PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Tak Ghosts byla lepší pop-rocková deska, ale Rage byli o energii a power metalu. Naštěstí to pochopili.
RAGE
ja som asi jedniný na svete koho príchodom Smolského začala hudba Rage neskutočne nudiť.Smolski je fenomén,ale do takejto kapely mne osobne nikdy nebude pasovať. ich priamočiary metal s neskutočnou energiou a úžasnými skladbami kde boli silné refrény je už nenávratne preč a nezachráni to ani taky gitarový virtuóz ako Smolski. jeho hra je geniálna,ale do tvorby RAGE mi to nikdy nesedelo. ale je to len môj názor a viem,že mnoho ľudí by nesúhlasilo..
Nenapsal jsem přece, že se mi The Missing Link nelíbí. Ale je pravda, že do kolen z něj nejdu. Zrovna tohle má v sobě atributy hoblíku.
XIII a Ghosts jsou bezvadný desky.
Jedna z recenzí jednoho z alb téhle kapely tady na serveru začíná: „Rage vstali z mrtvých! Po časech orchestrálních berserků a postupného odcizování se, po časech totálního rozkolu a uhnívaní...“ nu, jasně, že je tím míněna celková situace kapely, ale nejsou v tom náhodou zahrnuty i tyhle desky? V tom dobrém i v tom horším? Nakonec personální změny v kapele souvisí zrovna s albem Ghosts.
Je pravda, že tahle dvě alba mě dovedou potěšit, a je taky pravda, že často se k nim nevracim.
Naprosto nesouhlasím s názorem „[21.2.2010 15:13]“. Není to chybná úvaha! Rage jsou prostě dneska jinde, než byli před deseti lety (mimochodem, zrovna tenkrát to dotáhli až na hranu rozkladu, no ne? Z kapely zůstal jen Peavy). Jo. Máme tu dneska album v něčem podobný Unity, pro mě to vůbec není málo, laťka je stabilně vysoko a experimenty, který udělaj díru až do jádra zeměkoule fakt nečekám. Jednak už pod touhle značkou nikdy nepřijdou a jednak je otázka, jestli je to špatně. Názor tady je, že to špatně neni.
Nakonec, výtky k novýmu albu přečíst umim, do jistý míry, i když vytýkat metalový kapele, že hraje metal, je pikantní. Jenom se celý dají zredukovat na to, že Rage neplují v neprobádaných vodách, ale stojí pevně na souši, kde jsme si v posledních deseti letech zvykli vídat je stát. Je pravda, že tím neriskují. Ale když udrží věci na tý úrovni, v jaký nám předkládají Strings…, já se tedy ošizenej necítim.
Že zrovna já jsem tím post-rockem tolik ovlivněn. Ještě bych potřeboval vysvětlit, co to ten post-rock je.
Stray: Jistě, teď přeci frčí post-rock a bygboš je pro nezralé pubescenty.
Zvláštní, ale já na existenci téhle kapely během posledních 3-4let dočista zapoměl.:-)
Nová deska řeže. Docela překvapili. Čekal jsem spíš standard a dostal jsem našláplé, ale i dost nápadité album.
Znát od Rage jenom alba po Unity je velká chyba, jak píše Louža. Skvosty Rage leží právě před albem Unity. Trapped / Missing Link / Black In Mind jsou výbordelná alba
Hmm...co se dá na tohle říct... Zdá se že tady naše diskuse končí.
Je mi smutno.
Lenze tu je dalsi problem, ze ja osobne poznam od Rage len Unity a albumy vydane po tejto placke + Black In Mind :-) Takze ja to tak neviem posudiť. A ani mi to nevadi.
To je právě že ale ta chybná úvaha! Rage byli originální. První dvě dekády (hlavně teda ta druhá) Rage byly právě o tom, že kapela přicházela stále s novými nápady. Stačí jen porovnat ono vámi zmiňované Missing Link (což je mimochodem docela příznačný, že se vám nelíbí), XIII a Ghosts. To bylo v době metalového temna. Jenže pak nějak něco pokazilo. Hammerfall vrátili heavy metal a podle toho to taky začalo vypadat. Kolovrátek Rage se nejpozději po Unity definitivně zadrhnul a od tý doby chrlí furt ty samý písničky.
To je ako čakat od filmov s Rowanom Atkinsonom, ze budu na sposob Zelena Mila či Shawshank :-)
Ak chcem originalitu siahnem po niečom inom (Gojira, SYL atd). Od Rage čakam porciu poctivej kvalitnej, chytlavej ale tvrdej muziky :-)
Jinak ano: souhlasím s Hooyou i v pohledu na Unity a The Missing Link (čímž zdaleka nechci říct, že to druhé je špatné).
Souhlasím s DJ Hooyou. Originalita alba - no ovšem, není na něm nic, co bychom už od Rage neslyšeli. V některých případech nejde jen o postupy, ale bohužel přímo o melodické linky. I tak to ale NENÍ album vykrádaček a tohle se dá unést.
Krom toho. Rage si podle mě našli cestu, která jim sedí. Je to takové svěží, lehké písničkářství, které možná někomu zní furt stejně, ale tahle poloha jim prostě funguje bezvadně. A vezměme, že jim bude k padesátce: někde vevnitř v muzice najdete utříděné, stabilní hodnoty, není to hledání, je to prostě fakt, že na svět mají srovnanej pohled a podle toho i hrajou.
Mně tedy tohle fakt neuráží. Jestli budu chtít za každou cenu originalitu, sáhnu jinam (teď si fakt nejsem jistý kam?), ale jestli budu chtít hodinu fajn muziky, excelentně zahrané, která o několik pater převyšuje díla žánrových souputníků, půjdu sem. O tohle jde, myslím, a proto si budu stát za tím, že jde o velice dobré album.
Empty Hollow neni špatná, ale mě zklamala, že není tak dobrá jako ta Suita ze Speak... Je tam super ta část Connected. Zbytek je hobling se smyčcema. Tu předchozí suitu podle mě Viktor zvládl líp. Ale tady je pro změnu zase poslouchatelnej i zbytek alba. Což předtím nebylo. A hlavně po tý předchozí dřevorubecký desce je String, ať už je jakkoli nepůvodní, jak polití živou vodou.
tak pro mě je Unity dost možná vůbec nejlepší položkou Rage (zprofanovaný Missing Link mě moc nebere), takže možná na tom něco bude :) originalita-neoriginalita alba... to neřeším, řeším jen samotné písně a ty mě baví královsky (hlavně do desáté položky, zbytek je mírně slabší), ale vše kompenzuje Empty Hollow, to je pro mě taková morda jako In a Nameless Time nebo No Regrets...
Hooya : neviděl bych to tak růžově. Ale poslechnout se to dá. Pokud je člověk schopen ukousnout tu totální antiorginalitu v rámci diskografie kapely, tak asi jo...je to v podstatě přearanžovaný Unity s orechestrálním blokem. Což nemusí být pro někoho špatně.
nová deska je parádní... Empty Hollow je skvost... celkově asi nejlepší deska od Unity... fakt to baví, neuvěřitelné po tolika deskách...
Nový rejdž sem už slyšel - upřímně, převratné/novátorské album se asi nedalo čekat, ale je to MOC dobré!!! Líbí se mi to čím dál víc, je to svěží, příjemnej rock'n'roll. Víc než to, je to zahraný s ohromnou radostí a svěžestí, a grácií, dopadlo to slušně!!! Skromnej názor tady je, že je to nejlepší album Rage od desky Unity. A v rámci toho, co teď vychází, to zní víc než dobře. Já vim, nejspíš se tady dočtu, že je to agro, ale záleží na tom? Je to album, které se povedlo a jasně je vidět, že Rage ještě nepatří do starýho železa.
Moc se na ně těším, až je za 14 dní uvidím na živo.
Nova doska velmi zaujimava :-) Hlavne časti Empty Hollow su uchvatne doslova :-)
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Trochu prog rock/metalová exhibice. Toho tydlikání a hračičkování je místy opravdu hodně. Ale tito Švédové umí i příjemné melodie a přirozeně plynoucí pasáže, takže jim to předvádění odpustím. Ostatně, když na to mají, tak proč se trochu nepředvést, že?
Žijeme ve zlatých časech českého thrash metalu! Takové období hojnosti prostě nepamatujeme. Kapely na nás chrlí v horším případě dobré, v tom lepším (i v tomto) desky výborné a my si čvachtáme jako ten pověstný manža. Více v recenzi, teď si třepu palicí.
Švédské duo se na svém dalším albu ještě více vzdálilo postrockovým kořenům a dá se tedy tvrdit, že jejich hudba odplavala do specifické formy indie rocku, který se opírá o robustní kostru shoegaze. Opět slušné album.
Další švédský power metal, kterému vlastně nelze nic vytknout. Dobří zkušení muzikanti, kvalitní produkce a chytlavé melodie. Komponování dle osvědčeného mustru, přesto to dokáže zabavit. Dám tomu ještě pár poslechů a poté zapomenu, že to kdy existovalo.
Nepřístupná a temná blackmetalová deska, která spolu s disonantní nervozitou nabízí i death/doomové nálady. Dostat se tomu pod kůži není snadné, ale odměnou je lavina emocí. Střídmá stopáž navíc ukončí ta "muka" dříve, než by to člověku urvalo hlavu.
Sofistikovaně maluje, točí vtipné filmy, v MORTAL CABINET zanechal výraznou stopu, ze Slavíka ho vyhodili, páč jeho světem je hardcore rap. A je z Rumburku, což leccos vysvětluje! Když šel pro talent, Marty si nabral hrstě. Zase ho ukázal, zpíčenec jeden.
Vložit diskusní příspěvek