OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
mne na zaciatku zvuk neprisiel o moc horsi, problemom (otazka ci problemom ;-) kedze cantrell spieval vynimocne ) bolo vsak to ze duvalla nebolo takmer vobec pocut.
kazdopadne koncert super, mrzela iba absencia niekolkych oblubenych hitov ako sickman, junkhead...
prave to pocuvame
Ještě jednou děkuji, pánové z AICH, výborný zážitek !!!
jeden z nejlepších koncertů na kterých jsem byl....
tak mi treba, prisel jsem o super kapeli, super koncerti a super chlapi...
Repete Nr. II / special for VIKE
Koncert roka / Album roka . [25.11.2009 14:11]
Po live zazraku OPETH a ATHEIST na BA 2009 skutocne paradny kamarat do TROJKY ....
Lenny Krawitz za mikrofonom dokazal prekrocit tien Layne Staley-ho. A co ma prakvapilo bolo to prave v starsich skladbach z Facelift a Dirt...to co sa odohralo pocas LOVE HATE LOVE bol samotny rub odvratenej strany mesiaca, rozklad a depresia v tej najnadhernejsej forme....SMEKAM!
Nove skladby fungovali absolutne rovnocenne,lepsie vokaly nazivo nepametam.....
Tempo snad trochu pomalsie ale o to viac heavy v live prevedeni
Zvuk - made in lucerna , dalo sa...
Samozrejme skvela videoprojekcia.
Zasluzilo si to halu s 10 000.- divakmi. Zial, asi sa vsetci vystrielali na zasmusilej a vyprazdnenej znacke FAITH NO MORE v auguste... :-(
sama kapela akoby bola prekvapena pozitivnym ohlasom publika v Lucerne
Highlights- okrem uz zmienenej emotivna bomba ROOSTER a StodesatTonovy SLUDGE FACTORY
Kdo tam vcera nebol, vyjebal sam so sebou....
PS. VIKE - nie som sice originalny, kazdopadne TY mozes polemizovat,presviedcat , dokazovat a diskutovat pripadne sam seba nadalej v tomto patetickom tazeni proti AICH strapnovat;
co vsak fatalnym faktom NAVZDY zostane , ze si TAM NEBOL A ZE SI O TEN SKVELY ZAZITOK PRISIEL...!
Staley hledal inspiraci pro dalsi tvorbu :-(
Alice In Chains tu měli hrát jako předkapela Metallicy v Brně ´91 (?) , Staley ale nebyl použitelnej, místo nich tam nakonec hráli Suicidal
<muhehe>A mohu-li soudit a hlavně porovnávat s videoukázkami z 90. let</muhehe>
Výborný koncert
Pěkná rezence.
Zvuk byl ze začátku skutečně horší.
Naštěstí se vše postupně vylepšilo a AICH poté odváděli skutečně výbornou muzikantskou práci.
Skladby z nového alba (a zaznělo jich ten večer poměrně dost) fungují živě v porovnání se skladbami starými patnáct a více let naprosto rovnocenně. A mohu-li soudit a hlavně porovnávat s videoukázkami z 90. let, je v současnosti William Duvall pro Alice In Chains lepším zpěvákem a hlavně je na něm narozdíl od Layne Staleyho vidět, jak nesmírně si muzicírování s kapelou užívá. A totéž platí i pro Mika Ineze - i na něm bylo vidět, jak ho to, že v daném okamžiku stojí na pódiu, nesmírně baví.
Potěšilo i v recenzi zmíněné "nehvězdné" chování kapely - myslím, že poděkování fanouškům od páně Catrella na konci bylo vřelé a upřímné, narozdíl od mnoha podobných akcí, kde podobné proslovy patří spíše k "folkloru" a nutnému divadýlku.
Stejně tak potěšila i skutečnost, že nový zpěvák zůstal chvíli na pódiu i po skončení akce a zdravil se a krátce si povídal s fanoušky.
Ze začátku jsem kvůli poněkud přemrštěnému vstupnému váhal, zda na akci vůbec jít, ale teď jsem rád, že jsem se tam vydal; jednalo se totiž o jeden z nejlepších koncertů letošního roku.
Alice In Chains = smysluplný a životaschopný comeback!
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek