PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Ok...o)
honocení pls směrujte do "arény", tady to jen zapadne...
Draconian
Myslím že nejsi mimo...pro mě je taky Demonic Art jejich nejlepší album.I za mě 9/10...
Zdravím. Tak jsem asi hodně mimo a hudbě nerozumím. Podle mne je totiž tahle deska naprosto skvělá. Dokonce se mi líbí více než její předchůdce. Jednoduše jsou tu podle mne chytlavější melodie a deska působí velmi sebevědomě a přesvědčivě. Skvělé riffi a sola. Navíc mi přijde, že zpěvák využil různé polohy svého vokálu a každá skladba je jiná a přinese něco zajímavého. Pro mne 9/10
To ne, o totálním propadáku bych taky nemluvil, nazval bych to tak, že opravdu dost zůstali za očekáváními, která byla (aspoň v mém případě) obrovská. Prostě jsem čekal desku za 10/10 a je z toho jen 6-7/10.
:o)) no, to víš, že jo..
žádná "omáčka", spíš rychlá rekapitulace.
rypák: nejen obrázek, ale i věty se místy hodně podobají ;-P věrný žák :-DD
no ale tu omáčku okolo neothrashe bych vynechal, thrash tu byl, je a bude a nějací darkane se slabší deskou na tom nic nezmění...
Taky mi Demonic Art nepříjde jako totální propadák, pár skvělých momentů a dobrých skaldeb se najde. A propó, deska chce víc poslechů, není zase tak hitová na poprvé.
Potřebují především pořádného producenta. Už minulé album jeho absencí trpí.
No, osobně mi to nepřijde jako nějaký ohromný propad / nejstrašlivější zklamání roku / regulérní katastrofa... zas tak bych to nepotápěl.
Pořád se tedy jedná o kvalitní nahrávku, jen se z pozice žánrových leaderů přesunuli do klidných vod údržby, což je při kurzu, který nastavili fantastickým Layers of Lies poněkud málo.
Tady se naprosto ztotožňuji s druhým pohledem Dalase. Těšil jsem se strašně moc a (možná právě proto) se jednalo o řádné zklamání. Už dlouho nepamatuju, abych nějaké desce dával tolik šancí, abych si našel něco zajímavého, ale v případě nových Darkane tahle snaha vyšla téměř naprázdno. Škoda přeškoda, uvidíme, co kluci předvedou živě.
Ondrajs: naposledy zápočet z controllingu, ale to už je dost dávno ;p Zrovna na to koukám, máme tam stejnej obrázek! :-)
(že bysme oba slyšeli stejnou desku?)
reaper: tak buď jsme se podivuhodně shodli nebo jsi opisoval ;-P
Ja som toto album ešte počul iba raz a aj to nie celé, takže ešte neviem povedať svoj názor na neho. Ale predošlé počiny od Darkane sa mi veľmi páčili, obzvlášť "Expanding Senses".
hm
já s ena tohle album hrozně těšil a pak následovalo totální zklamání....je to opravdu dost nudné....
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Trochu prog rock/metalová exhibice. Toho tydlikání a hračičkování je místy opravdu hodně. Ale tito Švédové umí i příjemné melodie a přirozeně plynoucí pasáže, takže jim to předvádění odpustím. Ostatně, když na to mají, tak proč se trochu nepředvést, že?
Žijeme ve zlatých časech českého thrash metalu! Takové období hojnosti prostě nepamatujeme. Kapely na nás chrlí v horším případě dobré, v tom lepším (i v tomto) desky výborné a my si čvachtáme jako ten pověstný manža. Více v recenzi, teď si třepu palicí.
Švédské duo se na svém dalším albu ještě více vzdálilo postrockovým kořenům a dá se tedy tvrdit, že jejich hudba odplavala do specifické formy indie rocku, který se opírá o robustní kostru shoegaze. Opět slušné album.
Další švédský power metal, kterému vlastně nelze nic vytknout. Dobří zkušení muzikanti, kvalitní produkce a chytlavé melodie. Komponování dle osvědčeného mustru, přesto to dokáže zabavit. Dám tomu ještě pár poslechů a poté zapomenu, že to kdy existovalo.
Nepřístupná a temná blackmetalová deska, která spolu s disonantní nervozitou nabízí i death/doomové nálady. Dostat se tomu pod kůži není snadné, ale odměnou je lavina emocí. Střídmá stopáž navíc ukončí ta "muka" dříve, než by to člověku urvalo hlavu.
Sofistikovaně maluje, točí vtipné filmy, v MORTAL CABINET zanechal výraznou stopu, ze Slavíka ho vyhodili, páč jeho světem je hardcore rap. A je z Rumburku, což leccos vysvětluje! Když šel pro talent, Marty si nabral hrstě. Zase ho ukázal, zpíčenec jeden.
Vložit diskusní příspěvek