OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Děkuju za zajímavý rozhovor a zajímavé odpovědi. :-)
"V metalu se pohybuji nějakých 15 let a nesměle si troufám tvrdit, že se orientuju ve všech jeho druzích..."
Tam má být "směle", kámo :-D
no, co tak nejak poruznu i vim o fungovani Paratu, sam Herdron by mel obcas vazit sva slova, ale ponecham si to pro sebe a budu nadale delat, ze tady nejakej tistenej casak je :)
*vzťahovačný
nebuď vsťahovačný
Metalopolis na oveřené a Pařát na objevy? Z řady českých kapel možná ano, ale ve světové scéně? Opravdu to tak cítite? Já se snažím mít ve výběru "přespolních" kapel opačný přístup ... snad ... doufám :)
dobrý rozhovor
ako aj tie ostatné z posledných týždňov.. Klypso sa činí..
a to je super.. zaujímavé veci sa nám tu začínajú preberať!
Velmi dobry rozhovor, vyborna tema a zaujimavy typek so spravnymi nazormi!!
Az na to, ze niektore otazky su dost od veci podla mna... Ale nehovorim, ze zle rozhovory a ani ja by som to mozno lepsie nespravil :-).
No fakt poslednú dobu zaujimavé rozhovory
Klypso:dosť si to oživil
Ano, pěkné počtení... tentokráte bez námitek :-) navíc cena 3,5éček je za to co časák nabízí pro metalové fanoušky fakt luxus.
v podstatě souhlasím s tím, že redaktorem je dnes kdekdo. dyť si spočítejte kolik je českých webzinů na netu (nelišícich se navzájem), divím se že je někdo zvládá číst))
Celkom dobry rozhovor, akurat na temu promo cd sa mi zda ze by stacilo o 1-2 otazky menej, uz to vyzeralo ako zbytocne rypanie (vec nazoru). za seba mozem povedat ze to co mam na recenziach v parate rad je prave to ze tam je vela pre mna neznamych veci...keby tam boli tie iste mena ktore su napr. na metalopolise tak by citat aj to aj to nemalo zmysel. takze je to dobre tak ako to je. metalopolis na velke a overene mena, parat na 'objavy'
Úprava
Hezký večer, netušil jsem, že toto motto bude vybráno jako ústřední , věc upravená na pravou míru by zněla asi tak, že... redaktorem webzinu se dnes může stát v podstatě každý, kdo si o to řekne, do redakce toho a toho portálu napíše. Samozřejmě není to pravidlem, mluvím o většině, respektuji několik vysoce kvalitních webzinů, kde tato situace určitě nehrozí. Že se každý může stát redaktorem tištěného časopisu je třeba taky možné, nevím, takové informace nemám :-), ale v Pařátu se jím nestane, výběr jsem popsal.
Přiznám se, že internetových diskuzí se účastním jen velmi nerad, pouze jsem upravil stav do srozumitelnější podoby, aby to nevyznělo, že jsem totální antiweb :-)
neviem, preto som napisal "uvidime" :)
Solídny rozhovor, takýto pohľad "do zákulisia" vždy poteší. Klypso, s tým Sparkom to bolo myslené vážne? :)
Zajímavý rozhovor!...jen to ústřední "moudro", že redaktorem webzinu se dnes může stát každý, mi přijde tak trochu jako mlácení prázdné slámy:) DOBRÝM redaktorem webzinu se v žádném případě každý stát nemůže (pokud se teda nebavíme na úrovni seznamblogísku.cz), stejně tak bych mohl říct, že kdokoli může být redaktorem tištěného časopisu, v čemž by mi jistě Herdron oponoval.
a nemusis sa skryvat za tri bodky :)
Ak tym narazas na mna, ziadne nazory som sa pretlacit nesnazil, otazkami som sa pokusal prirodzene oponovat a mnohe z nich nevyjadruju moj nazor.
Tady je krásně vidět rozdíl mezi člověkem, který je upřímný a dělá věci z radosti (šéfredaktor Pařátu) a tím, který dělá věci proto, aby se zviditelnil a poukázal na své jméno a protlačoval své názory (redaktor Metalopolis).
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek