OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Jasně... Ghetto You. To by ti zmiňovaní Kabát měli pořád hrát dokola Dr. Bambus? Mě BB vyhovujou tam kde jsou teď, i když Making Enemies je nepřekonatelná...
Nevím, proč bych na nové desce měla hledat Ghetto You, když to vydali v 98!!?? To mají už do konce života vydávat variace na Total 13 , aby se zavděčili lidem, kteří nechtějí poslouchat NEZAPAMATOVATELNÉ melodie - to mi přijde více než směšné! A mezi BB a Kabáty je jeden velice propastný rozdíl - texty, nelze vůbec porovnávat, ptž Kabáti nemají žádný obsah :-P narozdíl od BB...
Jasně, je to vývoj, ale proč tímhle směrem, když hráli tak dobře? Najdeš někde na posledních deskách věci typu Ghetto You, Bombed (Out of my Mind) atd.? Bohužel ne, už jsou ten jen takový mainstremový songy bez náboje, asi aby se zalíbili víc lidem, ale to podl mě nemají BYB a potřebí, takže to nechápu. Přirovnání ke Kabátu je trefný (aspoň u Dysfunctional Professional určitě)
honzo, BB nikdy nestagnovali, ani nezmizeli ze sceny, takze se nemaji kam vracet... dal ani nebudu cist, protoze ty prvni dve vety prozrazuji, ze o BB nic nevis, naprosto zbytecny clanek
re: nesouhlas
Tomu se říká vývoj milej zlatej. Podle mě Total 13 je samozřejmě dobrá deska, ale dnes jsou BB už někdě jinde a přirovnání ke Kabátu mi přijde docela mimo. Sláva nové desce!
Hodnocení:
Diesel And Power - 6
Total 13 - 8
Making Enemies... - 9,5
Stockholm Syndrome - 9
People Like Us - 7
Backyard Babies - 9
Nesouhlas.
Nevím jestli je recenze myšlena vážně, ale slyšel ten člověk někdy vůbec ono LP "TOTAL 13"? Kvalitou se to absolutně nedá srovnat s novou deskou, která přináší jen pár těžce zapamatovatelných písní a ukolébavek, které pokračují ve stylu předchozího, taktéž težce nevydařeného "People like people like people like us", kde staří dobrí Backyardi zní jako švédský Kabát. Ještě absurdnější je pasáž, ve které dojde na TURBONEGRO. CD Retox je naprosto o ničem. Dřívější síla těchto "hrdých gayů" z Osla dávno vyprchala a LP jako "Apocalypse Dudes", či "Scandinavian Leather" už asi nebudou (bohužel) nikdy překonána. S výše uvedenou recenzí zkrátka nesouhlasím v jediném bodě.
Backyard Babies
I toť pravda svatá,leč Total13 zůstane nepřekonáno na věky věkův.Amen
Fukofendaj? To už tu bylo s VoiVod a jejich fošnou řřřřeeeeevvvv... A před nima beztak taky...
Toliko můj příspěvek k těmto vylízancům.
Jo jo deska nadmíru vydařená. Pouze nesouhlasím s jednou věcí a to, že BB na Stockholm Syndrome paběrkovali. Zaprvé se jedná o jejich komerčně nejúspěšnější album a za druhé obsahuje podle mě nejvíce zapamatovatelných a výrazných skladeb. Nová deska super i s tím pitomým sloganem Fuck Off And Die, který mi víc pasuje k takovým Morčatům na útěku (bléééééééééééé)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek