OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
jejich muziku fakt nemám rád, přitom to jsou velcí sympaťáci, jako kapela mají velký příběh, hudbu nedělají špatnou, šlape jim to, ale když je někde hrajou, tak odcházím anebo přepínánám kanál
Já taky:), ale jinak jsou skvělí...
def leppard
vždy som si hovorila že budem mat rada rock a hard rock heavy metal .... Ked som ale počula piesen Pour some sugar on me totálne mi zmenila život nasledovali lets get rocked animal hysteria a ja som sa zamilovala do Def Leppard do ich hudby a napriek tomu že niektoré piesne sa velmi u mna neujali stale ich zbožnujem.... A nemyslim si ze su metalova skupina, a som rada za to že nie su
Ano DL chyběla taková spjatost s chodníkem a nočními bary až se létapáně jejich kytarista Steven Clark uchlastal.
Srovnávání debutů od GNR, MC a Vain s v pořadí 4. deskou je minimálně zavádějící. Ony Iluze od GNR toho s ulicí apod taky už moc společného nemají......a Dr.Feelgood má hodně podobně vyhypovaný zvuk, pokud teda zase zcela mimo mísu rovnáme vedle sebe glam metal vedle stadionovýho rocku. A pokud srovnáme debut DL vs Vain, přijdou mi právě Vain jako cukrová vata...
Hysterie je deska, kterou si můžu pouštět každej den a neomrzí. A to nemůžu říct o moc deskách, co mám doma.
Okrúhle pódium
Ja len že okrúhle pódium, ktoré sa točilo mala už v rocku 1978 art rocková skupina YES na turné k albumu Tormato.
Inak super recenzia.
Stray: Zvěrstvo? Hm, zrovna tahle skladba mi přijde hodně dobrá.
Stray: Tak oni se prohlašují za poprockovou kapelu... aspon teda v dubnovém Sparku:)
Po zvěrstvech typu "Two Steps Behind", si myslím že neexistuje pisálek, který by jejich novější produkci nazval metalem a snad ani hard rockem. Sorry. :)
DL, sorry:)
Pro Core
Protoze se stale najdou recenzenti a radoby odbornici, kteri je tak oznacuji, bohuzel :o(
Core: možná kvůli té přihodě na Reading Festivalu r. 1980, když po nich publikum házelo flašky, protože si mysleli že DF budou hrát řádný metal... :)
pro buremana
Právě proto... protože ho nikdy nehráli, tak se divím, že mají potřebu to neustále někde vysvětlovat a dokazovat :))
Pro mě hysteria představuje absolutní vrchol DL. To sorvnání s glammetalem z LA rozhodne není od věci. I když Steve Clark byl asi lepší kytarsita bež CC DeVille.
Deaf Leopard
Core: Protoze ho nikdy nehrali, to jen neznali muzou tvrdit, ze se jedna o metalovou kapelu :o)
Nezapomenu, když mi kamarád někdy okolo 90tého půjčil Hysterii na gramofonové desce a já jí vložil do věže, že si jí přehraju na kazetu. Do té doby jsem Def Leppard nikdy neslyšel (mezi mými známými se nosila drobet tvrdší muzika :-), takže to byla strašná rána do hlavy. Pustil jsem si to asi třikrát za sebou,jenom jsem otáčel desku, poslouchal... a nechápal, jak někdo může nahrát takovou nádheru.
Srovnávat DEF LEPPARD a glam metal z LA. To je jako srovnávat TEAM a ZÓNU A.
:))
Mě by zajímalo, proč ve všech interview leppardovic kluci zmiňují, že nejsou a nikdy nehráli metal?! :))
strayův druhý odstavec je kvlt :))))
no
hysteria je sice bomba ale kvalit předešlé pyromanie zdaleka nedosahuje
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek