OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Ne.
...ale no tak...
ne :p
Uff, no, Big Boss - ono je to možná krapítek jednodušší. Ten chlap zrovna dvakrát netrpí pokorou a sebekritikou, a to v konfrontaci s bohužel klesající úrovní posledních alb na kterých se podílel, je o to víc ku jeho "neprospěchu".
Jinak souhlas, je to svéráz a hotovodvacet.
Ale hned se do něj pouštět je taky od nás vychcanost - v době Kargeras/The book/Black seal jsme mu žrali z ruky. A ne, že ne.
rip : no, ten můj rýpanec směřuje spíš k tvým prvním dvoum větám. To je ale fuk, proč to řešit?
Equirhodont je v pohodě.
offtopic
Equirhodont je otřesnej :)
paax: Ty takty jsem nějako nepobral. Dobrá hudba musí mít 1,5/42,3 takty?
Allegor: A ty neplánuješ založení svých myšlenek? Imho by to bylo ještě lepší počtení než ty Jiřího...
Každý jsme nějaký... já ho jako člověka naznám, viděl jsem s ním jen pár rozhovorů, něco přečetl, má prostě svůj svět a nikomu ho nevnucuje. Řeším tady muziku a ta se měl líbí. Root ani tak ne, ale balady jo.
Holt asi se s ním musíte sejít a ukamenovat ho za jeho špatné myšlenky, protože jsou jiné než globální názor na něco!?
Třeba takový Axl je piča jako dřevo a co... nic.
"Svéráznej člověk" to je nepochybně, ale mimo to taky vůl, podívej se na jeho "myšlenky", to je fakt počteníčko.
Mě BB vůbec nevadí, je to svérázný člověk hotovo. Nemusí být snad všichni stejní ne? Balady se mě také líbí, je to pěkně udělané. Jó já zapomněl, nejsou tam 1,5/42,3 takty že? :-))
Allegor: Nevím, jak nyní, ale ještě tak cca 2 roky nazpět byla nejúspěšnější CZ kapelou v zahraničí (myslím že celkově, nejen metal) Krabathor.
Měřítko: Počet prodaných nosičů v zahraničí.
Equirhodont je veru výborný, hlavne jednotka dvojka je už taká dáka divná
Já se těším na Jirkovu reakci v myšlenkách 2009...
Nalepší sólo Bigboss je aj tak Equirhodont, minimálne prvý album je aj s odstupom času výborný.
kriste, už zas?
Ať si o Bigbossovi myslíte co chcete (taky ho nemám zrovna moc v oblibě) jsou Root jednoznačně mezinárodně nejúspěšnější česká metalová kapela a jedna z mála kapel, která taky do žánru přinesla něco svýho, čehož si všímali i recenzenti v zahraničních zinech. A nemluvil bych jen o "kontextu doby", protože jak bylo Zjevení skutečně spíš takovou opožděnou českou manifestací bubáckýho metalu 80.let a dneska působí spíš úsměvně, tak The Book nebo Black Seal je hooodně jiná káva.
dreckus - [13.11.2009 00:24]
Ne, ne, jakože naivní a mimoňský... a pravdivý. Bohužel.
Myslím, že tyto kapely při takových návštěvách vůbec netrápí náš malý "omezený" trh...
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek