THE CURE - Songs Of A Lost World
Návrat po šestnácti letech. Navíc víceméně autorská deska Roberta Smitha. Navazují na nejlepší kousky své diskografie a současně se zbytečně neopakují. Poslouchám to poslední dva týdny a moje dojmy stále rostou.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
oba hostovali na jeho soundtracku k dokumentu step across the border. film neznám, ale soundtrack rozhodně stojí za poslech
Jeste jsem si vzpomnel, ze Frith vlastne nahral neco s Bittovou a Vaclavkem, ne?
chjo, dreck si trochu rypne a hned se tady na neho vsichni vrhnou a sapaji, vcetne toho, ze se do toho, absolutne nechapu proc, vtahne mora...
Nechapem co tu riesite vsetci :) Ale tiez mi sadli posledne recky ToD, dobra praca
.
seru na to
Už se na to fakt vyserte:-)
Všichni
Václav - máme to tedy chápat tak, že si s Morou zas tak často nepovídáte?
kdo posloucha temer ty same interprety co ja, ale to je tak vsechno..
AMEN
apocalpyse: lunar abyss quartet, bardoseneticcube, sal solaris, hum, ...
hellrider: asi tezko kdy pochopis, ze se budu o muzice mnohem radsi bavit treba s old school thrasherem, kdyz bude v pohode a nase vnimani te muziky bude podobne, nez s nekym, kdo posloucha temer ty same interprety co ja, ale to je tak vsechno..
marigold: vtipna slova od vskutku nejpovolanejsiho :))
</offtopic>
a aky je moj hudobny vyvoj, darkmoor?:))
Tom a Jerry jdou
k nám teď s náladou
křičí jeden na druhého ty si pako
škádlí se a rvou však jenom jako
vždyť kámoši jak hrom
jsou Jerry a Tom
Co máš za sebou - jen potoky slzí
zemi spálenou, tebe to nemrzí?
tady přítel vike je v pohodě, ten se vyvíjel dle platného certifikátu
ovšem divné, že dreckuse nešokoval hudební vývoj danielky, tam to vidím na nějaké zákulisní praktiky...
Vidíš, vidíš
zase jsi nic nepochopil
...
Vidíš, vidíš
jak jen můžeš být tak hloupý
Já plně souhlasím s tím, že člověk by měl po narození dostat rudou knížku posluchače, kam by mu Centrální výbor pro kontinuitu vkusu vepsal, odkaď až pokaď se má vyvíjet v různých etapách života a vytyčil zakázané posuny. Porušení by sledovala hudební milice a případné přestupky by trestala uříznutím ucha. Je prostě zjevné, že jsou druhy hudby, která není pro všechny a je odsouzeníhodné, že jí poslouchají krom neobyčejně zralých a sofistikovaných intelektuálů i prašiví proletáři, kteří si ještě nedávno přidupávali u speed metalu. Myslím, že tento fakt naprosto devalvuje uvědomělou a cílenou práci skutečných fajnšmekrů. Můžete se mnou nesouhlasit, ale tak to prostě, kdo má pak hledat věčně další a další kapely, které znám jen já a 4 další kamarádi od stupaček?
mňa to nebaví
ScreamJay: mozno to bude skor tym, ze tie projekty boli ruske :) okrem Reutoff ma ziadny iny dobry projekt z tejto sceny v tomto momente nenapada
dreckus: já už tohle tady na MP dávno neřeším, nemá to cenu
S ambientem mám jeden problém. I když je to určitě hudba, která prochází všemi smysly - chutná, voní, line se sluchem, člověk si všímá jindy neviděného, přesto je naprostý výrazový minimalismus něco, co si málokdy udrží moji pozornost. Atmosféry jsou fajn, některé zvuky vyloženě vtáhnout do "děje" na kotouči, ale po loňských toulkách po Ruských a jiných východních ambientech, dark ambientech a noise ambientech, kdy málokterou desku sjem doposlouchal do konce, custu k tomuhle žánru jsem si doposud nenašel. Naposled snad u Švédského projektu Sephiroth, ale to je spíš zas dark ambient/tribal/industrial. Inu vyzkoušíme, uvidíme.
Návrat po šestnácti letech. Navíc víceméně autorská deska Roberta Smitha. Navazují na nejlepší kousky své diskografie a současně se zbytečně neopakují. Poslouchám to poslední dva týdny a moje dojmy stále rostou.
Bilanční a v rámci možností i moderní album zároveň. Typičtí BODY COUNT místy výrazně oživení působením hostů. Album sotva překvapí něčím neotřelým, ale dá se mu odolávat jen do prvního výkřiku "madafaká". Pak už je to zase všechno zpátky v 90's.
Faust a spol. tentokrát více přitlačili na pilu a natočili o poznání méně přátelskou desku. Více black metalu a méně zjemňujících prvků. I tak je materiál pěkně diversifikovaný, jen je méně přístupný a chybí mu ona zpěvnost, vzletnost a naléhavost.
Čistý death/doom. Špinavý, jeskynním marastem až po krk nasáklý. Ale také spíše jednoduchý, držící se jako klíště žánrových standardů bez nejmenší ochoty alespoň základně experimentovat. Co mu však nechybí, je tolik potřebná neotesanost a hrubozrnnost.
Nejvíce přístupná deska GAEREA. Portugalci sice stále preferují rychlá tempa, ale materiál zároveň různě zahlazují, kudrnatí a zjemňují. A vesele do něj integrují jeden post-metalový prvek za druhým. Black metal pro masy, nicméně velmi pěkně složený.
(Raw) blackmetalový projekt z pokojíčku se vším všudy. Tentokrát za materiálem stojí osoba pohlaví něžného. Slyším za tím trochu SATANIC WARMASTER, SARGEIST, ORDER OF NOSFERAT a nebo také WINTER LANTERN. Jednoduchá, leč dobře poslouchatelná deska.
Debutové album hardcore kapely, která je složena ze členů ve svém žánru vyhlášených švédských skupin OUTLAST a VICTIMS. Dvacet minut nekompromisního nátěru brousícího až do oblasti crustu.
Vložit diskusní příspěvek