PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Připravujeme
Bude recka novinky?
Připadá mi to jako návrat ke stylu Second Life Syndrome, za což jsem moc rád protože SLS mam od nich nejraději.
Rozšířená edice již dávno předobjednána ale neodolal jsem a stáhll - album OK, ale obsah bonusového CD v podobě 22ti minut víceméně ambientu (nic proti němu) moc na hodnotě nepřidává (rozhodně slabší než dodatečný obsah na REM).
Hm, nová deska zatím baví podstatně víc, než naznačila klipovka, ačkoli ta móda tklivých wilsonovsko-akerfeldtovských výpůjček už je trochu otravná.
Ja pockam na ofiko release a pak si to poslechnu bud u kamose nebo v obchode, s casem problem nemam. Jen ze casto byvaji oficialni preview na netu... a momentalne mne zajima jen Wilson (mam doma par jeho CD).
vike ...
..ja nemám Ti problém poslať oba ZIPP súbory do pošty, či na skype...povedz /napíš kde ( Wilson Band, aj Riverside..aj milión ďalších )...žiadne torrenty....
Tohle http://www.youtube.com/watch?v=CYcnNdStvHE mi misty zni jako Radiohead //:=]
Mayak ; diky za tip, nejaka legalni/koser ochutnavka toho Wilsonova havrana by nebyla?
Riverside - Shrine Of The New Generation Slaves
...už je počúvateľný a pomerne ľahko "stiahnuteľný" a iste interesantnejší, ako tu preceňovaná placka ADHD.... ale pre tých, čo hľadajú zásadné albumy roku 2013 už v januári/lednu...je novinkový Steven Wilson (+ Band) jasnou výzvou ....asi to najlepšie, čo dnes na Zemi nahráva a koncertuje pohromade ...
http://www.progarchives.com/album.asp?id=39840
Já mám zatím opačný názor. Recenze co nevidět.
Tak jejich EP se mi moc nepozdává - pár světlých momentů v prvních dvou skladbách a závěrečná "Forgotten Land" sice zvedá celkový dojem z průměru, ale jinak nuda a šeď (ale abych jen nehanil, dám tomu ještě víc poslechů, aby se neřeklo). Příjde mi to jako taková z nouze ctnost, aby se neřeklo, že na to po tvůrčí stránce dlabou.
Jeste k PT a Incident - album jsem dostal pod stromecek, takze jsem se mu fakt venoval (ono je to fakt rozdil stahnout to nebo to drzet v ruce) a trosku(vice) bych si na hlavu popel nasypal - skutecne da se to - a ta aura kolem tehle kapely proste zacala fungovat i v tomto pripade. Cili to nudne beru zpet, cirkus ne. Nicmene se neubranim dojmu, ze by to melo mit strizliveji produkovane(Skrihorukyho Edwarda) - dle rady z Bravicka nekdy mene znamena vice.
tak to každopádně
poslední PT je imho podtstatně lepší, než předposlední řadovka.
Tak Incident od PT sa mi páči výnimočne sa tám mám čoho chytiť a k Riverside .. Out of myself mi sadlo viac ale toto neni vôbec zlé.
album lze lehce pochvalit, je tam zase hodne krasnych momentu, ale cele dohromady toje velmi roztristene. slysel jsem v rozhovoru, ze se pri nahravani clenove kapely ani nesesli ve studiu.. kazdy nahral svoje party kdyz mel zrovna cas, bez ostatnich. mozna proto to pusobi tak sterilne
napsat recenzi na tohle album nebude nic lehkyho, jsem zvedav kdo se toho ujme.
ja sa pripajam, rad by som si precital, mam z toho zmiesane pocity...
Inak novinka Riverside je super :)
pocupine tree plagiat pink flojd jo. je to spis hodne dobra evoluce pink flojdu rek bych, s mnoha prvkama navic.
btw bude nejaka recka na ty novy porcupine tree? sam nevim co si vo tom albu mam myslet. nejakmi to cely dohromady nedava zadnej konkretni obraz.
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Trochu prog rock/metalová exhibice. Toho tydlikání a hračičkování je místy opravdu hodně. Ale tito Švédové umí i příjemné melodie a přirozeně plynoucí pasáže, takže jim to předvádění odpustím. Ostatně, když na to mají, tak proč se trochu nepředvést, že?
Žijeme ve zlatých časech českého thrash metalu! Takové období hojnosti prostě nepamatujeme. Kapely na nás chrlí v horším případě dobré, v tom lepším (i v tomto) desky výborné a my si čvachtáme jako ten pověstný manža. Více v recenzi, teď si třepu palicí.
Švédské duo se na svém dalším albu ještě více vzdálilo postrockovým kořenům a dá se tedy tvrdit, že jejich hudba odplavala do specifické formy indie rocku, který se opírá o robustní kostru shoegaze. Opět slušné album.
Další švédský power metal, kterému vlastně nelze nic vytknout. Dobří zkušení muzikanti, kvalitní produkce a chytlavé melodie. Komponování dle osvědčeného mustru, přesto to dokáže zabavit. Dám tomu ještě pár poslechů a poté zapomenu, že to kdy existovalo.
Nepřístupná a temná blackmetalová deska, která spolu s disonantní nervozitou nabízí i death/doomové nálady. Dostat se tomu pod kůži není snadné, ale odměnou je lavina emocí. Střídmá stopáž navíc ukončí ta "muka" dříve, než by to člověku urvalo hlavu.
Sofistikovaně maluje, točí vtipné filmy, v MORTAL CABINET zanechal výraznou stopu, ze Slavíka ho vyhodili, páč jeho světem je hardcore rap. A je z Rumburku, což leccos vysvětluje! Když šel pro talent, Marty si nabral hrstě. Zase ho ukázal, zpíčenec jeden.
Vložit diskusní příspěvek