OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
.
ty jo Nadja a Troum dohromady !!! Oo
to je velká paráda.. tehdy jsem bohužel ještě o podobných projektech neměl ani ponětí :-|
Potom mea maxima culpa //:=] hlavne ze je mir
ad zahulene prostory: gregor samsa i nadja byly nekuracke akce (resp. bylo to napsane u vstupu a u baru a kupodivu to temer vsichni respektovali)
Priznavam, ze me vydesili prihlaseni na last.fm, a pac nenavidim davy a zahulene prostory, zustala ma lina prdel doma...
Už jsem si zvyknul, že na last.fm se přihlásí 2x tolik lidí, než tam nakonec příjde:-)
jj, bylo to zhruba stejne dobry jako pred dvouma rokama v Bordo (kde byli ale asi uplne nejlepsi z cele tretice Troum)
jen jsem cekal mnohem vic lidi, bylo to tak akorat.. tak snad se to aspon zaplatilo poradateli a navstevnici videli..
.
to mě strašně mrzí, že jsem tam nemohl být :(
prostě to nešlo, doufám, že jste si to užili hoši.
Dobrej report Dalasi
docela by mě zajímalo, jestli měl skutečně nějaké smyčky nebo zvuky připravené nebo jel všechno jen z kytary (k tomu bych se klonil, ale bylo by to vážně až neuvěřitelný :)
..nepočítám pochopitelně bicí stopu, kterou jedinou snad z minidisku během vystoupení Nadji viditelně pouštěl.
jinak velmi povedený večer, souhlas ohledně sunshine genocide
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek