THE CURE - Songs Of A Lost World
Návrat po šestnácti letech. Navíc víceméně autorská deska Roberta Smitha. Navazují na nejlepší kousky své diskografie a současně se zbytečně neopakují. Poslouchám to poslední dva týdny a moje dojmy stále rostou.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Čekat můžete vždy a v každém případě:-)
Po ignorácií skvelého Homo Sapiens...? asi nemame čakat recku ani na velmi podareny Adrenalinum, ze?! :)
Proč se jen Arakain bojí experimentovat a tlačit to trochu moderně ala Soilwork Korn Pantera atd..dokonce i v rozhovorech potvrzují svoji zálibu v moderně..a pak nahrajou desku která je staromódní až hrůza ...vyplýtvané nápady zaobalené tunami provařených 80kových riffů....škoda degradace takhle dobré kapely s takovým potenciálem na stadionový bigbeat... 4,5/10
serveru
A co se týče metalového servu, tak věř, že zrovna název Metalopolis zrovna já považuji za naší slabinu, v kontextu toho, kam se snažíme hejbat.
Nic proti Arakainu. Význam téhle kapely tady nikdo nepopírá, ale spíš mě udivuje vyčítat dobrovolně a pouze ze své vůle píšícím, že o něčem nepíšou. Ta recenze tady neni, protože se zkrátka ještě nikdo nerozhodl to sepsat. Já si na to třeba netroufám, protože předchozích asi 8 desek vůbec neznám.
Na metalovým serveru by takto zásadní věc neměla chybět. Ať už je recenze negativní nebo pozitivní. Ať si kdo chce co chce, Arakain je českej metalovej mainstream No1. Howgh.
Na to nemá cenu ani reagovat. Jako by byl člověk povinen si to pustit (poslední desku, kterou jsem si od A. v klídku soustředěně pustil bylo Salto Mortale).
Millhouse - Vostuda [7.5.2011 00:29]
Tipuju, ze to nove album tehle Top kapely je opet z pohledu verejnosti tak dokonaly, ze se do toho opravdu boji nekdo pichout.
Takze na konci dne bylo asi rozhodnuto, ze lepsi vostuda je o tom ted nepsat nez o tom ted v tuto chvili nadseni utrousit neco nedokonalyho.
Osobne bych ARAKAIN recenzoval, tak rok po vydani, tak abych vedel kolikrat jsem top material vlastne chtel otocit.
Jinak album to neni spatny neni uz jsem ho slysel 2x. :-)
Vostuda
Že tady ještě není recka na nový Kainy, tak to je fakt ostuda. Jak chcete jako recenzenti někoho hodnotit, když nedáte v rozumným čase ani recku na top metalovou kapelu v Česku. Tento server je mrtvej.
Homo Sapiens nebude? podle mě nejlepší deska post-brichtovské éry.
Louis zaspal na vavrínoch :D
Recka na niečo take nebude?
http://metalirium.com/?id=1301407300
těším se na hodnocení po tisíci posleších
Orpti Restartu Hommo sapiens super!!
to all:
Oproti Restartu je Hommo sapiens o dvě třídy lepší deska.Texty radši nehodnotím, ale deska zatím působí na mě za 9 z 10 možných!!! Nej věc od Forrest gump. Metalmorfozu strčí do kapsy!!A hlavně laybrint a restart.
Jen hvězda a skrytá kamera.
to recenze Restart:
Po tisíci poslešich mi v hlavě zní jen Hvézda a Skrytá kamera.Ostatní písně jsou pruměr, někdy i podprumér-Osudnej den-neskutećné pŕeslazená sračka, Právo máš- naprosto šílenej refren.Prázdno v hlavě- text o ohovně, hudba též. Po tisící posleśích - 5,5 z 10 možných
Restart je zlatý
Ačkoli Restart nepovažuju za nejlepší věc Arakainu, objektivně lze říci, že obsahuje výrazné skladby a jako každá předchozí deska obohatí obrovský repertoár kapely o další hity.
Oproti Labyrintu se mi líbí větší pestrost - odlišení jednotlivých skladeb zpěvem, melodií, strukturou. Nadruhou stranu mi přijde daleko komerčnější a přál bych si návrat k thrashi ala Metallica.
Právě počůvám a opravdu to chce producenta.
Restart ? spíše continue
to restart:
Po mnoha posleších je Restart, jednoznačně strašně vytvořenou sračkou. Z deseti možných - 4,5.
Zvuk poplatný loudness war, mizérie
No, hudebně velmi dobrá deska, možná nejlepší z těch novodobých (bez AB), ale po zvukové stránce dost běs. CD jako nosič je dost zmršené, je zde docela brutálně na úkor hlasitosti osekaná sinusoida (přebuzené), což se projevuje zejména na mizerně znějícím kopáku, žádné basy, a dynamika v hajzlu. Investovat do tohoto alba vřele nedoporučuji. Doporučuji to celé prohnat třeba přes iZotope RX (declipper), pak to zní celkem slušně, ale jak jsem psal, kvůli zmršenému masteringu nedoporučuji kupovat, leda ve výprodeji...
Návrat po šestnácti letech. Navíc víceméně autorská deska Roberta Smitha. Navazují na nejlepší kousky své diskografie a současně se zbytečně neopakují. Poslouchám to poslední dva týdny a moje dojmy stále rostou.
Bilanční a v rámci možností i moderní album zároveň. Typičtí BODY COUNT místy výrazně oživení působením hostů. Album sotva překvapí něčím neotřelým, ale dá se mu odolávat jen do prvního výkřiku "madafaká". Pak už je to zase všechno zpátky v 90's.
Faust a spol. tentokrát více přitlačili na pilu a natočili o poznání méně přátelskou desku. Více black metalu a méně zjemňujících prvků. I tak je materiál pěkně diversifikovaný, jen je méně přístupný a chybí mu ona zpěvnost, vzletnost a naléhavost.
Čistý death/doom. Špinavý, jeskynním marastem až po krk nasáklý. Ale také spíše jednoduchý, držící se jako klíště žánrových standardů bez nejmenší ochoty alespoň základně experimentovat. Co mu však nechybí, je tolik potřebná neotesanost a hrubozrnnost.
Nejvíce přístupná deska GAEREA. Portugalci sice stále preferují rychlá tempa, ale materiál zároveň různě zahlazují, kudrnatí a zjemňují. A vesele do něj integrují jeden post-metalový prvek za druhým. Black metal pro masy, nicméně velmi pěkně složený.
(Raw) blackmetalový projekt z pokojíčku se vším všudy. Tentokrát za materiálem stojí osoba pohlaví něžného. Slyším za tím trochu SATANIC WARMASTER, SARGEIST, ORDER OF NOSFERAT a nebo také WINTER LANTERN. Jednoduchá, leč dobře poslouchatelná deska.
Debutové album hardcore kapely, která je složena ze členů ve svém žánru vyhlášených švédských skupin OUTLAST a VICTIMS. Dvacet minut nekompromisního nátěru brousícího až do oblasti crustu.
Vložit diskusní příspěvek