OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Samozřejmě, že je to věc názoru. Já tam tvůrčí invenci Behemoth pořád postrádám.
Preco nejde? Je to vec nazoru. Ja si myslim, ze to maju nasmerovane dobre. Podla mna, je to do kvality prevedenia(herna aj zvukova) naprosto vyrovnane. Samozrejme, je tam obrovsky potencial, co zlepsovat.
Tak jasně, že srovnávat je s Behemothem a dnes už můžeme říct i s tím Mardukem nejde, protože to jsou kapely daleko zkušenější a vyhranější. Ale pokud bude Infer dál hrát a tvořit, kdo ví, třeba to bude za pár alb druhý Behemoth...
Fajn
to že sú to Slováci ma veľmi prekvapilo len tak ďalej som fanúšik takejto hudby. A čo sa týka prirovnávania ku Marduku a Behemothu len toľko že tieto kapely už niečo odhrali a nedá sa to porovnať. Gratulujem počul som idem to kúpiť 200 kč to nieje veľa
nie je to zlé ale podobne ako archangel uprednostním radšej Perúna do nás
neviem, ale mna to nezaujalo (privela deathovej nudy). myslim si, ze perun do vas je rozhodne zaujimavjesi album.
Ja suhlasim s recenziou, podla mna je to velmi sqvele ako napr. thelema 6, oproti debutu radikalne vylepsene vsetko. Slusne sa to pocuva v praci. Len tak dalej!
Co?? Tak to teda ne, Behemoth podle mě v současné době z těch kapel pohybujících se na pomezí blacku a deathu dominují, možná ještě s Zyklonem.
Behemoth je mrdka, standarDni mrdka...
Nevyčnívají nad průměr, ale hrají slušný standart v rámci žánru. Nebudou všichni Behemothi. V našich československých vodách buďme rádi za takové kapely jako je tenhle Infer.
Nerad bych, aby to působilo nějak zbytečně hanlivě, ale ukažte mi prosím vás jedinou věc na desce INFER, která pozvedá celek nad průměr? Ať už vezmu zvuk, texty, oba nebo riffy - žádný aspekt mi nevychází nad standard v death/black ranku... tak nevím...
Nicméně jak jsem psal, texty u mě nerozhodují a občas to bývá celkem sranda (v dobrém slova smyslu).
Čekal jsem, že se ozvou členové kapely a jejich kamarádi rozpálení do ruda vzteky:))
Tak ještě jednou - muzika se dá poslouchat, není to žádný zázrak, ale není to ani špatné. Pokud dobře odhaduji obsah textů (bohužel nejsou ani na stránkách kapely), tak to jsou ty pózy, co opravdu nejsou hlubokého ducha a bohužel už nějaký ten pátek nejsou ani originální. A je mi docela jedno, co si o tom myslí členové bandu a jejich známí.
Souhlas, konec offtopicovani.
Tu uz sa az tak celkom nebavime len o Infer
Myslim, ze tvou Infer-anal-ogii celkem chapu //:=]
vike: Samozrejme, ze si nepochopil, ze ja som nesiel porovnavat BM/DM mrdky a Labutie Jazero, ale ze to posluzilo len ako ista analogia. Co by som aj cakal od tak arogantne a obmedzene vystupujuceho cloveka ako ty :)
K tomu Labutimu jezeru asi tolik
http://www.opera.cz/cs/repertoar/labutijezero.html
Ale predpokladam, ze kazdy soudny clovek chape rozdily mezi jednotlivymi nastudovanimi napr Brahmsova ci Cajkovskeho dila (kazde muze byt originalni a spickove) a x-krat obehranou bm/dm mrdkou/nudou, kterou by nezachranilo ani odehrani all-star bandem...
OT: ... a ja uz nikdy nepojdem na Brahmsa, kym nepride hrat osobne ...
to už bolo ono..
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek