OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
To jo, ale možná někde jinde než v dejvickým, pač s těma samejma hercema by to už nebylo ono...
vike, ráda bych:) zatím jsem nikoho nepřemluvila
Tears of death - [10.11.2008 18:54]
Bratry Karamazovy rozhodne doporucuji videt i v divadle (DD : Schorm/Hlavica)
Heh tak to je teda docela voser, tak minimalne vratit vstupny ne, nebo novej lsitek...
Pěknej film, akorát se to nějak víc neodvážim hodnotit, pač nevim proč nám to v kině pustili bez posledních dvaceti minut...
Hudba taky nebyla špatná, hezky se to poslouchalo nakonci u titulku... No kdyby jsi to nahodou nekde na netu nasla tak kdyztak hod odkaz ;-)
no, ač se tomu sama divím, tak i napotřetí to bylo moc fajn,-) Taky se mi moc líbila huda (to mi připomíná, že bych si konečně mohla sehnat soundtrack). Na netu je někde volně ke stažení i zvukový záznam hry z divadla.
:-))) No ale musim říct že jeden z mala filmu co bych zkouk klidne vickrat, zatim se mi nepostestilo... Co po třeti bylo to furt gut
Deceased> no ona se ta možnost malinko zvyšuje, protože jsem na tom byla celkem 3x v 3 různých kinech:)))
A jak jsem psala- vážně ho zatím nic nepřekonalo
Skvělej film. Stim shlednuti titulku celym kinem nedutaje se mi prihodilo taky, mozna jsme byli ve stejnym, ale pochybuju :-) Pro mě prolínaní dějů taky přidalo na originálnosti!
vytecna vystizna recka. dik
mickej> jsou, chtěla jsem je napsat už včera, ale říkala jsem si, že se na to vyspím:-)
jen taková poznámka na okraj: ještě nikdy jsem nezažila, že by celé kino (více jak půlka zaplněná) po skončení filmu sedělo na CELÉ titulky a ani se nehlo
To su velke slova:-)
Včera jsem měla možnost shlédnout.... jsem naprosto v úžasu. Pro mě bezesporu zatím nejlepší film tohoto roku (a docela pochybuju, jestli ho něco překoná)
To určitě... navíc si myslím, že ta povrchnost je Zelenkův trademark už od Knoflíkářů... a narozdíl od Samotářů je to tady poměrně uhlídaná snaha o to být cool.
.
jasný, pokud to chtěl takle stůj co stůj zachytit udělal to asi dobře, ale na mě by to působilo líp kdybi byla zachována dějová posloupnost hlavní linie bez narušování.
Ale nikomu to samozřejmě neberu. Tak jako tak, na český drama je to prostě geniální, českou kinematografii odjakživa zdobila hlavně komedie nežli drama a ostatní (podle mě).
A jo, teď jsem si přečetl tvůj drupík... naprosto tě chápu, ale právě tu povrchnost a mělkost prostředí za hrou jsem nebral jako neúmyslnou plytkost, ale jako doplněk dramatické linie, v níž se herci z původních "lidí, co nosí masky" následkem dění kolem sebe stávají součástí hry a odhazují ty svoje směšný problémy, aby nakonec opustily slévárny jako součást Dostojevského světa (v kostýmech). Jak říkám, nebyl by to Zelenka, aby tam nedal nějaké gagy, ale třeba ten s pliváním na Jana Pavla a s nahým režisérem je dost dobrej. :o)
Hellr: Jo, pro mě to byla nejméně výrazná linie, docela úzce související právě s tím zelenkovským humorem... docela dobrá parodie povrchnosti. Ale v celku filmu mi to přišlo druhořadé.
.
Jo dobrá recenze Opět!, ale připadá mi, že Mari poněkud opomenul dějovou linii ''v zákulisí'', která jde souběžně s tou hlavní a ukazuje tam život herců. To chování a kecy herců mě přišli natolik povrchně stupidní, že sem se modllil, aby zavřeli huby a začli zas hrát pokaždý když tam něco řešili :o).
Právě na to běžím do kina.
Vítku, díky, tvá recenze (i vysoké hodnocení) mě suprově navnadila!
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek