PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
http://www.youtube.com/watch?v=6xG5uPcaugc
Vertigo Steps - "Surface/Light" Cd 2012 na tomto novom albume, španielsko-fínskeho projektu si v jednej skladbe "Railroads Of Life" zaspieval Jan Kenneth Transeth... fakt veľmi vydarené!!!
Transit
Excelentní deska, je to trošku country, ale jo to ok. Zpěv Jana Kennetha je nenapodobitelný. Pro fanoušky In the Woods..., Stille Oppror
Drawn mám ve své sbírce už několik let a mám to album vcelku rád, Transit se na něm nepodílí a právě se zpěvem mám u této nahrávky největší problém. Co se týká STILLE OPPRØR ti jsou skvělí, zatím jsem měl možnost slyšet z novinky pouze ukázky na Myspace a vypadá to skvěle, i když trochu odlišně od předešlé tvorby. Album se mi zatím nepodařilo sehnat, stejně tak jako album Transita. No, snad se zadaří. Kdyby jste měli nějakej tip, budu rád.
btw, dostal sa uz niekto k "so2" od STILLE OPPROR?
ti Drawn nejsou zadny zazrak, ale urcite lepsi nez co zacali predvadet treba Green Carnation po debutu
to zalezi na tom, ci christer cederberg stihol skladatelsky ovplyvnit album, ktory vysiel v roku jeho prichodu do ITW a posledny album kapely vôbec :)
Když jsme u In the Woods..., zrovna před pár dny jsem sehnal album kapely Drawn - A New World? (1999), kde hrál kytarista ITW, Transit tam podle vseho nezpívá, ale i tak jsem si to po pár posleších hodně oblíbil, spřízněnost s ITW je nepřeslechnutelná:)
To V-DUR: Díky moc za tuhle recenzi. Ještě jsem celé album neměl možnost slyšet, zatím jsem se dostal pouze k nějakým ukázkám. Doufám, že se mi ho podaří nějak sehnat. Zbožňuju vše, na čem se tenhle hudebník podílí, ať už jsou to nepřekonatelní In The Woods, Naervaer, nebo cokoliv jiného. Jsem na tohle album hodně zvědavej, i když asi nedokážu být k tvorbě Transita příliš objektivní. Z jeho hudby vyzařuje obrovské charisma a nepřekonatelná atmosféra a to je asi to nejpodstatnější co v současné době od hudby očekávám.
Jo WOVEN HAND taky a trochu i těch "16 koňskejchsil", viz první skladba. Ikdyz me osobne se moc WH nezamlouvaj, mam oblibenych jenom par skladem, zbytek me nebere.
Co se tyce komentare ADA, prvne me to taky moc nechytlo, az pozdeji jsem zjistil, ze je to vskutku unikatni deska, kterou asi chtela Anneke ventilovat to, co proste s G neslo. Je to hodne jeji osobni zpoved - viz texty. Ja povazuji prvnich asi 6 skladem za skutecne vydarene po vsech strankach - jednoduche, melodicke, presto originalni...navic s dokonalym hlasem (jak jinak:).
i kdyz po precteni recenze se trochu bojim :)
(cash, soundtracky, agua de annique... no snad to nebude mit treba s tou posledni jmenovanou spolecnou bezduchost, prazdnotu a sterilnost)
to je legracni, ze me u jakesi ukazky napadli vzdalene prave Woven Hand (ex-16HP) :) (btw na podzim tu maji zase koncik, v ramci Alternativy tentokrat)
tesim se, az si to cele poslechnu..
v-dur: máš ho v mailu ode mne, díky:)
daj na seba mail..
Můžete mi někdo prosím poradit, jakým způsobem se ta deska dá sehnat? Třeba i v mp3 přes nějaký eshop? Přece jste si to neobjednávali z Amazonu?
Kdo? Posluchaci nebo nahravaci spolecnosti:-)?
Hm, stejne nechapu. Asi proto, ze jsem na jejich koncerte nikdy nebyl, bohuzel. Asi by me to ale ani moc nebavilo, urcite bych se trefil zase do nejakeho akustickeho provedeni a takovou ANATHEMU na koncertech slyset nechci, ale zase nerikam, ze takovou na deskach nemam rad:-).
no tak ta produkcia je oproti "velkym" produkciam uplne odlisna, s niecim takym by bowieho poslali dorili :)
s anathemou to myslim tak, ze mi v poslednej dobe pripominaju svetoznamu, komecne uspesnu a masovo popularnu rockovu kapelu, ktorej chyba akurat ta svetoznamost, komercny uspech a masova popularita :)
Jak to myslis na skodu s sirokym obecenstvem u ANATHEMY?
Kdyby tuhle desku nazpival BOWIE, tak by v hudebnim doprovodu nemusel menit ani tecku a vsadim boty, ze je v evropskym TOP 10. Treba takovou "Miller song" si dokazu zive predstavit s jeho hlasem:-). Funny:-).
ja si skor myslim, ze na priklade anathemy vidno, ze snahy o "siroke publikum" su u takychto kapiel skor na skodu..
preto aj zmienka v recenzii, na tom albume je najlepsie, ze znie ako keby mal tak maximalne 100 posluchacov :)
Nejsem obeznamen popularitou TRANSIT, ale tohle je presne ten typ desek, ktery kdyby mely lepsi zazemi, tak se muzou dostat v oblibe sirokeho obecenstva hodne daleko. Ale ja jsem preci jen trochu rad, ze tomu tak neni:-).
Posledni mini-trilogie Ad anima za 1*!!!
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Trochu prog rock/metalová exhibice. Toho tydlikání a hračičkování je místy opravdu hodně. Ale tito Švédové umí i příjemné melodie a přirozeně plynoucí pasáže, takže jim to předvádění odpustím. Ostatně, když na to mají, tak proč se trochu nepředvést, že?
Žijeme ve zlatých časech českého thrash metalu! Takové období hojnosti prostě nepamatujeme. Kapely na nás chrlí v horším případě dobré, v tom lepším (i v tomto) desky výborné a my si čvachtáme jako ten pověstný manža. Více v recenzi, teď si třepu palicí.
Švédské duo se na svém dalším albu ještě více vzdálilo postrockovým kořenům a dá se tedy tvrdit, že jejich hudba odplavala do specifické formy indie rocku, který se opírá o robustní kostru shoegaze. Opět slušné album.
Další švédský power metal, kterému vlastně nelze nic vytknout. Dobří zkušení muzikanti, kvalitní produkce a chytlavé melodie. Komponování dle osvědčeného mustru, přesto to dokáže zabavit. Dám tomu ještě pár poslechů a poté zapomenu, že to kdy existovalo.
Nepřístupná a temná blackmetalová deska, která spolu s disonantní nervozitou nabízí i death/doomové nálady. Dostat se tomu pod kůži není snadné, ale odměnou je lavina emocí. Střídmá stopáž navíc ukončí ta "muka" dříve, než by to člověku urvalo hlavu.
Sofistikovaně maluje, točí vtipné filmy, v MORTAL CABINET zanechal výraznou stopu, ze Slavíka ho vyhodili, páč jeho světem je hardcore rap. A je z Rumburku, což leccos vysvětluje! Když šel pro talent, Marty si nabral hrstě. Zase ho ukázal, zpíčenec jeden.
Vložit diskusní příspěvek