OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
"Nenápadná" reklama a PR články / příspěvky
Woe! Už jsem myslel, že budeš taky "nenápadně" doporučovat jedinou firmu a jediný obchod na sluchátka www.AVIAgo.cz (nejsem si jist, jestli to nebyla jiná automobilka začínající na "A" a mající též čtyři znaky, končící ale na "I" a mající uprostřed "U" a ještě jedno písmeno...), jako na jistém "konkurenčním" webu, avšak giga mega ultra intergalactric multi kulti zaměřeném!!!
A další příspěvek opravdu slibuji už jen až za střízliva!
Dobrý den,
V první řadě je mít dostatečně kvalitní kabely ke každé komponentě hifi řetězce a to zaručíte pouze a jenom pomocí KrautWire (©) s nezaměnitelnou geometrii a vlastnostni, které poskytují vzácné materiály jako 24karátové zlato, teflon (© firmy DuPont) a vlastnosti hybridních Cu/Ag vodičů.
S Pozdravem Kraut Drát
Najdôležitejší článok zostavy je poslucháč, záleží iba na každom, podľa jeho preferencií a chuti čo uprednostní a čo (ne)toleruje, či sa jedná o štýl, zvuk atď., čím je zostava lepšia (nutne neznamená (naj)drahšia, ale dobre zladená/vyvážená), tým viac počuť chybičky krásy, všetky detaily a je na každom, či je to pre neho + alebo -. Dynamický rozsah nahrávky je len jedna časť čo tvorí zvuk, nahrávka s dobrou dynamikou nemusí mať v konečnom dôsledku dobrý zvuk a opačne a zas je to iba na každom z nás čo mu vyhovuje... a nový Satyricon mi nechutí, radšej staršie veci :)
Notebook Vaio + komponenty Sony/Hegel + repro B&W + kabeláž Audioquest/Supra
320 kbps mp3 väčšinou...ale s tym by som sa tu asi nemal "chváliť" :D
bzuco a music source ?
noutbuk ASUS + creative 2+1 "šum svistu" repráky....album sa mi páči
Prosíme, aby čtenáři uváděli pod svými příspěvky i přesnou sestavu použité aparatury. Jen tak bude diskuse směroplatná.
Podle mě novinka rozdělí popř.popíchne posluchače kapely ještě víc,než Now Diabolical...
Ten kdo hodně žral Nemesis a Rebela tohle težko stráví,ale i když taky považuju tyhle dvě desky za vrchol kapely,tak mě i novinka bere..
To nic nemění na tom,že ze Satyricon se už pomalu stala záležitost love/hate,a nic mezi tím:)
Dal jsem novince ješte pořádnou šanci, variabilní bitrate rip přímo z CD. A jsem zhnusen ještě víc. Jednoznačně jejich nejhorší a nejnudnější deska, na které teda žádnou pořádnou atmosféru vůbec nenacházím, častečně i díky tomu nazvučení. Pokud teda pominu, že riffově je to naprosto prázdné, až na ten Necrohaven.
dobre.Kašlite už na to
Btw uz pred xxx lety slusnejsi decky pri nahravani CD na kazetu nejdrive nahravku rychle prejely, aby nasli min/max uroven...
Kdyz sy desky grabujes/ripujes, tak si o tech 'meritelnych' parametrech udelas jednoduse prehled. A ikdyz mi to v kapesnim prehravaci s obyc sluchatkama muze byt jedno, vim, ze ten zvuk mel nekdo na haku, nic vic nic min...
Pekna zvukova debata:). Len by ma zaujimalo kolko "odbornikou" by riesilo Loudness War nebyt toho hypu okolo toho:). Chapem ked podobne veci riesi typek co ma zostavu za 10 litrov Euro a ma pocit, ze ju nemoze vyuzit, nie sedliak na sluchatkach z telefonu:). Ja berem za dobry zvuk hutne citelne gitary, pocutelnu basu a hlavne poriadne natriggrovane kopaky:p. Hail Loudness:D
Jukněte aktuálně třeba na Witherscape a na dynamicky přijatelný vinyl mix. Když se chce, tak to jde. To je ale evidentní výjimka, trend se absolutně nemění. Blbý zvuk samozřejmě nemůže být zachráněn dynamickým rozsahem, nicméně k dobrému zvuku by měl patřit i přijatelný dynamický rozsah.
??? Mozna to maj hudebnici na haku, ale cekal bych, ze pokud si nekdo da zalezet na smakoznim zvuku, pohlida si i ten dynamicky rozsah. V zadnem pripade bych nahravku nehodnotil jen podle toho...
tomimmortal - Kvalita [9.9.2013 02:50] : Suhlas, darmo bude na albume dynamicky rozsah od vidim do nevidim ked chlap v studiu vyprasi basy namiesto basgytary na rytmicak, album sa nebude dat pocuvat. Radit zvukovu kvalitu albumov podla rebricka Dr.Loudnessa je zhovadilost.
Puritanical od D.B. má supr zvuk bych řekl
http://www.aftenposten.no/kultur/Ratt-operabesok-7304433.html#.Ui3uYsZSjNv
http://www.youtube.com/watch?v=4KLs88qgPj8
zvuk
Tak ok, zkusím třeba "Puritanical Euphoric Misanthropia" .
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek