OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
fajn deska:) následující Slovo mi přijde už taková mdlá
tvl skáčuca mařena :-D
Já bych řekl, dle názvů skladeb,že texty by mohly být něco ala Russia über alles. Nu, když je to baví...
Ale těžko říct, studovat ty texty rozhodně nehodlám. K muzice už bych byl konktétnější - ultraheroická kýčovitá hovadina (tak to vidím já)
wow!
to je shit!
hlavne tá skackavá Marfuša s líškou okolo krku
To Lunetyk: Jako neznalý textů Arkony bych se rád otázal, v čem spočívá její "náckovina"? Vážně by mě to zajímalo ...
Takový náckoviny sem taháte. Není vám ani trochu stydno?
Spevacka vyzera dobre, v kazdom klipe ma slusny sexepil, bohuzial hudobne je tato kapela pre mna prilis popova a nudna. Vo vseobecnsti takuto hudbu velmi nevyhladavam, ale ked uz mam naladu na vychodoslovansky paganmetal, doporucil by som urcite skor Temnozor, Drudkh, Graveland alebo Nokturnal Mortum. Tiez mi o dost viac hudobne sedi polska Arkona.
Marigold: :-))))))))
Reaper: No, začíná to jako Alkehol :-)))))))
až na poslední větu bych to podepsal
Zpěvačka mi nevadí, ta slovanská melodika je aspoň něco novýho narozdíl od těch tisíckrát napodobovanejch Tarj a Sharon. Jenže samo o sobě to nestačí, protože ta hudba je naprosto, ale opravdu naprosto neoriginální, tisíckrát přežvejkaná, všechny Folkearthy aspol. jako by z toho vypadly. Navíc ta trapňoučká pagan image. Že na tom ujíždí někdo komu je nad dvacet je už na zamyšlení. Když paganmetal, tak jako Beltain
minule som si vypocul ten predchadzajuci album a celkom nuda a sed
jony, to bolo asi po rusky, že? Máša sa nevie anglicky naučiť ani tých pár kecov medzi pesničkami. Na Brutale to bola riadna hanba.
Reaper - [20.1.2010 16:33]
aha, tak už chápu, proč to píše luboš:)))
Arkona
Arkonu mam rada a s novym albu som plne spokojna.Priniesol to,co sa mi paci a co si rada vypocujem.V porovnani s predchadzajucim albumom mi tento pride akoby uhladenejsi.Neviem...je to moj pocit.
se jí to splnilo...všude je sněhu a sněhu
nedával kdysi nekdo na forum link, kde zpevacka volala po bile evrope? :-)
Neznamená ARKONA rusky ARGEMA?
Šílenost... Možná tak před pěti lety bych tomu dal 7/10...
http://www.youtube.com/watch?v=n1M7iRuAWuE
MI bohatě stačilo tohle...
Jenže v těchto tóninách zpívají všichni rusové. A na Mášině hlasu není nic, co by vyčnívalo z řady ruských folkařů/ek.
no
mě ta zpěvačka sere ještě víc než Deadmana
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek