PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
Urzovci jsou zpět a vyráží do klubů, radujme se! To by asi tak stačilo. Snad jen drobná poznámka. Minulá deska byla a je až příliš dokonalá. Nová je dokonalá poněkud méně, je pouze vynikající. Kdo by to byl čekal?
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Trochu jiny nazor
No nevim, jak je to s tou dokonalosti toliko opevovanou. Technicky atd, to je samozrejme jasny, ale nijak me to nechytlo. Ja sem tu desku nedoposlouchal. Wootena a Millera jsem uz zive videl se svyma bandama a velmi me to zklamalo, protoze prave o hudbu slo az v druhe rade a prevladala bohapusta po pul hodinu jiz dost nudici onanie. Jako slapuje jim to hezky, v zivote nebudu hrat ani co by se za nehet veslo toho co oni, ale koukat na to skoro dve hodiny je docela umorne. Proto jsem se na ten koncert taky nevypravil a myslim, ze opravdu tohle je tak projekt pro baskytaristy, s pomerne malou sanci opravdu oslovit masy... Spis to lidi berou jako atrakci :)
A koukal sem, ze zde padl Tommy Emmanuel. Doma bych si to nepustil, to by me asi take nudilo, ale nazivo, to je bomba. Opravdu ukaz. Navic ted se smyccema z Eve quartetu to bylo naprosto neodolatelny!
Já jsem si taky myslel, že Tommy osloví i "běžný" lidi, ale zkusil jsem to pár takovým pustit (vícero věcí) a minulo se to účinkem :(
Hehe, tedy souhlasim, ze Tommy Emmanuel je prirodni ukaz, ale zrovna on myslim dokaze velmi obratne oslovit i normalni posluchace, je neuveritelne dynamickej a je velkej showman. A to samy plati pro Victora Wootena, tak nevim. SMV jsem neslysel, ale veril bych ze to bude i pro normalniho posluchace zazitek.
Pro mě jakožto basáka je to svátek a radost poslouchat, ale myslím, že normální člověk zůstane neosloven, až na pár vyjímek z řad jazzmanů a možná kytaristů. Obdobně nechává nekytaristy chladnými třeba i Tommy Emmanuel, ož není muzikant, ale přírodní úkaz :)
Mariachiii - kdo tu mluví o násobilce, stačí umět sčítat ;)
Kde mají Fieldyho?
Když se potkaj tři básaci, tak se radost nemusí nutně násobit jak u sobů.
přesně tak - on možná je lepší než každej z nich, ale neni lepší než všichni tři dohromady :)
ok uděláme soutěž ... schválně jestli Richard Bona přehraje SMVéčka. :))
Tím jsem chtěl říct, že je podle mne blbost napsat něco takového do recenze.
A podle mě basák Olympicu. A vo takovej sračkách se tu můžem bavit do nekonečna.
"Je snad něco víc? To opravdu berte jen jako řečnickou otázku. Samozřejmě, že není!"
No, nevím, takovej Richard Bona je podle mne lepší než kdokoliv z této trojice.
MP se zas jednou vytáhli. Chválím =)
Deska je to výborná, ale na živo to musí být ještě daleko větší zážitek. DVD by nebylo od věci.
Uff, tohle bude asi zajímavá deska!!! Podobný projekt se jmenuje BASS EXTREMES...lahůdka s tunou skvělých basáků!!!
když SMV tak živě
Souhlasím s tím, že to je dobrá deska. Ale člověk, který byl na jejich koncertě si ji pak poslouchá jinak. Na koncertu to bylo mnohem lepší. Snad se někdy dočkáme SMV DVD. Také souhlasím s tím, že koncert se líbil i lidem co nejsou baskytaristé nebo muzikálně nadaní. Ale pro basáky to byl svátek.
Fuuha... netusil som ze nieco taketo jestvuje, dakujem za tip.
->hrabe x : :D ....ano, mam tiez rad punk, ale Sid pouzival basu skor ako "bici" nastroj :D
Zucastnil som sa koncertu tychto troch panov, aj ked jazz nejak velmi nemusim, a co som videl na podiu mi posunulo hranice posudzovania muziky :) ..bolo to jednoducho dokonale vystupenie fantastickych muzikantov, ktore ale ostalo na "ludskej" urovni, ziadna onania a pod.
Bohopustá onanie, Sid Vicious rules!
gig
nedavno jsem je videl live a pekne to hralo.:)))
Urzovci jsou zpět a vyráží do klubů, radujme se! To by asi tak stačilo. Snad jen drobná poznámka. Minulá deska byla a je až příliš dokonalá. Nová je dokonalá poněkud méně, je pouze vynikající. Kdo by to byl čekal?
Atmosférický black metal / post-metal. Hodně odlehčená produkce plná vybrnkávaček, náladových pasáží a košatých atmosférických vsuvek. Zuby se moc necení, možná občas mléčné jedničky. Příjemný poslech, vyloženou hitovku však na "Succumb" nenajdete.
Šíleně plodný oneman projekt, Aaron Edge se utrhl ze řetězu s sází jednu desku za druhou. "Agglomeration" je třetí z letošních již pěti alb. A překvapivě to drží slušnou kvalitu. Pokud tedy máte rádi dusivý sludge doom s výbuchy disonantního šílenství.
Hulváti z Jura sú takí naši DARKTHRONE: o pol generácie mladší a s koreňmi v grinde miesto blacku, no doživotne verní metalovej klasike (s čoraz hrubším zvukom). „Kromaňon“ a „Abeceda nenávistí“ sa zapíšu do zlatého fondu. Zbytok asi nie, čo vôbec nevadí.
Oproti EP "God Made Me An Animal" ubral Greg Puciato (ex-THE DILLINGER ESCAPE PLAN), ale i skupina jako celek, na nekompromisnosti, objevují se více i zpěvné a melodické polohy, nicméně je to stále hodně nasraný a uřvaný post-hardcore té nejvyšší kvality.
Strhující rozsáhlé kompozice, které buď zcela pohltí, nebo unudí. Já se hlásím k první možnosti. Je to jako snové divadlo severského death metalu. Za mě je to zatím rozhodně jedna z nejzajímavějších desek letošního roku.
Singl „Winter Storm Vigilantes“ je povedená záležitost, která byla slibnou návnadou na nové album. Velká očekávání byla nakonec zbytečná. S trochou dobré vůle se na albu najdou dvě další slušné skladby, jinak je to stále ten samý a nenápaditý kolovrátek.
Vložit diskusní příspěvek