OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
kecáš
Pinheade.......mě třeba jako jedni z mála ze sekce power/heavy baví. Samozřejmě nevymýšlejí nic nového. Možná chtějí jenom bavit. Ale šlěpe jim to parádně a baví to. Není to nic světobornýho, ale třeba v autě jsem asi měsíc neposlouchal nic jinýho.......a nemyslím si, že bych vyznával army styl a neznal nic jiného.....nemám rád tyhle unáhlený soudy.........
"absolutní zájem o historii" - hodťe na toho chlapa síť..
Nechápu, co kdo na téhle kapele může vidět...otřesný pózy, texty o ničem (do "veršů" přepsaný hesla z učebnice dějepisu?)..ten nejkýčovitější pozérskej power, co v současnosti je...
mám takovou zkušenost, že tohle poslouchaj jenom lidi, co neznaj nic jinýho lepšího (budiž jim země lehká) a nebo rádoby vojáčci, co pobíhaj v lese s airsoftkama a myslí si, jak o zbraních ví všechno, když znají ráži nějakýho samopalu (a proto jim přijde supr poslouchat podobný experty)....ještě jednou, nechápu..
neví někdo jaká je hláška Sabatonů na koncertech.
"Kdo nerozumí, neporozumí."
Proti tomu jde jen těžko něco namítat.
No a někomu to zas připadá jako absulutní póza a povrchní zájem o historii..
sabaton
V dnešní době na první poslech od sebe nerozeznatelných kapel s plytkými texty, oceňuji originalitu textů, vycházejících z historie, nazaměnitekného zpěvu Joakima Brodéna i výrazných melodií. Sabaton je naprostý originál. To, co hrají, není póza, je to absolutní zájem o historii, skvělě podaný metalovým i ostatním fanouškům .
Sabaton
Síla Sabaton je v živém vystoupení, kdo neviděl, neuvěří :-) - i v textech. Kdo nerozumí, neporozumí.
Hmmm, Sabaton bojuje s tuctovostí svou megatuctovou hudbou. :-D
S tymi pozami by som to az tak "tvrde" nevidel ako tu niektori pisete. Nie je to moj top zaner, ale velmi sa mi pacia texty...som totiz tiez celkom zazraty do WW2. Takze usudzujem, ze Joakim sa v tom tiez celkom vyzna a navyse tato tema ma naozaj co ponuknut a texty su zaujimave. Pre mna je to presvedcive a nepovazujem to za nieco komercne a bez "guli".
a
pulgatory - zmeska [17.9.2008 12:12]
mix stratovarius a starých hellowen s textami a la marduk a výsledkom je slabulinký priemer a kopa poz
promin,ale nevis co placas,bez urazky
na nic si nehra? ja jsem myslel, ze si hrajou na vojacky
koncert Sabaton na mastersi bol vsetko mozne len nie nudny, kapela je velmi mila na nic si nehra a k fanusikom sa sprava ustretovo..taku hudbu clovek bud ma rad alebo nema neviem co riesite
zmeska
mix stratovarius a starých hellowen s textami a la marduk a výsledkom je slabulinký priemer a kopa poz
...co tak najednou?
to Vytek
sám si nudný človek...
Noví Sabaton
Samozřejmě, že je to kýčovité, pozérské s tisíckrát ohraným tématem války, bojů a mrtvol. Ale těžko jim to vyčítat, když přesně tohle je podstatou celého power metalu, že....
Každopádně je fakt, že pánové mají tah na bránu, jsou schopni zajímavých melodií a lze-li jim něco vytknout, pak jistou prvoplánovou lacinost v některých pasážích (40:1, nebo "techno" v titulní Ghost Division) Každopádně to šlape pěkně a třeba zrovna Unbreakable patří k tomu nejlepšímu v Powermetalu za poslední roky. V rámci stylu 7/10
vyborna, pohodova a vtipna banda ktora sa na nic nehra a drhne si ten svoj hevik pekne od podlahy. hlavne na zivo vedia predviest vsetko to co aj nahraju! Skoda ze na novom albume nepredviedli nic co by uz nebolo na predoslych dvoch :-( (staci porovnat refren Rise of Evil a Cliffs of Gallipoli z novinky)
každý ne, raději jsem si šel pro pifko
Sabaton jsou v pohode. Neni to sice salek me cerne kavy, ale hrajou dobre a bavi, coz uzna kazdy, kdo je letos videl na MoRu. Nejsou namysleni, texty ok a umi udelat hitovku. Skvela kapela...
no
tohle metalisti moc neposlouchaj, to si jen ostatní myslí, že jo.....ale to nemá cenu vysvětlovat
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek