OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
No Place for Disgrace" (2014)
http://www.reverbnation.com/flotsamandjetsam
Obecně nejsem přítelem podobných projektů, zde se však najdou i důvody, které hrají ve prospěch počínání kapely.
1) Z původní nahrávky nemají žádný příjem (vydavatelství Elektra Records / Warner Music Group).
2) Eric A.K. od té doby vyzrál jako zpěvák, i když už nedosáhne na takové výšky jak tehdy.
3) Modernější zvuk a produkce.
Na druhou stranu je u některých skladeb znát, že jsou zahrané pomaleji a chybí v nich potřebný náboj.
AKurat počuvam novu verziu a nemozem sa stažovat. Super! :)
ad Vendetta
Som pred časom narazil na túto vašu debatu a tak ste ma navnadili na tvorbu bandy Vendetta, že som si ju zaobstaral... Hoci som kedysi mal nejaké ich songy z nejakých výberoviek, celé albumy som počul až teraz a som teda s tým čo na nich je spokojný... Veru by sa aj nejaká tá recenzia minimálne na Brain damage mohla objaviť...
Navrhujem tímu: rok 1988.. ;-))
Já si tu Vendettu budu muset sehnat, když jí Daveyy tak krásně vychvaluje :-)
Nemůžu si pomoci, ale debut ani toto album mě neoslovilo, to se F&J povedlo až s deskami Cuatro, Drift a My God, tam podle mě tato kapela opravdu zářila a přinesla velmi svojskou metalovou hudbu.
Vendetta2
Mě to příjde nadupaný energii a citim v tom i humor, jako že si muzikanti dělají legraci z klasických thrash postupů a záměrně je parodují. A má to obrovkej tah na branku! Jen pro zajimavost Vendetta vydala nedávno (2007) nové album Hate ale to už zdaleka nedosahuje prvních dvou alb. Vice hozené do hardcoru a ty vyhrávky už mě tam taky chybí. Krom toho jiný pěvec.
Ten zvuk este nic moc, ale On the road zabija,
nie :-)
Ja ti dam beckovy... ! , ani ten tympan na drums-e nestoji za rec, co ? Kde si pocul v metale podobny ? Odpoved je jednoducha , nikde ... ale to su len detaily :-)
Skoc o rok neskor na Brain Damage, b - vitaminom bude koniec :-)
Poslouchám debut VENDETTY :-)), no je to hodně Béčkový co se zvuku týče, jinak klasickej thrash mustr pro Evropu, je víc melodický než jsem čekal, takový jakoby furt usazený ve speedu (hejvík s většíma obrátkama a bez hlasových póz), zpěvák celkem do Assassin, důraznost kapely však menší. Je to přesně ten typ kapely, kterej neměl šanci se udržet déle než do konce osmdesátých let ("Barbaři" a "Cyborg" byli taky celkem Ok filmy, ale jen pokud člověku bylo třináct a forma hrdiných epopejí měla furt tu osmdesátkovou patinu). :-))
ten Deathrow k Vendette asi nie ...
Back to VENDETTA - Brain damage 1988
Melodika ako IRON MAIDEN
Rychlost a energia ako SLAYER na Reign in blood ...
A ze sa to navzajom nevylucuje, toho je prave toto album najlepsim dokazom :-)
No, jdu si pustit Hysterii
benzín (téměř) zadarmo, autokina, oteplování vztahů s hlavním nepřítelem Sovětským svazem, univerzitní zápasy s návštěvami většími než tady první liga, roztleskávačky...
Akorát fotbal (soccer) bych tam asi nemohl hrát :-)
Já taky - sluníčko, bazénky, holky v mokrých tričkách, barevný bundy vesmírných střihů, hudba - ročně by se tam dalo vybrat 30alb, z kterých by každé v současnosti vyhrálo album roku, videorekordéry jako něco fakt "cool" :-), E.T.mimozemšťan.
Stray: 80 léta, taky jsem na nich ulítlej. Koukněte na dobové americké filmy (hlavně moje oblíbené béčkové horory :-) - ta kouzelná atmosféra.
Já bych v USA v 80 letech chtěl vyrůstat z fleku :-)
A ke všemu, jaký skvělý akční filmy se tenkrát točily, že jo Arnolde :-)
Ale ano...velmi slusny album...
Tak už nevahej to je moje srdcovka a jsem si skoro jistý že na nich taky ulítneš!
daveyy: Mě vždycky asi odrazovalo to hodně špičatý logo.
Jo Stray celkem ses trefil to album DEATHROW je skutečně něco podobného ovšem Vendetta je o dvě ligy víš!
Ale i ten styl života ...
jj moda a popmusic to jen podtrhuji :-)
grc...
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek