OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
1901 zalozeno Atletico River Plate, imo fotbalovy fanousek //:=]
a čo z toho vyplýva?
RAGNAROK
Jeden z iniciatorov podpalacskeho utoku na romsku rodinu vo Vitkove sa mihol v sudnej sieni v triku RAGNAROK a 1901. Malo by sa teda jednat o NS-black metalovych zlosynov a nejaku skrytu NS martyr symboliku.
1901 born Josef Pfitzner.
Josef Pfitzner was a politician of Nazi Germany and a writer.Josef Pfitzner was born 1901 in Petrovice (Bruntál District), Austrian Silesia. He was a German historian and politician and was Professor at the German University of Prague.In 1939, he became the German deputy mayor of Prague and held this office until May 1945. Pfitzner was executed in Prague after World War II within three hours of being convicted for speaking in favour of the Nazis, taking part in Nazi organisations, and defrauding Prague city in financial deals with the Germans.
He was hanged in public before up to 50,000 spectators.
Blackmetalisti
Blackmetalisti jsou někdy srandovní, když to berou moc vážně. Třeba tenhle: http://chapadla.cz/tricka-panska/Sladky-zivot-blackmetalisty.html :-D
Na stránkách http://www.burzum.org/ byl zveřejněn rozhovor!
mam jednu navíc
prodávám na aukru
http://www.aukro.cz/show_item.php?item=915194633
Za 990,- mam pocit.
Da sa na/pri tej vystave ta kniha aj zakupit?
Rozhodně ty fotky mají význam, pokud člověk ví, co tahle éra BM byla zač. Pokud by to viděl člověk, co název "black metal" četl až na obalu, poprávu by se samozřejmě smál, co to tam je za bandy chlápků táhnoucích nejspíš z maškary.
"fotky potěšily..." samozřejmě...
Knihu jsem si koupil a musim říct, že to na mě rozhodně zapůsobilo. Jako fyzickému předmětu tomu nelze nic vytknout. Krása! Na obsah se samozřejmě může každý dívat dle libosti. Můžete se tomu smát, či to na sebe nechat působit a najít si v tom kouzlo, které tam nepochybně je. Přistupovat k tomu apriori jako k bandě strašidel, mně přijde jako zhovadilost. Každý, kdo takovou knihou bude listovat, předpokládám má určitou představu o daném stylu a potom je zbytečné vynášet pobavené komentáře. Pravdou je, že kdyby kniha vyšla před deseti lety, možná by její hodnota byla ještě vyšší. Každopádně i tak jsem spokojen. Potěšili fotky Windir. A jinak Gaahla by mohlo být i méně...z očích mu čiší jaksi nepřítomnost...
Necrobutcher je pilčík? :)) ..ale inak teda moc neoslovilo. par dobrych (nic viac) fotiek, skor v style kamaratskych vycvakov niekoho kto ma k fotografii trochu blizsie. kniha bude mat mozno vacsiu vypovednu hodnotu..
Vie niekto, kde je ta kniha k dostaniu na Slovensku? Bezne v Panta Rhei alebo tak? Dik :))
Nejlepší je Samoth s dcerkou a Abbath. Gorgoroth opět potvrzují, že ve strašidelných pózách jsou daleko silnější než v muzice, chlapi z Enslaved a Darkthrone působí civilně a dávají najevo, že to tak nežerou.
najlepsie su tie fotky Immortal :))
Taky musím pochválit, pěkný Thornův článek a hlavně potom výborné fotky.
Samoth s dcerkou je nejhezčí, ale to tam nemá co dělat - samé bububu a pak najednou taková idylka...
Ty fotografie na stránkách Petera Besteho jsou vesměs vážně pěkné - mají atmosféru. Většina, tedy.
Ja jej napr. nie príliš chápem.
...ktorej ďalšie riadky sa dnes píšu hlavne za Atlantickým oceánom...
Mam takove tuseni, ze o tehle vete brzo prijde nekdo polemizovat :-D.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek