OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
M
inac ma skvele pobavil zrejme prispevok roka od pana M. kiez by ma tento nemetalovy velikan vyslysal, mna maleho uboheho asi metalistu, a napisal co take pocuva, aby som sa aj ja dostal z okovov metalu a mohol plnohodnotne vychutnavat hudbu a nie metal. tiez nechapem preco chodi citat diskusie hlupych metalistov
pre weronyku
jasne, zvacsa suhlasim, ja si tiez myslim, ze to este zahraju, iba sa mi na tom dvd nepozdaval ribeirov hlas v cistych polohach. ono je zaujimave, ze coraz viac spieva tym hrubsim, niekedy tak odspieva aj pasaze kde mal spievat cisto, co je skoda. ono sa mi aj zda, ze zacinaju robit zo seba akychsi tvrdasov, vid tvrdsie albumy, klipy, imidz. co je skoda lebo myslim, ze ta rockova poloha z 98, obdobie sin im sedela, aspom myslim
pre pandu...
To mas pravdu, nemozu vsetkych hudobne uspokojit... ten setlist, ktory hrali naposledy moze vyhoviet, ak ma niekto vyhraneny vkus, do ktoreho spadaju iba niektore ich albumy; najde si tam nejaky ten kusok pre seba, pravdepodobne.
Je to zrejme u kazdej skupiny tak, ze ludia maju kadejake prianicka, co by radi poculi... a roznorody playlist je asi najlepsie riesenie.
Nie som tu ziadna "dracica bojujuca za Moonspell" :) len som chcela povedat, ze spekulacie o tom, co este Moonspell dokazu zahrat, a ze to nehraju, lebo by to nezvladli, nie su na mieste. Pracuju pilne ako vcelicky.:) A napriklad v rodnom Portugalsku hraju inak, ako v Europe. Tam sa to dost obmiena, a na turne asi skor chcu zahrat to, na co maju najvacsiu odozvu od posluchacov, a na co si vie vacsina ludi aj zaspievat...
Mne osobne by vyhovoval akykolvek ich setlist. Ich hudba mi dokonale sadla uz pred mnohymi rokmi a zatial z tej cesty nevybocili.
sorry som spekulant
ale idealny set by mohol byt napriklad: love crimes, an erotic alchemy, awake, ruin and misery, magdalene, eurotica, cant bee, selfabuse, i am the eternal spectator, soulitary vice, adaptables, heartshaped abyss, rapaces a night eternal. nic z memorial. iba som tak snival, viem, ze nemozno uspokojit vsetkych
och weronyka, ty si nam teda nandala. ja tam vidim iba abysmo, ktorehrali aj na spomenutom dvd. ale potesilo zaradenie butterfly fx a disappear here. a spokojny by mnohi boli keby z tychto dvoch albumov hrali aspon pol setu
playlisty Moonspell
inak ako ste sa tu bavili o tom, co v playliste vynechavaju a ze nehraju zo sin/pecado, tak pred troma dnami mali v Lisabone koncert a playlist bol takyto:
opium
night eternal
butterfly fx
abysmo
nocturna
the southern deathstyle
disappear here
finisterra
luna
everything invaded
scorpion flower
alma mater
ich playlisty su zakazdym ine a nemaju problem hrat z akehokolvek albumu.. bolo by vcelku vitane, keby predtym, nez tu zacnu niektori "experti" na Moonspell mudrovat, o kapele aspon cosi vedeli.:)
interview
Vcelku pekne citanie. :)
nech Opeth žít
http://www.youtube.com/watch?gl=AU&hl=en-GB&v=o46n-i11wv8 septic je sakra rychlej...
já bych řekl, že spíše septik... on ty Moonspelly tak nemá rád a snaží se je tímto způsobem zesměšnit, ... vsadím své seprané tričko Nightwish, že se každou chvíli můžeme dočkat podobného videa s tímto típkem (kterému říkejme septik), tentokrát s písní od Opeth...
to je rolo
to je fernando?
:-))))))
Tak to trochu odlehčíme... http://www.youtube.com/watch?v=5jTaaYqhdS0&feature=related
Najväčšia zábava je vždy s tzv. "hudobnými aristokratmi".
no tys jim to nandal
hmm...
Hmm,premúdretí metalisti sa zase hrajú na veľkých znalcov...Celá vaša diskusia je úplne na smiech a jediný kto je tu pózer...99 percent z vás...Najlepšie na tom je,že keď Moonspell začali hrať tak veľa z vás ani nebola sveta.Snáď zo svojej blbosti vyrastiete...Obávam sa,že moje znechutenie z metalových fanúšikov sa už nikdy nevytratí.A ďakujem pánovi redaktorovi za rozhovor
MI připadá jako idiot
S tim šátkem/čelenkou mi připomíná jednoho člená mojí rodiny, až na to, že ten člen je mladší a má kratší vlasy :D
Prave jsem si diky vam po nejaky dobe zase pustil Sin/Pecado no a to je fakt parada. Nejlepsi album Moonspell.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek