PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
tak spocitanie diskografie RAGE je skutocne tazky oriesok, ale ako (dufam si tvrdit) znalec ich tvorby si myslim, ze to Peavy vidi asi takto:
1 Prayers of Steel 1984
2 Reign of Fear 1986
3 Execution Guaranteed 1987
4 Perfect Man 1988
5 Secrets in a Weird World 1989
6 Reflections of a Shadow 1990
7 Trapped! 1992
8 The Missing Link 1993
9 10 Years In Rage 1994
10 Black in Mind 1995
11 Lingua Mortis 1996
12 End of All Days 1996
13 XIII 1998
14 Ghosts 1999
15 Welcome to the Other Side 2001
16 Unity 2002
17 Soundchaser 2003
18 Speak of the Dead 2006
19 Carved in Stone 2008
20 Strings to a Web 2010
21 21 2012
Dotaz.
V Recenzi se píše o "devatenáctém" zásahu terče. Jak to? Já se prostě nemůžu dopočítat. Podle Metal Archives je to takhle (včetně Jedenadvacítky, která ještě není venku):
1 Reign of Fear 1986
2 Execution Guaranteed 1987
3 Perfect Man 1988
4 Secrets in a Weird World 1989
5 Reflections of a Shadow 1990
6 Trapped! 1992
7 The Missing Link 1993
8 Black in Mind 1995
9 End of All Days 1996
10 XIII 1998
11 Ghosts 1999
12 Welcome to the Other Side 2001
13 Unity 2002
14 Soundchaser 2003
15 Speak of the Dead 2006
16 Carved in Stone 2008
17 Strings to a Web 2010
18 21 2012
Když připočtu Avenger: Prayers Of Steel, tak tedy si o jednotku čísla navýším. Předpokládám, že se sem počítají řadovky? Protože pokud se počítá kdejaký seno, maxisingly, živáky atakdál, je toho hromada a zase to nevyjde.
Co mi tam chybí? (on ani ten název 21 mi nedává smysl, stejně, jako nevychází XIII).
velice dobry album... pre mna osobne po soundchasery najlepsi zo ´smolskeho´ ery
Ne.
Album se mi dost líbí,slabý rozhodně neni.
A mam na vás jednu otázku.
Nedá mi to ale při songu Empty Hollow jsem si na začátku říkal "teď aby začala zpívat Tarja(něco ve stylu Nightwish-Once) a pak sem si vzpomněl na Helloween(The Dark ride),nepřipadalo vám to tak taky?
Je to dobre album,ale zial neprinasa nic nove.Naopak,zda sa mi,ze Wagnerovci zacinaju maknut.Celkovo nahravka vyznieva na moj vkus prilis uhladene.Kde su tie casy,ked kapela drhla hutny power metal ala Black in Mind,Missink link,pripadne starsia tvorba.Pre mna najslabsi album od RAGE.
Ano.
Hlavně dost souhlasim s tím, co napsal DJ Hooya u bodování (lišíme se v nepodstatných detailech). Je to tak. Vysoké bodování si Strings navíc zaslouží i za znovunabrání svěžího dechu (a to si fakt nemyslim, že by minulé album bylo tak špatné).
palec nahoru
Strings To A Web mě velice v kontextu k poslednim album Rage přijde jako velice nadprůměrný! Už jenom to že za poslední měsíc jsem si ho pustil snad pětkrát je pro mne jasný signál že slabé toto neni ani náhodou. a to znám komplet diskografii..
Rage vôbec nemusím, vlastne som ich po pár vypočutých albumoch zakopal pod čiernu zem a nech tam odpočívajú v pokoji. Ináč heavy metal mám rád a hlavne nemecká scéna je v európe snáď naznámejšia, ale sú kapely pri ktorých sa mi protivý všetko - hudba samotná,spev,štruktúra skladieb,cieľový poslucháč,image,členovia......a toto všetko (a daľeko viac ) je u Rage na bode 0 .
maskot
Jen bych měl poznámku k tomu jejich maskotu. Rage si ho našli už na albu Perfect Man a od té doby ho na obalu použili v různých obměnách více jak patnáckrát. Pokaždé je trochu odlišný, ale základní rysy má stejné. Mimochodem myslím, že právě na albu Perfect Man jim ho vymyslel a namaloval Luetke (kámoš Peavyho) na základě Peavyho zájmu o tyhle lidské pozůstatky. Od té doby tohoto maskota začli maskota používat - každý výtvarník ho pojal trošku jiným způsobem. Na albu Unity si po dlouhé době nechali opět dělat obal od Luetkeho, který jim vytvořil skutečný model svého "upgradovaného" maskota (design čelistí ponechal, akorát hlavu vyměnil za normální lidskou lebku), který pak použili ještě na Soundchaser a až nyní na Strings To A Web. Hao (From The Cradle...) a Clarkson (Speak Of The Dead, Full Monn...) zase spíš tohoto maskota vrátili více k původní verzi.
Koukal jsem na jejich diskografii a na všech těchhle albech ten maskot je:
Perfect Man
Extended Power
Trapped
Beyond The Wall
Missing Link
10 Years In Rage
Black In Mind
End Of All Days
Higher Than The Sky
Welcome To The Other Side
Unity
Soundchaser
From The Cradle To The Stage
Speak Of The Dead
Full Monn
Carved In Stone
Strings To A Web
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Trochu prog rock/metalová exhibice. Toho tydlikání a hračičkování je místy opravdu hodně. Ale tito Švédové umí i příjemné melodie a přirozeně plynoucí pasáže, takže jim to předvádění odpustím. Ostatně, když na to mají, tak proč se trochu nepředvést, že?
Žijeme ve zlatých časech českého thrash metalu! Takové období hojnosti prostě nepamatujeme. Kapely na nás chrlí v horším případě dobré, v tom lepším (i v tomto) desky výborné a my si čvachtáme jako ten pověstný manža. Více v recenzi, teď si třepu palicí.
Švédské duo se na svém dalším albu ještě více vzdálilo postrockovým kořenům a dá se tedy tvrdit, že jejich hudba odplavala do specifické formy indie rocku, který se opírá o robustní kostru shoegaze. Opět slušné album.
Další švédský power metal, kterému vlastně nelze nic vytknout. Dobří zkušení muzikanti, kvalitní produkce a chytlavé melodie. Komponování dle osvědčeného mustru, přesto to dokáže zabavit. Dám tomu ještě pár poslechů a poté zapomenu, že to kdy existovalo.
Nepřístupná a temná blackmetalová deska, která spolu s disonantní nervozitou nabízí i death/doomové nálady. Dostat se tomu pod kůži není snadné, ale odměnou je lavina emocí. Střídmá stopáž navíc ukončí ta "muka" dříve, než by to člověku urvalo hlavu.
Sofistikovaně maluje, točí vtipné filmy, v MORTAL CABINET zanechal výraznou stopu, ze Slavíka ho vyhodili, páč jeho světem je hardcore rap. A je z Rumburku, což leccos vysvětluje! Když šel pro talent, Marty si nabral hrstě. Zase ho ukázal, zpíčenec jeden.
Vložit diskusní příspěvek