OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
->dreckus
ja som sa dopracoval cez googl k tomu pojmu "album oriented" ale bolo to take vseliake.. takze dakujem za vysvetlenie:)
"adult oriented rock" (nebo taky album oriented)
v zasade takovy ten nudny uhlazeny art rock 70s/80s
co je AOR?:)
moze byt, ked som aj tak vacsinu z nich presedel mimo saly :)
BHP hrali skoro hodinu dvadsat a ludi bolo urcite skor k 200 :-)
jj, obe kapely hrali skrateny hodinovy set (nestava sa mi to casto, ale fakt by som si tych CBP pozrel aj dlhsie:)
no a mohlo tam byt cca 100 ludi, mozno o nieco viac, bola zdravo plna sala
ve vidni hrali BHP s CBP jako supportem? docela dobra kombinace..
kolik bylo jinak lidi?
mne sa celkom pacili aj BHP. celkovo fajn koncert
veru tak, dal by som si znova ;) super zvuk, super vykon, ta vyrazna basa tam pekne sedela
zato Black Heart Procession ma celkom uprimne nudili :)
Tak CBP skutocne nazivo vynikajuci.
aha, to jsem nevěděl. slyšel jsem od nich totiž jen poslední desku (na které fakt kytary neslyším) a říkali mi, že na koncertě byli SotL viděni pouze s elektronikou a houslemi.
tak... zpocatku to byly hlavne jen kytary
a schvalne jsem taky zagooglil sotl + post rock a napr.: http://en.wikipedia.org/wiki/Post-rock
(na vikepedii jsou teda obcas docela hoveziny, co se tyce nejakych hudebnich skatulek, ale tohle docela sedi)
jinak ta tvoje otazka mi prijde asi jako kdyz nekdo neveri, ze Sunn jsou v zasade metal nebo Zeitkratzer vazna hudba a nikoliv noise :p
SotL
Co já vím, tak používají kytary, klavír, smyčce, různé dechové nástroje atd.
dreckus - [12.5.2010 22:18]
myslím, že SoL nepoužívají vůbec rockovou instrumentaci, je to čistý ambient (elektronika+smyčce).
Přesně, naprosto úžasnej koncert, a tak málo lidí! Tribute starejm Journey nádhera, Daisy by měla zpívat v CBP častějc :)
co se ti nezda? :p
ze je to vicemene ambient, to jeste snad nic neznamena... labradford ostatne napr. taky
Stars of the Lid - post-rock?! O_o
svorne si ich potahame v nedelu vo Viedni ;)
vcera na sedmicce nadhernej koncert - takhle mel vypadat AOR a nebyl by jednou z nejvetsich zrudnosti modernich dejin hudby :)
ostudne malo lidi (klasika :), prijemna atmosfera a hodinu a pul muziky, ktera nestihla nudit, to uz jsem dlouho nezazil.
kde jste sakra byli, kdyz jste si tady nad tim tak svorne potahali pindourky? :)
to jsou vsechno ale kapely, ktery presne nastavily sablony, ktery dnes kopiruje tuna bezduchejch sasku (bez ohledu na to, ze GYBE nebo Sigur Ros byli v necem puvodni a hlavne skutecne pusobivi..)
ten zanr je ale nastesti i o jinym pristupu (samozrejme se muze namitat, ze je ta skatulka zbytecna, pac to vsechno vic ci min vychazi treba z indie rocku, najazzle improvizace, shoegaze, psychedelie, ambientu...)
Do Make Say Think, Tarentel, Akron/Family, Radian, Trapist, Man (francouzsti http://www.discogs.com/artist/Man+%282%29 ), The For Carnation, Labradford, Stars of The Lid, Southpacific,...
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek