OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Jano
Novinka je skvelá. A najviac ma potešili dve skladby na Diovu počesť ktoré sú na limitke. "I" od Black Sabbath a "Stargazer" od Rainbow.
A co novinka tychto borcov z Faerských ostrovov? Vcelku zaujimave...
Ta první skladba je dobrá, jinak je to ale na můj vkus příliš speedové a nudné.. takový o trochu lepší Turisaz.
mna to velmi nebavilo. su tu dobre melodie, ale cele to dorazi nudne podanie, nazivo to bude asi dobre, na albume nezazivne.
dost mi vadila ehm rytmika. chyba vacsi drive, zapalenost, cele album je dost krcovite.
taketo nieco by som chcel pocut v podani symphony x, to by bolo album.
vivking/pagan veci nemusim, jedine, co sa mi paci je asi eluveitie - slania, to je vsak o uplne niecom inom. a este wintersun (tiez trochu mimo).
Hooya , tiež som mal po vypočutí tej skladby podobné pocity :-D ale dal som tomu ete šancu a nakoniec ma to aj celkom začalo baviť
musím říct, že jsem slyšel pouze Ride... a doufám, že už nikdy neuslyším
joj
má to fakt drive, jsem to napsal 2x....no :)
já
normálně taky moc vikingy moc nemusím, ale tohle je prostě dobrý, má to drive, hezký melodie, a přitom to má drive....musí být perfektní na koncertu. halekal jsem ty jejich písničky, aniž bych rozumněl textu celé dlouhé cesty autem.....
Prekvapili ma...vcelku dobre.... Ale nic nove a ani prevratne to neni.... V pohode..
super
díky za recenzi. Tohle album nemá chybu, jedu to pořád. Má to neskutečný drive. Vynikající album. .....
První folk/pagan/heavy metalové album, do kterého půjdu, přestože podobný styl nemusím. Zní to fakt dobře. Zdá se, že ten metal tam není jen pro parádu a naopak. Na digipacku jsou navíc nějaké bonusy.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek