné "hudební" styly a pro jejich posluchače Apocalyptica asi vážně nehraje."
Jo, to fakt bylo dokonalý. Him a depresivní hudba a společně s apocalypticou "hudba severu":D
jestli nějaký kapely nejsou typická hudba severu, nýbrž naprosto regulérní sériové výroba řízená producenty, u které je úplně jedno odkud je, pak to jsou právě tyhle kapely. Ale Apocalyptica se celkem dá slyšet.
Tak musim uznat, že sem občas brečel smíchy...
"...tak je pravda, že takoví HIM jsou depresivní, ale Apocalyptica umí přitvrdit, že to nejsou jenom melancholické cajdáky...jinak hudba severu je pro mě tím nej..."
Haaaaaaaaaaaaaa! :D :D :D
Jo a vrchol byl příspěvek, kde autor tvrdil, že už ten název Apocalyptica mu nahání husí kůži a je mu z toho blbě, nebo tak něco:))
Řeknu vám, přečtěte si diskuzi na novinky.cz k článku o Apocalyptice. Je to fakt sranda, hlavně takový ty učený dišputace nad tím, jestli to ještě je "normální" hudba nebo jestli už to je příliš obsurní, depresivní, navádějící k sebevraždám a vedoucí k psychickému kolapsu posluchače.
Docela by mě zajímalo, co by ti diskutéři říkali na My Dying Bride nebo zde čerstvě recenzované Skepticism. Asi něco jako "mimo zákon s nima, sektáři, požírači duší, vrazi mládeže."
A co teprve Graveworm a jejich ůskoč, skoč, skoč":)
"...snad první song s textem..."
Doufám máš na mysli pouze v mezích tohoto alba? O.o
Kvalita zkušených...
Worlds Collide je rozhodně dobré album. Už úvodní song Worlds Collide je temná pecka, následuje Grace - další smršť vysoce melodických, vysoce nízkých tónů, a pak unikát I'm Not Jesus - snad první song s textem, nepletu-li se...
Následují další výborné skladby, až po závěrečnou
Peace, která rozhodně peace do duše nepřináší, ale volá po novém a novém poslechu.
Songy se nemohou rovnat věcem jako Path nebo HOMK, ale i tak je to výborný zážitek.
skladbu S.O.S pocuvam minimalne kazdy treti den.:))
Jede někdo v pond.na APOCALYPTICU do Prahy z Brna?
Lidi, v pondělí je v Praze APOCALYPTICA a já se ptám jestli na ně někdo jede z Brna? Já jedu s kámošem a když nás bude víc, bude levnější vlak, ale to by se ješě doladilo. A zpátky nejspíš vlakem v 01:00 z Hlavního nádraží, který do Brna přijede ve 4 h. Kdyby někdo jel tím zpátečním vlakem do nebo aspoň přes Brno, napište mě na e-mail, budem mít levnější cestovný, když nás bude víc. A taty pokecáme a bude sranda. Rád poznám nějaký fandy APOCALYPTICY
.
Víko is right.
...
Jony - [26.10.2007 00:56]
''Netrpí syndromem metalových růžových brýlí'' říká Jony. To je sice hezké, ale taky by mohl přestat trpět syndromem černo-černých metalových brejlí.
Sry za OffTopik
http://tinyurl.com/yug95c :)
Tak hoši to čumím.Tady se na mě vyřítila snad celá redakce a světe div se,se stejným názorem.To aby to vypadalo že je vás víc? Nebo si prostě už tak ze zvyku koukáte ze zadnice?
A teď k věci.Nikde se nanajde takový subjektivní popis desky,ovlivněn především konzervativním a mylným názorem že metal musím být underground.O tom že na Apocalyptice je bez pochyby něco zajímavého ale "recenzenta" to vlastně až tak nebere asi není nutné ani mluvit.Navrhuji přejmenovat rubriku recenze na subjektivní posouzení nebo podob.název.
Myslím že nemám opačný názor,já jí zas tak nežeru takže tenhle argument je mimo mísu,stejně jako vtipné vytrhávání vět.Nemůžu odepisovat na všechny duchaplné protiargumenty ale z toho co jsem níže napsal je rozhodně citit větší objektivita než z Thornova výplodu.
A vůbec co mi sem píšete vy se přece může vyblbnout v recenzích né.Já to napsal proto kdyby třeba někdo chtěl slyšet novou Apocalypticu,aby tu snůšku pomluv nebral tak vážně a poslech si to sám.
Recenze je jen takový zábavný počteníčko. Názor jednoho člověka, na který on má právo. Jediný, co mi vadí je to, když někdo něco pošle do kanalizace bez toho, aniž by vysvětlil, proč se k takovýmu kroku odhodlal. Vždyť na tom, že člověk vypoví něco o tom, co ho vedlo k jeho subjektivnímu vyjádření, nic není, ne?
Nemám na mysli Thornovu recenzi.
//:=]
pozn od kdy musi recenzent mit recenzovane dilo/autora v oblibe? neztratily by pak recky uplne smysl? cim vice ruznych nazoru/pohledu - tim lepe... nekdy je dokonce alternativa trefnejsi a informativne hodnotnejsi mainstreamu...
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek