OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Súhlasím, nie je to ihneď chytľavé a vyložene hitové ako Evolution of Chaos, časom to však berie viac a viac, silné motívy vyplávali na povrch pri nejakom 4-5 vypočutí.
Novy album je jednoducho vyborny
Díky za kompetentní reakci, mám je hodně rád ...
To Pekarek: Zavesil si niekde avizo na novinku PARADOX-Tales Of The Weird s gitarovym hrdinom Christianom Münznerom ( Necrophagist, Obscura) a bol to TIP jak svina.
Hudobne tak do HEATHEN, ale s lepsim zvukom a o trochu lepsie, fakt, takto si predstavujem dobre nazvuceny thrashing. Niekedy mam dokonca pocit ako keby sa tu CORONER snazili o power metal :-)
Vyborny album , na metal de 9/10 a ja sa pod to v klude podpisem. PARADOX som mal skor za druhu nemecku ligu ale tato placka, to je BUNDESLIGA a spolu s FC Bayern Mnichov a DESTRUCTION na uplnej spici rebricka…
Sacrifice jsou výborní, ty jsem zachytil už dávno. Ti Harm vypadají na velmi dobrý tip. Dík.
Harm
Norové Tantara zní dost OK, kromě nich ale určitě stojí za pozornost (sice už "postarší") javoráci Sacrifice - The Ones I Condemn (2009), nebo loňské album taktéž norských Harm - Demonic Alliance.
to Sicky
On neříká, že jsou legendární (co to vůbec je? přežívající masovější zájem), jen jim přiznává význam, který jim heavy de facto upírá. A že si chtějí zahrát, proč by si kurva nemohli zahrát? Koupí si to stejně jen ten, koho to fakt zajímá.Ty kapely jsou dost v pohodě.
mbody: reunion těch kapel co píšeš ještě neznamená, že mají legendární status :-)))
prostě stárnoucí strejcové chytají po čtyřicítce druhou mízu a mají pocit, že to ještě dokažou "rozjet", tragikomická záležitost
Nejsou úplně bezvýznamné, ale jsou to kapely co nepřekročili stín svých počátků, já v porovnání s nima raději modernu a zpěvnější songy, třeba i best of SLIPKNOT.
Ad legendy exumer, assassin, heathen a pod.
Keby boli naozaj tak bezvyznamne, reuniony vsetkych tebou menovanych sa asi nekonaju ...
kapely ako Heathen, Exumer, Assassin a neviem čo, legendy rozhodne nie sú.
http://www.youtube.com/watch?v=S8X6oQyPfzU
Pekárek: Čéče, tohle je celkem dobrý, sice je to ten starej model power/thrashe (Artillery, Heathen, Vicious Rumors, Metal Church...), což je typ hudbu, kterej už moc nevyhledávam, ale i tak tomu asi dám šanci. Říkáš Tantara?:-) Tak pokud to jsou nějaký mladý kluci a ne připlešlý kádě piva co vydali debut ve čtyřiceti, tak tomu dám šanci.:-))
V posledním Sparku ta recenze trošku zanikla. Jméno producenta jedné z nejlepších metalových desek všech dob by však mělo varovat:)
Tantara: Based On Evil, třeba se to pár lidem bude líbit.
Je tu dalsie reunionove album a to nemeckych thrasherov EXUMER - Fire & Damnation 2012, ktory prichadza po poslednom zaseku Rising from the Sea z roku 1987.
Matadori obcasne koncertuju uz od 2001 a novinka urcite nie je sita horucou ihlou.
Pre tych co ich nepoznaju, stare EXUMER by som prirovnal k Show no mercy od SLAYER mixnutym Frolic through the park od DEATH ANGEL.
Spevak Memo Von Stein znie anarchisticky nasrane a trochu mi pripomina Kurta Brechta z D.R.I. , tu su pridu na svoje skor priaznivci menej melodickeho old school thrashu. Pre mna je to celkom vydareny comeback ,ktory davam do suplika spolu s HEATHEN a PARADOX.
Ten výraz retro thrash mi přijde ideální. Některé kapelky se však i v rámci tohoto retra snaží posunovat - Lazarus AD, Evile.
GUILLOTINE zneju velmi dobre :)
trepeš
ale prdlajs, neo ako new pripadne recycle ale hlavne cuuul oldskull :-)
Warbringer nie sú neo thrashing! To skôr Darkane, The Haunted, By Night, Yyrkoon, Soilwork atď.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek