OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Lepsie to uz nejde:
https://www.youtube.com/watch?v=t3vwic8PfhQ
Omega Wave ma s kazdym posluchom navyse bavi viacej, aj ked na Distortion ani Green sa urcite nedotiahne...
s tím slonem v porcelánu je to naprosto přesné :-) Bohužel
S tím se dá souhlasit. Takovej jazzík to není,bicí trochu jak slon v porcelánu...ale proč ne,je to metaaaalll!!!:-) Ty "prog" vlivy tam jsou,jen jsou tak nějak víc podřízené olsdchool thrashmetalu a netrčí z toho jako třeba v případě Feed The Hand nebo Mind´s I (skladby za hranicí geniality,mimochodem)...
Natias
to vystihl dobře. Přesně ! Bubeník ! Ty vogo a já pořád co mi tam tak podvědomě vadí......:))
špatný album to není, bohužel tu invenci Distortion tam nevidím. Co mi tam nejvíc chybí, je větší osobnost na bubenické stoličce. Současný bubeník, Stevu Jacobsovi, který nabouchal právě Distortion, bohužel nesahá ani po kotníky a jeho hra je chudá a nikterak vyjímečná. Ale i tak mám z návratu Forbidden velkou radost.
no
je to propracovaný album, je to album plné nápadů. Mám je rád. Jenže jsem asi čekal trošku víc. Něco mi tam chybí, něco navíc. Ale určitě nadprůměrné album.
Omega Wave je killer album,invence Distortion plus fortel řekněme Twisted Into Form,špica!!! Konečně jedna "stará" kapela která na comebackovém albu nabízí víc než svoje naklonované a úhledně digitálně opracované best of momenty...
ten novej omega wave je skvelej, snad ma naslapnuto i k vrcholu Distortion, opravdu paradni Combat/back
Teda ten Halford - Twenty-Five Years, to je vážně votřes...
oprava Omega Wave :)
väčšiina songov z Omega Waves je už na youtube. neznie to až tak úplne old-school. rozhodne to však znie zaujímavo.
http://www.youtube.com/watch?v=tY38IewzVlQ
Vrcholem halfordovo senility je tam sedmiminutová Twenty-five years...tam to všechno nabírá až děsivé podoby. :-)
Novinka, po 2 poslesich, styka hodne potencialu, ktery vsak opet trpi hodinovym megalomanstvim - coz sice neni u FORBIDDEN nic neobvykleho, ale utazeni (o)pasku na 45 min. a min by matros urcite vice nakoplo. Jinak jsem rad, ze to cele nevyzniva vylozene old-school hobling, i kdyz zaklady jsou samozrejme jasne dane.
U noveho HALFORDA jsem videl ten klip s opici v aute a nemam potrebuju zatezovat sloty cerpanim narcisisni senility natoz senilne sahat do kapsy.
Ten novy Halford je nehorázna hovadina . Prvé cd , ktoré som v tomto roku nedokázal dopočúvať do konca.
ano
a Halfordem souhlas........jinak ti Forbidden budou super, jsou super......sedím a čumím na to jak vorvaň.....už vím s čím nedám doma minimálně týden pokoj:))
Zatím jsem na konci prvního poslechu, třeba se to ještě vytříbí.
Já mám Halfordův hlas rád, ale tady se zrovna nepředvedl - to dopomocné vybráto bez kterého se vždy obešel používí nebývale často a celá deska mě svou koncepcí připomíná svinstva, kterými jsou známí Manowar - mám na mysli to, že slavnej kovovej dědek, co je čtyřicet let na scéně a každej o něm ví, by rozhodně nemusel v každé druhé skladbě zpívat o METALU.:-))) Je to zastaralý a zaprděný (bez posunu). Resurrection a Crucible měly větší smysl, tady všechno hraje na ruku buranům.
jinak
Halford mě nějak nevzal, já ten jeho hlas nějak nemusím.......
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek