OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Když nemáš co psát, nepiš vůbec.
allegor opet uhodil hrebicek na hlavicku
to musi byt dar od rohatyho todlencto, to nejni jen tak, mit takovy ostrovtip
Otrávený deathmetalem
V první řadě musím ocenit, že jsi se do psaní prvního dojmu pustil s vervou, no je jen smutné, že jsi takový ten klasický čecháček s naší pověstnou death/grinde metalovou náturou.....tedy jen ve zkrácenosti musím vyzdvihnout kapely trošku z jiného soudku a to
IMMORTAL, DARK FUNERAL, MARDUK, ROTTING CHRIST, NEGURA BUNGET, AGATHODAIMON a v neposlední řadě i tebou opovrhované TURISAS. Neni totiž pro každého přitažlivé pouze deathové zvracení a nudné drnčení nesmyslných taktů. Je jen smůla, že se na takovéto festivaly zvou black/pagan/folk-ové kapely. Měly by je přestat zvát a pak bych neztrácel svůj drahocený čas nudou na třídenním festivalu a nebo jich zvát polovinu z účastníků a pak by to bylo zajímavéjší......
Pořád lepší než tací, kdož si vyhledají všechny blackovky, co tam byly, a vypíšou je do škatulky "odpad festu". I tací jsou k nalezení. A budí ve mně silné podezření, že mají ve skutečnosti sami ze všech těch warpaintů, kozlů a obrácených křížů strach, který se snaží zakrýt předstíraným pohrdáním:)
Myslim, ze jsi prave vypsal vsechny blackovky, co tam hraly.
FOTKY + VIDEA
Vrcholem festivalu bylo rozhodně vystoupení Immortal, pak bych to viděl na Anaal Nathrakh, Marduk, Vreid, Pain, Ulver, Dark Funeral (až na mizernej zvuk). Pro spíše Black Metalové fanoušky jsou zde fotky a videa na adrese: http://www.666-mysteria.cz/brutal_assault_14.html
Lemmy: to celkom sedi :) ono aj tam som mal vzdy zo slohov 3ky :)
Neviem koľko máš rokov ale píšeš to ako slohovú prácu na ZŠ ako som prežil prázdniny :))
selmi
z 90% souhlas (trochu mě to překvapilo):), těch 10% procent jsou drobnosti a Ulver
http://www.last.fm/user/selmixxx/journal/2009/08/14/2xshw7_brutal_assault_xiv
presne v duchu minulorocnych tradicii, to co sa metalopolisu pacilo najviac ma nebavilo a uzil som si kapely ktore tu budu urcite zdrbane az pod zem :)
MoR: Odradily mě kapely.
Obscene: Odrazují mě už fotky.
Brutal: Pohoda, jen moc lidí a moc utracených peněz.
Kapele, která si kdysi říkala "Treblinka"?
Ne, nebudu rejt, jejich hudba se mi nelíbí, takže netřeba omluv...
chytrej> ještě bych se omluvila TIAMAT:-)
Masters... - agrofest (omlouvám se Voivod)
BA - hemiagrofest
Obscene... - dobrý, chytrý, pohoda lidi a prča
aj tebe sa páči? :-)
výborný album
Witchcraft je výborné album
Jo, Negura je fajn. Konečně někdo dělá ten "pohanský" black jinak než jako za a) trapná napodobenina Bathory nebo za b) ještě trapnější napodobenina Obtained Enslavement. Mimochodem, proč tu vlastně není recka na Witchcraft? Kolik takových věcí v black metalu vzniklo?
Negura byla super, i v ty dvě... dost sympatické bylo mj. to, že fakt hráli všechny nástroje na živo...
gatě?
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek