OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
:))))
.
Scarsick je s odstupem času neskutečná sračka samozřejmě
Scarsick do první stovky určitě patří... jako všechny desky POS vydané od roku 2000 samozřejmě ;)
Scarsick jsem neposlouchal nikdy dal nez do druhe pisne. jedna z nejprecenovanejsich veci, ze to je vubec v top 100 me prekvapuje.
Chybi Silhouettes TEXTURES!
Radalf: Ale vážený pane, já hlasoval pro IM "A Matter Of Life And Death", což je desítková záležitost a nej-hejvík dekády. Škoda, vyšlo to jen do druhé stovky.
a ja s tema iron maidenama souhlasim. je to nejvic tvurci deska v jejich novodobe historii (krome otviraci halekacky zamozrejme) a rovnez zvukove je to jejich nejlepsi deska. do prvni tricitky bych to zaradil urcite
Zkouseli jste laborovat se slozenim hlasujicich - treba jen skupina dada, tchor, vudre, rudi?
nebyl v hlasovani nejaky mechanismus, ktery by zabranil takovym zhuverilostem jako nacpat cokoli od iron maiden do prvni dvacitky (reknete si jak to zni - IM natocili jedno z nejlepsich alb za poslednich 10 let.. jauvajs)? Treba "Pibaluv gang se domluvil a procpal nam to nahoru, uplatnuji dalasovite pravo deus ex machina a nahrazuju to nejakym long distance calling"?
podle me budou na prvnich deseti mistech same post-rocky:-)
Aha, jak tak vidím ty ne-celá čísla, tak už není pochyb, že byl ten žebříček sestavován trochu složitěji, než jak tu stručně popisoval někdo z redakce. :)
Co bol 101. album?
ale je pravda, ze medzi NEUROSIS a BTBAM v "aktualnej" desiatke bol rozdiel 0.007 boda ;-)
a 101. album sa do stovky nedostal o 0.098 boda.
Tak nic no. :)
prakticky nemohla :)
Klypso: Já měl právě dojem, že když se nejdřív v prvním kole přidělovalo "soukromé" pořadí a ve druhém se vybraly desky s nejvíce hlasy, které se pak ještě nějak vyselektovaly, tak se taková situace mohla vyskytnout celkem často.
no kazdopadne zajtrajsok ocakavam
Klypso - [20.3.2010 22:38]
cece, spise jsem necekal, ze ta vetsina je az tak LOL :-)
nn, ak sa nemylim, nedoslo k tomu ani raz ;) pri tomto style bodovania by to bola velka nahoda
Tak mě napadá, jak se řešily kolize ve shodném počtu hlasů? Hlavně u vyšších příček k tomu asi muselo docházet často. Nebo ne?
ako tu uz bolo vysvetlovane, Valhalla je o vacsinovom hlasovani - vy od nej fakt cakate nejake prekvapenia? :)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek