OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
michna: Zní to fakt dobře, dík moc za tip.
Nevíc koukám, že je to multi-instrumentalista a všechno si skládá a nahrává sám. Bicí nahrává takhle: http://www.youtube.com/watch?v=Y7E34WFw4HE&fmt=18
Masakr, smekám až na zem.
Ví někdo, kde se dá sehnat ORIGINÁLNÍ CD??????????????
doporučuju z tohoto soudku hudby o něco líbivější Chimp Spanner
bizz: satisfakce
silvering: a proto sme se tu predtim taky tak rozcilovali... :)
Na první poslech tam těch Meshu pasáží zrovna moc není. Někde jsou, to ano, inspirace je zjevná, nicméně v celkovém objemu hudby tvoří značně minoritní položku. A celkovým vyzněním či náladou se to známým švédům nepodobá ale vůbec...a slova originalita bych se nebál. Takhle z hlavy nemůžu říct, že bych znal nějakou podobně znějící kapelu.
Ahoj diskutující, přečetl jsem poctivě vše a musím říct, že po pravdě nevím, zda jsem hrdý nebo se stydím za MJC. Ambivalentní pocity. Doufám, že mě na prasátku synkopicky nezmlátíte, neb já budu kontrovat ROVNĚ A POMALU crowbarem! :o))))((()))))
mmm to už je snad legračnější jen bilharzióza, tularémie, myxomatóza a AIDS
checht.
moriak je ... no, napadlo mě pár obrazných přirovnávní, ale omezím se jen na český ekvivalent "krocan".
bizz: ne, moriak je krocan. ta slovenstina na ct ti chybi vic, nez si myslis :-)
v-dur: moriak je bejček? :-D fantastický slovo! ta slovenčina mi na čt už chýba :)
"imho" není totéž co chyba
souhlas
(a kapelu 1980 ani zakutia jej zanru riesit nechcem, exhibujem tu len preto, ze tento typ nezmyslov na mna zakazdym posobi ako cervena plachta na moriaka ;)
nehovoriac o tom, ze..
"dozvíš se spoustu o muzice, o vlivech, eventuelně o dalších věcech nejen o pocitu recenzenta"
je pekny nezmysel.. tu si sa tiez dozvedel o vplyvoch a v zapati sem prisli ludia, ktori tvrdia, ze tie vplyvy su uplne ine a recenzent podla nich pravdu nema..
to znamena, ze to, co ty povazujes za "vecne" (objektivne), take v skutocnosti vobec nieje, pretoze aj tak ide len o (akokolvek dopodrobna podlozeny) "osobny" (subjektivny) nazor.. ak tie "dalsie veci" o ktorych pises, su "vecne" (napriklad recenzenti na Maraste napisu mnozstvo informacii o bocnych projektoch, hudobnom vzdelani hudobnikov a cokolvek dalsie objektivne, co ta napadne), je to sice informativne a obohacujuce (marast palce hore), no iba ako doplnok recenzie, pretoze akonahle by tazisko recenzie bolo na tomto type informacii, neslo by o recenziu ale profil (alebo iny objektivny zaner)..
recenzia moze byt vecna kolko chce, no kanoniec aj tak musi zaujat postoj..
takze niekto, kto opovrhuje relativizmom, bud opovrhuje recenziami, alebo ziadnu recenziu v zivote v skutocnosti necital..
"imho" není totéž co chyba.
lemmy - [2.2.2008 13:37]
je to úplně stejně imho jako kterákoli jiná recenze, jen se ti jejich styl psaní (věcnější, jak jsi to nazval) líbí víc, zatímco někomu jinému bude sedět dalasův "nevěcný" (ať je to cokoli) tón a více se ztotožní s jeho názorem.
jiank s vlivama cizich kapel je to jak rika lemmy, jde spíš o to že tam sou spojený vlivy (cynic, prog, throdendal) který nikdy předtím takhle nikdo nespojil a proto si myslím že jde o hodně orginální nahrávku kterou je škoda zařazovat někam po bok a life once lost a dalších meshu vykradačů
koscj: prosimtě ještě jednou
marigold: na to nemám co říct. ale když čtu ondrajsovi, bizzovi recky (a nechápej to jako tlačení mjc), není to JEN imho, je to věcný, dozvíš se spoustu o muzice, o vlivech, eventuelně o dalších věcech nejen o pocitu recenzenta. a tady u 1980 mi přišlo, že ve chvíli kdy už se nepíše o pocitech, ale o všem ostatním, je a) ta recka slabá. b) neznám kapely, který dalas a který zněj stejně - a který bych se hned začal shánět.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek