OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
S nápadmi sa viac-menej ustálili, ale tá atmosféra je načisto jedinečná a neprenosná...Plus Agnete opäť absolutórium. Neuveriteľný prejav, esenciálna emotívnosť.
Nápady oproti předchozím deskám nic moc, ale zaujalo mě to tou autenticky smutnou náladou. Podobný výraz jiná kapela nenabídne. Spokojenost, poctivé metalové písničkaření.
Už ide.
NOVÁ DESKA
https://maddermortem.bandcamp.com/
technická
"Stejně tak, jako studené mořské proudy už po staletí bičují norské pobřeží..."
mám takový pocit, že tamní pobřeží bičuje spíš teplý severoatlantský proud...jen tak mimochodem :-)
Na BA tam někdo vykřikoval, že je těhotná...Ale potom vystoupení mi došlo, že je to kravina :-D
No, predsa len v minulosti mala bližšie k menšiemu sloníčaťu než peknej babe. :) A to mi ozaj nejaké to kilo navyše vôbec nevadí.
Agnet vypadala vždycky dobře. Je to fakt hezké baba. A co se týče desky netvrdím, že je to nějaký hallóó,ale prostě je to dobrá, kvalitní deska...A opravdu není ničeho zapotřebí...
muhehe
no poki asi jsi málo citlivej............mě to taky přijde dobrý maximálně po nějakým hodně silným modelu.............
" [OMEN] 27.10.2009 14:47
Pocul som 1x a stacilo. Skoro ako nightwish. Nemam rad takyto vysoky spev a Norsko opat nesklamalo :)) "
Prosim tě kolego můžeš mě nasměrovat na člověka, od kterého bereš tak silně halucinogení zboží ?
Nesmysl. Jedna z desek roku.
A Agnete už tiež začína vyzerať trocha k svetu, aspoň podľa fotografií. :)
Najlepšia doska Madder Mortem, neomrzela ma ani po desiatkach častých a sústredených posluchoch. Pritom sa žiaden štýlový kolotoč nekoná, kapela len ďalej rozvíja svoj jedinečný štýl, tentoraz však viac ako inokedy vsadili na chytľavosť, hitovosť a pesničkovosť skladieb, ktoré lezú do hlavy hneď na prvý posluch a s každým ďalším bavia viac.
super music
Album mám za tu dobu co vyšlo už slušně naposlouchané, a proto si dovolím říci, že patří k nejkvalitnějším, které letos vyšly. The little things má neskutečnou energii a ani se nechce věřit co vše je Agnette ze sebe dostat. Celkově jejich hudba nemůže nikoho nechat chladným a o to Madderu jde.
Jak se to vezme. Ty myslíš, že vykrádají sami sebe? Každá kapela má svůj styl kterého se drží. Mrdka je leda tak soutěž superstar.
Je cela deska stejna MRDKA a vykradacka jako klip Armour?
Skvělá kapela, originální hudba, naprosto úžasná zpěvačka a totálně strhující album. Pro mne je to jedno z nejlepších alb, co jsem slyšel.
James:
:-D no, to je blbý...
Opravdu nechápu, jak může být pro někoho zklamaný z jejich vystoupení....:-(
mě
tam neskutečně sere ta zpěvačka.....jinak by to docela šlo......
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek