OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
R.I.P.
Smutná správa, odpočívaj v pokoji, nezabudneme! ITW je jeden z originálnych klenotov (nórskej) scény!
Srdce odpísalo chlapa v 39 rokoch... Jemu to už je jedno, ale aspoň sa mu podarilo to, že celkom dosť ľudí na neho za ITW bude v dobrom spomínať.
Zahynul gitarista Oddvar A:M
Tak, ja v ňom aj po takom čase stále nachádzam nové vecičky a nálady... Dnes na mňa pôsobil takou, povedal by som, až barovou atmosférou.... Taká mierna melanchólia, ale velice dobre mi to padlo....
Je to síce materiál na dlhšie prepočúvanie, no už teraz na začiatku ma to oslovilo. A nálad si človek popri tom užije až až.
Niet za čo... Tiež som si ho dnes zas poriadne užil... Totálne mi padol do nálady...
Vďaka za tip, Majto! Ten Naervaer fakt parádna muzika.
In The Woods & Naervaer
Pre mňa stále skvelý album... a NAERVAER s albumom Skiftninger sú veru tiež dobrá chuťovečka pre ľudí obľubujúcich mierne odlišný pohľad na hudbu.... Mám ho už zopár rokov a nemôžem povedať, že by som ho mal dokonale napočúvaný...
Ten rozhovor je vynikajuci xD
jo určitě, mě ta první vlna minula (i když jsem o ní věděl).
Ale když zmiňuješ Bathory, tak ty jsem slyšel ještě před těma zmíněnýma věcma, ale jen nějakou strašnou nepopsanou kazetu, dodnes nevim co to bylo. ale vzhledem k tomu, ze mi to tehdy prislo jako extremni vriskani, tak asi neco z tech uplne prvnich :) Nějak jsem na to zapomněl.. a tu cestu k bm jsem si našel až s novějšíma věcma (abych následně uletěl na těch nejprimitivnějších :)
sice je to dost offtopic, ale prijde mi vtipne, ze k Darkthrone a spol. me kdysi dovedl (pres muj castecny vysmech :) clovek, co dnes provozuje cajovnu a jede si na veskrze "pozitivnich" naukach.. je pravda, ze sem tam se i v one cajovne objevi nejaky srot (zrejme z nostalgie :))
Mě přivedli k blacku Bathory. S nimi šli ruku v ruce Blasphemy a řekl bych i Celtic Frost. Borknagar, COF apod. jsem vždycky považoval za druhou vlnu blacku (jestli to tak můžu říct).
proc?
btw pro me to bylo vlastne prvni blackove album, co jsem asi kdy slysel (kdyz nepocitam zcestne nazory, ze Slayer, Venom etc jsou ten pravy bm ;)). Pak hned nasledoval prvni Borknagar a COF - Vempire, to si jeste pamatuju :)
K doomu me pritahla pro zmenu uz driv Anathema.
tohle album mě přivedlo k doom i black metalu, byť se to může zdát divné..
klaním se tvůrcům:)
to je sice fajn, plus sa da povedat, ze vsetko uz bolo vymyslene a nova hudba je uz len kompilatom predtym pouzitych ingrediencii, no tie identicke podkladove akordy a harmonie a hlavne napadny prechod aspon mne zneju tak, ze slo o vedomu citaciu (na ktorej samozrejme nieje nic zle..)
Inak ta citacia "Epitaph" je IMHO este vyraznejsia... to je uplne do noty presne
OK, poslechnu...
Podle mě někoho zámerně citovat (nebo vykrádat) či jenom náhodu být velmi podobný jsou dvě dost odlišné věci. I když pro ucho posluchače znějí stejně :)
hned prva "slohova" pasaz po uvode..
tam, kde je text:
From grace I fell in love with Her
Scent and feline lure
And jade woodland eyes that ushered in the impurest
'Erotic, laden fantasies amid this warm Autumn night
She lulled me away from the rich masquerade
And together we clung in the bloodletting moonlight atd..
daj prec spev a mozes si do toho kludne spievat "comfortably numb" ;)
ci je to umyselne alebo nie, neriesim..
"Citácia "Comfortably Numb" v skladbe "A Gothic Romance" od CRADLE OF FILTH..."
??? To je jako úmyslná/přiznaná citace nebo jenom více či méně vzdálená podobnost ? A prosil bych o konkrétní časový údaj, takhle z hlavy si na žádnou floydovskou pasáž v této písni nemůžu vzpomenout :)
takze to "HE" ako take asi nema mat zmysel :)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek