OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
U mňa pokiaľ o Enslaved ide, tak je na prvom mieste ,,Isa", a taktiež staršie pecky, ako ,,Frost", ,,Eld", ale aj ,,Vertebrae" je famózna doska a popri všetkom tom progresse sú počuť na tomto albume odkazy na ich starú tvorbu.
Jedna z desek, kterou oceňuju s postupem času čím dál míň a dneska pro mě možná nejhorší Enslaved vůbec. S každým poslechem horší.
Ta deska se mi líbí tolik, že navzdory finanční krizi zvažuju koupi 3 lp verze, která právě v těchto dnech vychází. Jedno lp navíc má být živák.
Jedna z desek, kterou oceňuju s postupem času čím dál víc a dneska pro mě možná nejlepší Enslaved vůbec. S každým poslechem lepší.
Dík za tip, jdu do digipacku:-).
ja ten digipak mam a na 99% tam nic extra neni - viz. i http://www.bontonland.cz/hudba/hardandheavy/Enslaved-Vertebrae-digipack-548153.html
Mam to v praci, takze pokud bych tam neco dohledal, tak to sem v pondeli napisu.
Jinak ja digipacky miluji a tenhle se mi dost libi...takze nevahej..
Ano, to vím jistě.
toto vyšlo aj na digipacku? :-(
:-))
Ne, jakože nevím. :D
Dík, chci do toho jít tak proto.
Ne
Nevíte náhodou někdo, zda je na digipacku nějaký bonus?
Vertebrae je vážně nádhera!!!9/10
Ano, je to už hodně mimo BM žánr, ale na druhou stranu o příslušnosti lovců nevinných oveček Enslaved ke kultu pravého čistého seversjého nesvatého satanského blasfémického a tak dále nemůže přece nikdo ani na vteřinu pochybovat.
tak jak uz tady nekdo napsal: Frost je Frost :-D ale vazne, Isa a Ruun byly skvely. Ruunu sem taky nemohl ze zacatku prijit na chut, ale tohle mi proste prijde jako slatanina, bohuzel :-( kez by ne, fakt... miluju Enslaved :-(
Asi nejlepsi ENSLAVED tohle Vertebrae... slysite tam Pink Floyd a hodne ? Ano, to je pravda, ale neschazel Vam uz PYCO ...
Nemůžu si pomoct, ale začátek sóla v Reflection zní jako znělka Simpsonů :)
Podobný příběh jako ruun, hodně zajímavý koncept, ale celkově to trochu umírá na stereotyp... už to prostě nemá ten hlubší rozměr co neskutečný blok alb po below the lights. Ale jinak jakože hodně fajn.
no zatím jsem to poslechnul jen jednou takže to eště nehodnotím ale ISA a RUUN mě na prvý poslechh vzali víc:/ ale možná to bude tím že sem od Veterbrae čekal opravdu hodně no dám si to ještě dneska 3krat a pak zhodnotím:-)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek