OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Tak mám za sebou prvních pár poslechů té kolosálně dlouhé novinky a musím říct, že to zatím dopadá tak, jak jsem čekal..
První disk klasický STS posledních let, nic extra překvapivýho, ale poslouchat se to v pohodě dá. Druhý CD jsou akustický cajdáčky který mám problém doposlouchat.
A třetí disk je vynikající, monstrózní funeral doom. V porovnání s ním jsou první a druhá část celkem zbytečný..
veľmi dobré
https://www.youtube.com/watch?v=MGsEG2H0MWg
Z toho připravovaného troj-alba bude třetí, experimentální disk asi nejzajímavější. Taková o chlup optimističtější verze Esoteric..
Hm, vidím to naprosto opačně. Pro mě je pro změnu Emerald jejich nejlepší deskou ;-)
Pre mňa je neprekonateľná prvotina - "The Morning Never Came", potom to už išlo z kopca, čo album - slabšie, sa mi zdá...
@Hooya: Súhlas s výhradou. Emerald baví ešte menej
já se v poslední době vracím do těchto vod, ale tato deska mi přijde tak nějak nejslabší
jj, vlastně skvělý, vždycky mě něco donutí se k tomu vrátit
radalf: jakože dobrý?
dlouho prezivajici deska.
Nepovedal by som , že tí recenzenti počúvajú príliš veľa hudby. Skôr tú hudbu prestali popri tých textoch čo stále píšu , aj počúvať.
piaty album
Novej album Emerald Forest beru. Mnohem více akustických kytar, čistého zpěvu, ale pořád ti samí Swallow The Sun. Aspoň nik nemůže říct, že se tahle kapela nevyvíjí.
Mimochodem, dříve než jsem si poslechl ten album, přečetl jsem si recenzi na sputnikmusic. Byla to chyba. Někdy ti recenzenti poslouchají více muziky, než je zdrávo a mají pak přehnaná očekávaní.
... od 1.2. (vydanie albumu) bude stream off.
tu je link na stream noveho albumu - http://www.inferno.fi/inferno-tarjoaa-kuuntele-uusi-swallow-the-sun-levy-6513/
... asi ich najzlozitejsie album.
Taký protichodný ale.
Poprosim tych, co tvrdia, ze Insomnium je iba prachobycajna vykradacka, nech si laskavo vypocuju ich albumy poriadne a nie preskipovanim skladieb v prehravaci, resp. PC. Netvrdim, ze je to nieco, co sme tu este nemali (aj mne to obcas pripomina DT, no ked uz, tak vylepsene DT). A vo svojom zanri nie su iba priemer. (samozrejme, moj nazor, respetc).
jj, takze do vety, ktera se mi nelibi, se opru, ale ta druha, ktera to upresnuje a vysvetluje, jsou jenom kecy - to bych pak nemel duvod si rypnout a kopnout, co?:)
no nic, radsi jdu poslouchat
"Radalf - [17.12.2009 00:58]
tak StS dnes svůj průměrný materiál předvedli přesně tak super, jak jsem očekával a doufal, takže spokojenost:) taky vykradači Insomnium nebyli vůbec špatní." - cokoliv přijde potom už jsou kecy.
To člověka až zaráží co..
tyvole to je fantasticky jak je nekdo neschopny porozumet celkem jeste normalne napsanemu textu
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek