OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Vyborne album. Pre mne .... No prekvapenie..
pre mna prave ten zvuk robi tuto kapelu inou,jedinecnou...iny zvuk si vobec neprajem!:)
Nové album je fajn. Ale pořád má ten chladný technický zvuk, který mi vadil i na Blackjazz.
novy album sa blizi:
http://www.youtube.com/watch?v=vb12NRM07lw
Shining v Katovicich
Shining zahrali v pondeli neco po pulnoci na OFF festivalu v Katovicich.. Nater neskutecny, bravurne zahrany... jen jsem pak nemohl usnout :-)
parada - pre tych ludi to muselo byt riadne delo medzi oci :)
Vikerness a spol potvrdi...
Nóri sú krásny, tolerantný národ.
Já vždycky věděl, že A-HA jsou frajeři...
nn, donutili ich hrat na playback kvoli televizii
"Due to extreme time restrictions from the TV station, we were denied playing live. We argued until our heads almost fell off, to no avail. But since we play live shows all the time, this was actually a very fun thing for us to do! Then we could instead concentrate on what we were going to have for breakfast the next morning."
a to je co do boha :) to je akoze na zivo?
tí ľudia nejak po pár sekundách prestali tlieskať :)
Last month, the Norwegian "blackjazz" outfit SHINING surprised the ever-growing international jazz-metal scene by taking home the fabled "A-Ha Grant" after first "shocking the living shit" out of the audience of 80,000 people and about one million TV viewers. Even more shocking was the fact that the members of A-HA, the most successful pop act ever to come out of Norway (remember "Take On Me"?), themselves chose SHINING as their favorite band. In addition to giving SHINING one million Norwegian Kroner, A-HA invited SHINING to open for them at their big farewell arena concert on August 21 in Oslo, Norway.
This famed performance of their single "The Madness and the Damage Done" is now finally available on YouTube. See what happened when SHINING won $150,000 in the clip below.
www.youtube.com/watch?v=5M3YK4YMpA0
tohle je bombastické... nemužu to dostat z uší ani z hlavy... pro mě deska roku:)
:/)
po axe to fall, moj novy alb. roka :D
je super že sa hudba tak pekne vyvíja.
šajning do toho :D
tak jsem si poslechl asi 4 skladby na Myspace a chvíly jsem si myslel, že mi někdo právě provádí lobotomii. Uf, už nikdy více.
no oba tie Shiningy vznikli v rovnakej dobe a robili hudbu, ktora nijako nenaznacovala, ze si ich o 10 rokov bude moct niekto mylit :)
Tiez nerozumiem, preco to nazvali Shining :)) Ale hudobne je to skvele :)
super, až do recenze jsem si myslel, že to nahráli švédští Shining :)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek