OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Dissection
A když jsem zde zmínil ty DISSECTION, tak opravdu hodně slyšet jsou na albu "Seraphical Euphony" od krajanů HYPERION.
new EP Annihilation
New EP Annihilation vychází 10. 8. 2018 u CENTURY MEDIA REC.
debut bol u mna o moc lepsi ako druhotina, min. zvukovo.neviem preco zozali dissection vacsi uspech ako unanimated alebo podobny eucharist vtedy... tieto kapely su vsetky rovnako vyborne:)
UNANIMATED počúvam dlhé roky poznám ich od začiatku ich vzniku a k dissection by som ich neporovnával vôbec: občas zneli ako starý necrophobic alebo sacramentum
Netvrdím, že je toto album totožné s tvorbou DISSECTION,ale třeba song "Serpent's Curse" mi při poslechu silně evokuje momenty "Night's Blood" právě od DISSECTION.A těchto momentů je tam víc.
Tiež by som Dissection veľmi nespájal s týmto dielom, aj keď niektoré atmosferické a melodické prvky sú v súvislosti s Nödtveidtovcami badateľné.
No, osobně bych tam DISSECTION házel jen zlehka...
velmi slusny album, ale v dnesnej dobe to so mnou absolutne nic nerobi, pocity ktore som mal, ked vysiel Ancient God of Evil sa jednoducho nedostavili....
Tak super. Už se moc těším, až přijdu domů. Pokud to porovnáváte s Dissection tak to nemůže být špatné :-)))
jj, fakt super překvápko tenhle jejich comeback:-) Jdu si pustit starý desky (po letech)
Unanimated
Jako pamětník starých časů,mám oba předchozí výtvory v originále ve sbírce, říkám jednoznačně ANO... a naopak doporučuji k poslechu těm mladším.Pokud se vám líbí deska Storm Of The Light's Bane od DISSECTION,tak nebudete mít problém při poslechu In The Light Of Darkness.
Hmm, tak předešlou tvorbu mám někde na originálech, ale léta už jsem to neposlouchal. Pamatuju si však víc než dobře, proč jsem do nich investoval. Tohle si snad dokoupím do kompletu už jenom za to, že se chlapi vrátili.-)
Hmm, tak o nějakých Unanimated jsem neměl doteď ani tušení, ale vzhledem ke stylovému zařazení by se mi mohli určitě líbit. Zkusím je, zkusím.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek