OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Právě tuhle desku poslouchám u zdobení vánočního stromu. Myslím, že je lepší než cokoliv od Backyard Babies. Jejich neovinka je sice taky výborná, ale radši dám přednost HS, Crashdiet a Crazy Lixx.
No ja jsem novy BACKYARD BABIES ani nejak blize nestudoval, potom co jsem si pustil par ukazek na myspace. Ted jsem si to pustil znovu, ale nejak me to vubec nenakopava - nemam chut to poslouchat.
U HS je tam behem cele delky alba, takovy ten vrici olej, ktery dle me je zakladem uspechu. Navic ten zpevak ma i zajimavy projev. Proste na to neco je..
BACKYARD BABIES nahráli podle mne lepší desku.
No jo fakt, ma pravdu predsedo.
Ja si to poridil az letos a nejak me nenapadlo, ze by to mohlo byt lonske - kazdopadne se opravuji a rikam tedy, ze nic lepsiho, co jsem mel moznost slyset, v tomto ranku a v roce 2008 zatim nevyslo.
Cas leti jako blaznivy ...
Tohle album HS je 2007!
Dreamin' je asi nej glam rockove rocku - ani novy Motley se svoj inejlpesi deskou nejsou lepsi - z tyhle urny leze neuveritelny zivot - navic zpevak signs his ass off.
Strayi, co Blessed by a Broken Heart - Pedal to the Metal? Podle mne naprosto vynikající album a zároveň nic pro fanoušky Cynic! :-)
.
já píšu samý ''no'' .. sorrry jsem úplně hotovej z práce xD
.
Dreckus: no tak snazim se bejt 'jakože' trochu otevřenej, tak když už to tu řešíme tak sem chtěl aby byl trošku konkrétnější no.
Stray: no jo, Holt to vidíme každej jinak. Ale to nevadí ;p
jo, znam te odsud docela dlouho :)
Na metalopolise vsetko po starom, banda blbeckov sa odbavuje. You know who you are.
vetsi mojo, yeees baby //:=]
hellrider: ja stejne nevim, na co cekas.. co si z toho strayova srovnani asi tak vezmes?
jasne, ze tyhle kapely maji na koncertech vic svetel, vic decibelu, vetsi show a vetsinou taky vic lidi. a taky maji vetsi haro ;)
Tak třeba Van Halen, Aerosmith nebo Bon Jovi jsou rozhodně větší vejvar než Dinosaur Jr., jako hráči (co do zručnosti) i provedením samotných koncertů.
.
dej mu ŠANCI moe !! ;pp
jak se můžeš tak hloupě ptát.. prece motley cure, cinderella, poison, alice cooper,... a korunuji to rockovi mohykani typu kiss :p
.
Stray: ted nebudu uštěpačnej.. a která kapela by to měla být ? Čistě ze zájmu
Boha jeho, ten Dreckus vám to zase dal.
Hellrider: To si nemyslím, mnohé z těch kapel jsou výborné a živě válcují i papírově méně vnucující se surovější party.
.
a kdo tu mluví o zpěvu? v tomhle žánru je přece nějakej um nebo schopnosti až druhořadá (nebo pětiřadá ?) záležitost.. hlavní je přece shopnost zaujmout (chápejte 'vnutit') a imáž, není liž pravda?
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek