OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
doktor, tak si si iny odbornik, co je len pravda.
jj, seru na vaši hlavu, lúzo filmová.
Di se visrat ty elytářy!
sorry, ale motat dohromady No country, Gomoru a Slumdog Millionare ve mně vytváří dojem, že máš ve filmech docela guláš... tady se není o čem bavit.
nesmysly
ja si myslim, ze niektore dnesne snimky by nemali opustit kniznu (alebo poznamkovu) podobu... ale v case ked su "in" filmy ako 'no country for old men' (lepsie zlo) a 'slumdog millionaire' mi neostava konstatovat, ze kriza zasiahla aj filmovy priemysel. len na zaver : aj filmy s relativne jednoduchym dejom sa daju spravit putavo. niekoho ta "uzasna" realita mozno fascinuje, ale naco potom chodit do kina? toto je degradacia kinofilmu na uroven youtube.
Neapolská mafie je zkrátka všedně nudná a bohatá jako jinde ve světě
No a přesně o tomhle ten film měl být a byl...
Jednak to, že tady někdo neumí pracovat s herci, kamerou a daným tématem
sorry, ale tohle jsou úplné kraviny... Gomora je po technické stránce výborným filmem, o čemž svědčí i prestižní cena z Cannes. Pokud si někdo pojem dobrá kamera a herecké výkony automaticky ztotožní s hollywoodskými stylizacemi, pak chápu, že ho Gomora mine.
Kdyby to bylo myšleno jako dokument (však kamera do toho nemá daleko), tak neřeknu ani prr, ale tohle je bohužel přeci jen film, který ukazuje dvě věci. Jednak to, že tady někdo neumí pracovat s herci, kamerou a daným tématem a to, že Neapolská mafie je zkrátka všedně nudná a bohatá jako jinde ve světě.
Film jsem zatím neviděl, ale knížka mi přišla nesmírně zajímavá. A vzhledmem k tomu, že film se(zdá se) striktně drží knižní předlohy, nechápu názory lidí, kteří říkají, že to je nuda a hodnotí to jako nějaký románový příběh typu Kmotr. To o čem knížka i film pojednává je čistá realita a to dost drsná realita.O tom se přece nedá jen tak říct, jestli se mi to líbilo nebo nelíbilo... To že to diváky nešokuje, ale spíš nudí o něčem vypovídá... Ale říkám, film jsem zatím neviděl...
Pro mě jsou zase lidé s tímto názorem typickými obětmi současné filmového průmyslu, pane dochtor.
ako klasicka obet marketingu som sa na tento film vybral v ramci BA IFF. nuda s velkym N. zostrih live kamery z Luniku IX by tento "striktne dokumentarny obraz neapolskeho podsvetia" prestal tucnym oblukom.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek