OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
priznam sa ze kapely tohoto typu som dlho obchadzal a aj obchadzam alebo ked zakopnem tak vacsinou o niekym osvedcenu kvalitu...a mozem povedat ze toto je kapielka ktora ma ako jedna z mala oslovila ozaj neskutocne tento album je pecka medzi oci metalcore moc nemusim ale toto spojenie melodii deatha core je to fakt vyborne pocuvanie konecne som si aj v tomto style nasiel nieco pre seba!album 9
Lojzino: to je fakt.
Meres: no kvoli individuam, ktore urazaju ludi a myslia si, ze su vtipni, tu radsej nechodim. Kvoli tebe budem :-D
Tak Endzeit a Dying Ember se docela povedly.. a vykrádačka Carcass v Like a thousands suns mě dostala hned napoprvý :).. (pro neslyšící: mrkněte na "This Mortal Coil")
zasloužená osmička a naživo ok
už som myslel že tu vôbec nechodíš
Si riadne sprosty, ked sa tvaris ako politik Slovenska. Mimochodom, chodim len na recenzie a nie na rozpravanie s blbcami co su na mentalnej urovni dvojrocnych deti.
Ahoj, hlupacik.
Servus, trubčička.
Ok, mihaj, ale chod do RECENZIA.
heaven is cool
ahojte. nie som zasadnym, fanusikom metalovej hudby, ale skor prilezitostnym. Tento album a cela tvorba heaven shall burn ma velmi prijmne prekvapila. Tie melodicke rify, bubny a tak trocha vrieskanie, je celkom pocuvatelne. Takze heaven len tak dalje!!!
Od HSB je nejlepší Antigone.Hlavně ty vyhrávky toho islandskýho pamrda..ty jsou dokonalý! Je to kvalitní kapela i mimo poměry žánru...jen se toho z ní dělá víc, než doopravdy je..ale z metalcoru mě zbourali víc Kickback Forever War..to je věc stará přes deset let a pořád to !modernímu metalcoru" s přehledem natrhává prdel..navíc tehdy těch metalcore kapel moc nebylo..nebo se o nich tolik nežvanilo (ještě doporučuju Strife - In This Defiance..jsou tam krásný industriálně ambientní šílenosti)
U mna je jednicka Deaf to our prayers. Zda sa mi, ze je tam viac roznorodych pesniciek a mam pocit, ze nepocuvam stale to iste. Iconoclast je dobry album, ale je tam vela songov co upadaju do sedeho metalcoroveho priemeru. ale ked "metalcore", tak HSB.
K smíchu... souhlas se styggem
Album roku..no no no..
PECKA
Jednoznacne zatial najlepsi metalovy album tohto roka... Rudi to vystihol perfektne...
8/10 a rikejte si co chcete, jebte me jak chcete...hudba je o tom, jak se mi libi...a ono se libi....
Deset dát tomuto - neskutečné... Autor toho asi moc neslyšel
Heaven Shall Burn mam opravdu rad, novou placku jeste nemam, ale te predchozi bych klidne 10 bodu dal, i kdyz to neni zrovna nic objevneho, ale ma to srdce, coz jeste umocnuje DVD s koncertem, ktere je soucasti moji verze. Novinku si urcite poridim, mozna pozdeji, protoze, ted toho mam rozposlouchaneho spoustu a metalcorove veci momentalne nesjizdim, potrebuju zase nasat tu spravnou naladu pro tuhle muzikui.
Musim se zastat Rudiho a pod jeho posledni prispevek z 20.3.2008 se podepisuji. Nerikam, ze se musi kazdemu albu davat maximum, ale i tohle maximum pokud se da by se melo respektovat. Jinak tady bylo kdysi receno a udelalo se prohlaseni, ze se budete zaobirat vecmi, ktere Vas pouze bavi, takze nechapu proc by Rudiho nemohlo bavit prave tohle a to za 10 bodu. To ze hodnoti vsecko pomerne vysoko, dle me urcite neznama, ze ze vseho co posloucha strika na pockani. Ono psat pozitvni veci se moc nenosi... Nazor si stejne musi udelat potom kazdy sam.
vadí, z čeho usuzuješ že ne?:)
Mari, veď môj volebný program pred takmer štyrmi rokmi, keď som sa votrel na MP, bol práve o angažovanosti, prehnanom optimizme a nefalšovanej radosti z METALOVEJ hudby. To všetko väčšine kolegov chýba, aby som si aj ja vystrelil do vlastných radov.:o)
Radalf : Měl jsem pocit, že např. ve Sparku ti vysoká hodnocení vadí...u Rudiho ne ?
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek