PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
Urzovci jsou zpět a vyráží do klubů, radujme se! To by asi tak stačilo. Snad jen drobná poznámka. Minulá deska byla a je až příliš dokonalá. Nová je dokonalá poněkud méně, je pouze vynikající. Kdo by to byl čekal?
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
"In Bratislava most things that could go wrong went wrong except the actual show which went really cool! For some reason the promoter of the venue didn’t want to open it for us as already agreed so we had to wait for hours before we could get in. It is also very handy to just turn off your phone in these situations. Playing the kind of music TG does requires a certain amount of technical equipment, which of course was not provided and needed to be sorted. On top of this Marjolein’s flight to Budapest got cancelled due to heavy snow and needed to be dealt with (that story is involves three airports, one car drive, one bus drive, a few hours sleet at a hotel and several hours of waiting at airports), and the bus needed technical support (not easy during weekend) to be able to drive any further. Our tour manager was definitely reaching his limits when the stage manager just left his desk after Autumns first song. He thought it was much better to have a drink in the bar. During our show he went for a little sleep at the monitor desk… Despite all this the show was really really great, thanks to our amazing crew and the beautiful people turning up for the show!"
nemám slov.. tie udalosti pred koncertom ťažko hodnotiť, možno sa to nejako vysvetliť dalo, no toho spiaceho "stage managera" pod vplyvom bohvie čoho som si ale všimol tiež.. strašná hanba..
Ještě ad Autumn: měl jsem možnost sledovat situaci přímo z pohledu fanoušků Autumn a těch po odchodu zpěvačky Nienke v roce 2008 notně ubylo. Jim je jedno, jestli Marjan zpívá dobře, pro ně je to jen špatná náhrada za původní hlas, což je velká škoda, protože Altitude řadim v dnešním femme metalu hodně vysoko (hlavně díky kapele jako celku). Navíc ta holka nevypouští z pusy, co jí někdo napíše, ale citlivej posluchač chápe, že ty texty celkem prožívá.
v: Čili jenom 6 let, říkáš :)..
Chytlavym melodiim a peknym buchti s mikrofonem bude doba prat vzdy... imho soucasne s prichodem Anneke nasel zbytek kapely zaroven svou hudebni parketu - staci si poslechnout rozdily mezi always a almost dance...
(tým som chcel povedať, že bez anneke a s ňou boli imho TG dve rozdielne kapely.. keď im vydali century media mandylion, bol to prakticky debutový album, na žiadnom predošlom stavať nemohli. stačí si pozrieť dvd in motion, koncert z 1996, kde v playliste nebolo nič viac než rok staré :)
AUTUMN nepraje doba, ak by chceli preraziť naplno, museli by začať s pózerčinou a na to mi ako ľudia (hoci len z 10 minútovej konverzácie) nepripadali..
a inak s TG celkom nesúhlasím, tí podľa mňa prerazili prakticky okamžite po akvizícii Anneke.. to ale vtedy bolo naopak.. doba priala presne kapelám akou boli oni..
"Povedané po lopate a bez servítky: AUTUMN sú kapelou, ktorej ťažko niečo vytýkať, no pravdepodobne aj tak nikdy naplno neprerazí a zrejme sa nestane menom vypredávajúcim veľké kluby a headlinujúcim vlastné európske turné (napriek tomu, že ich vydáva Metal Blade)" - máš naprostou pravdu i když mi přijde že kapelka už by ráda prorazila, ale jejich přemýšlivý styl se prostě nepodbízí. Však The Gathering taky trvalo celkem dlouho, než si jich lidi začali masově všímat.
U nás to bolo sotva 200 ,tiež dosť málo ale aspoň bolo dosť miesta :)
Koncert The Gathering Abaton
Aby přišlo na koncert takovéhle legendy sotva sto lidí(?), mi přijde jako těžký provar. Přesto jsem si ale koncert užil...
V Bratislave tiež dosť meškali ,hrať sa začalo až o 20:30,a Monsters nezaznela aj u nás sa hralo Even... ,predpokladám že setlist bol rovnaký aj v Blave aj v Prahe
The Gathering vůbec v Praze nehráli "Monsters", to si autor asi spletl s "Even The Spirits Are Afraid".
Co mě hrozně štvalo, tak to byl opožděný začátek pražského koncertu. Hrálo se ještě něco po Travel? Pak už jsme museli totiž běžet na tramvaj a na autobus do Brna. Jinak koncert super! Silje nezklamala. Kupodivu se mi zdálo, že ji víc sedly starší skladby než ty z aktuálního alba.
vyborny koncert... a dokonca sa mi podarilo dostat domov este predtym ako zacali blbnut vlaky, to by clovek fakt necakal :)
niekto ma volal?
Hugo je ten vpravo?
inak tých do 200 ľudí v bratislave nakoniec naozaj zažilo posledný koncert s hugom v zostave..
v sobotu večer sa ešte nevedelo, či to na druhý deň do budapešti stihne marjolein, pretože trčala na letisku v belgicku a problémy s počasím boli aj v maďarsku.. nakoniec v budapešti predsa len prebehlo odovzdanie (na chvíľu požičanej) štafety..
http://img159.yfrog.com/i/6xis.jpg/
Tiež ma ale trošku sklamalo že nedorazili Dying passion a že Gathering nezahrali In motion aleboi niečo z Home...až na toto ale 100% spokojnosť :)
Takze se zase nedovim, jestli DP uz prekrocili svuj Rubikon...
http://www.music-pioneer.net/components/com_ponygallery/img_pictures/originals//20100131_1883008382_the_gathering_10.jpg
mám takí pocit, že tí dvaja ožrani (teda skôr jeden, ten druhý len zjavne sprevádzal svojho kamaráta a dokonca sa ho snažil potom odtiahnuť preč) neboli úplne cielení návštevníci koncertu :)
Urzovci jsou zpět a vyráží do klubů, radujme se! To by asi tak stačilo. Snad jen drobná poznámka. Minulá deska byla a je až příliš dokonalá. Nová je dokonalá poněkud méně, je pouze vynikající. Kdo by to byl čekal?
Atmosférický black metal / post-metal. Hodně odlehčená produkce plná vybrnkávaček, náladových pasáží a košatých atmosférických vsuvek. Zuby se moc necení, možná občas mléčné jedničky. Příjemný poslech, vyloženou hitovku však na "Succumb" nenajdete.
Šíleně plodný oneman projekt, Aaron Edge se utrhl ze řetězu s sází jednu desku za druhou. "Agglomeration" je třetí z letošních již pěti alb. A překvapivě to drží slušnou kvalitu. Pokud tedy máte rádi dusivý sludge doom s výbuchy disonantního šílenství.
Hulváti z Jura sú takí naši DARKTHRONE: o pol generácie mladší a s koreňmi v grinde miesto blacku, no doživotne verní metalovej klasike (s čoraz hrubším zvukom). „Kromaňon“ a „Abeceda nenávistí“ sa zapíšu do zlatého fondu. Zbytok asi nie, čo vôbec nevadí.
Oproti EP "God Made Me An Animal" ubral Greg Puciato (ex-THE DILLINGER ESCAPE PLAN), ale i skupina jako celek, na nekompromisnosti, objevují se více i zpěvné a melodické polohy, nicméně je to stále hodně nasraný a uřvaný post-hardcore té nejvyšší kvality.
Strhující rozsáhlé kompozice, které buď zcela pohltí, nebo unudí. Já se hlásím k první možnosti. Je to jako snové divadlo severského death metalu. Za mě je to zatím rozhodně jedna z nejzajímavějších desek letošního roku.
Singl „Winter Storm Vigilantes“ je povedená záležitost, která byla slibnou návnadou na nové album. Velká očekávání byla nakonec zbytečná. S trochou dobré vůle se na albu najdou dvě další slušné skladby, jinak je to stále ten samý a nenápaditý kolovrátek.
Vložit diskusní příspěvek