OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Kdyby vydali EP s prvními pěti songy alba, musela by bodová škála mít aspoň 12 stupňů a jednalo by se možná o nejlepší metalovou nahrávku všech dob!
Tím nechci říct, že zbytek alba výrazněji zaostává, jen jsem dlouho, možná nikdy, neslyšel tolik bezvadných metalových songů za sebou na jednom albu. Srovnatelné v daném období je snad jen When Death Comes nezmarů Artillery.
Zase dobre album ,chlapi vstali z mrtvych minulym albumom a ani tymto nesklamali!
Overkill - The Electric Age (2012)
lze již potáhnout. Jsem rád, žebudu mít tuhle novinku na cesty. Už se těším:))
Overkill streamuju jednu skladbu z ocakavanej novinky
http://www.metalunderground.com/news/details.cfm?newsid=77712
Tohle je pořád pecka. Po chudém období, přišel uragán. Už jsem jim nevěřil a ejhle. Posledních 5 desek stálo za prd.
Podobnosti urcite su ,ved su to generacni suputnici :)
Ale neslyšíš to tak sám...v Bring me the night je ten riff hodně podobnej,stejnej není,ale je podobnej...a jestli to kolegové tady neslyší,tak buď neznají ty skladby,nebo jsou totálně hluší,což je o dost pravděpodobnější ;-),a jestli znáš třeba starší alba Overkill,tak třeba riff ve skladbě Elimination(album The Year of Decay 1989),zase připomíná riff z Master of Puppets...ono ale vyhnout se určitý podobnosti asi vždycky nejde,a nemyslím si že by to Overkill dělali naschvál,to určitě ne
Dobře, tak hold to tak slyším jenom já...
NIE!
NE!
Nevím jestli to tu už nebylo, nečetl jsem celou diskuzi, ale včera jsem poprvé poslouchal tohle album a už refrén druhé, titulní písně, mi přijde jako okopírovaný od Metallici (Trapped Under Ice) a Bring Me The Night mi zas v refrénu hodně připomíná "Hit The Light"... Poslouchal jsem to jen do čtvrtého tracku, takže další postřehy nemám :) Je to jen rýpání, ale zajímalo by mě, jestli to slyšíte stejně..
girg: v pohodě, já se tím neřídím.. to pan Mbody...
DJ Hooya: já vim. Grin byl přijatej různě. Jde o kontroverzní album, hodně experimentální a od ostatních odlišné (i když bych řek, že to tak vlastně není, je logickym vyústěním toho, co se načrtlo nejpozději na Mental Vortex). Je to taky pomalý album a konzervativní duše člověku nejspíš velí chtít od týhle kapely rychlou vichřici. Můj názor je, že je z těch pěti nejsilnější, nejdotaženější, prostě celkově že je to šleha jak kráva. Ale poslouchá se těžko a rozumim tomu, že někdo to hodnotil málo body (jelikož chtěl od Coroner přehlednější thrash, a tohle to není).
Coroner - R.I.P máte ve velice dobrém stavu(dnes jsem na něj koukal:) za 199 tady http://www.bazar-cd.cz/eshop/
Grin Full-length, 1993 [3 reviews, average 55%]
http://metal-archives.com
...
:)))
No lebo tieto tvoje prdy každého hovadsky povznášajú.
ad Stray - fuck recka CORONER ?
ok, staci ked tam zavesis velky farebny cover albumu, napises obsadenie , diskografiu a jednu vetu " ja Stray som osobne na CORONER nedorastol lebo mam rad primitivnejsiu muziku, hodnotte ludia ... "
a ludia to ohodnotia a okomentuju sami ...
koniec koncov koho zaujima osobny nazor Straya, mna nie...zabavne je skor vidiet ako to pocuju/vidia iny peoples.
Posledna poznamka - The meaning ...od opilcov Tankard je prve slabsie album od germanov, taky KABAToidny trend v ich muzike
ak Tankard tak smrst The morning after, rychlovka Chemical invasion alebo debut Zombie attack reznuty thrash - crossoverom, ten je paradny a dost opomijany...
Jo, jsou jedineční, ale takhle by to taky nemělo bejt. Když mě něco nebere, no tak mi to nakonec prostě nedojde. Nebo třeba i dojde, ale vztah k tomu mít nebudu a psát vo tom určitě taky nebudu. Takže bych nečekal na to, jestli to "dojde" nebo "nedojde".
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek