OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Sorry za ten první odkaz :-D
https://www.youtube.com/watch?v=COJ58_Z8p-s
God Dethroned - The World Ablaze (2017)
https://www.facebook.com/profile.php?id=1458035541
https://www.youtube.com/watch?v=EsJ0jPAJPcg
Mimochodem hned první diskuzní vlákno pod tím videem mě dostalo:-)
tož ale ten zpěv zní jinak než bejvávalo
Ta úvodní riffovačka výborná
God Dethroned "On the Wrong Side of the Wire"
https://www.youtube.com/watch?v=EsJ0jPAJPcg
No ja som teda len chcel podotknúť, že zvlášť prvý album GD okolo blacku ani nešiel, a s tým "blackened death metal" na archívoch je to také všelijaké, rozhodne by to, pokiaľ ide o textovú tematiku, sedelo skôr napr. na Behemoth.
Hovořit o BM možná není úplně mimo mísu. Novinka zní chvílema pomalu jako podlazenej a brutálnější pure black švédský školy, s deathovou atmosférou samozřejmě. Bohužel ne všechny songy v sobě mají ony zajímavé momenty, které se objevují v titulním songu. Často je to jen šílená rubanice....
Martin L.
No to jsem byl ja. Doufam, ze si se smichy nepretrhal. Je je nikdy nemel jako cisty deathtaky, a ten bordel co ted zase dodavaji me spise pripomina 666 hrozice.
jinak si je vyhledej na http://www.metal-archives.com/ - tam vedi vse nejlip :-0/
Novinka znie dosť sľubne.
Niekto povedal, že GD sú blackouši? Tu je tento týždeň vážne veselo.
Tak to bude bomba!
Wajt - [24.11.2010 10:18]
no je to dost masakr a dle me je to bohuzel radi zpet do rady 100 -vek blakousu tomu podobnych.
Příznivci období Liar of the White Worm - Toxic Touch budou pravděpodobně novým zářezem zklamáni. Kde Passiondale končí, Under the Sign of the Iron Cross začíná, a to ještě v brutálnější podobě.
Vyborna kapela a dalsi dobry album.No stale mam najradsej A grand grimoire.Toto si ale vsetci vypocujte.
Co člověk to názor... Sympatická sestava a téměř geniální album!
ďalší klenot typu Bloody Blasphemy sa síce nekoná,napriek tomu je to nadštandardné dielo...Sattlerova fascinácia vojnami pokračuje...
Včerejší koncert na Vostrově byl dost v pohodě. Nová kytaristka mi přišla slabší, ale jinak je to fajn holka. příjemný pokec s Henrim Účast byla bohužel bídná. Nové album je opět výborné. Vynikající studiová práce.
Passiondale - neni nic jineho nez dobre odvedeny standard teto kapely navic s opet s mirnym dosazenim novych prvku (ten cisty zpev, no). Za pozornost urcite stoji koncept. Za moji malickost se o zadne zklamani nejedna, dokonce bych se album odvazil bodove hodnotit stejne jako predchudce, tady 8.
Nevim proc, ale mam pro tenhle jejich mix, black, thrash, deathu slabost..
Pozuruji, ze povsechne ty holandskym kapely me takovym tim dobre odvedenym standardem oslovuji mnohem vice nez ostatni "dobre odvedene standardy"..
Z učebnice kterou už někdo 100x prolistoval a získané informace použil.. hm.. a bude hůř vážení.
...tak podle mě je to návrat k soundu právě albu bloody blasphemy, na kapele se mi líbí hned rozpoznatelný rukopis, melodické skladby jsou jak z učebnice...
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek