OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Kapela Dark Fortress, ve které působí i kytarista Triptykon V. Santura, vydá 1. září 2014 své sedmé album Venereal Dawn. Těm, kteří se chtějí seznámit s jejich starší tvorbou, bych doporučil zejména vynikající album Ylem.
Imothep: Ani moc ne. Horní patro bylo v pohodě. Týpek co tam "hlídal" se raději zabýval mobilem, takže pohoda. Mám z vršku také hromadu fotek, ale v přízemí bylo hlídačů celkem dost a také se tam prodávaly právě ty artbooky a běžel tam puštěný film apod., takže mi bylo jasné, že snímek Aliena až nakonec :) Nicméně to bylo jedno z prvních míst, kam jsem vzal čerstvou přítelkyni :) Takže na to rád vzpomínám. Hehe.
Corvus - [14.5.2014 07:36]
Taktez vzpominam na tu vystavu pred 9ti lety, byla to parada. Mel jsem stesti se tam dostat dopoledne = skoro nikdo tam nebyl = dalo se dokumentovat o poznani snadneji nez ve spicce.
Vetrelce sice nemam, ale fotek hafo a par mj. z druheho patra, kde jsem si s kolegy sedl k tomu stolu na ty paradni kresla(coz se samo nesmelo, ale hlidac byl sdilnej) . . . snad jsem te po ranu moc nenasral :o)
Corvus - [14.5.2014 07:36]
Taktez vzpominam na tu vystavu pred 9ti lety, byla to parada. Mel jsem stesti se tam dostat dopoledne = skoro nikdo tam nebyl = dalo se dokumentovat o poznani snadneji nez ve spicce.
Vetrelce sice nemam, ale fotek hafo a par mj. z druheho patra, kde jsem si s kolegy sedl k tomu stolu na ty paradni kresla(coz se samo nesmelo, ale hlidac byl sdilnej) . . . snad jsem te po ranu moc nenasral :o)
Se slzou v oku vzpomínám na mistrovu výstavu v Technickém muzeu, odkud mě na úplný závěr vyhodili, protože jsem si v životní velikosti vyfotil Vetřelce :) Nezapomenutelný zážitek. Jeho artbooky patří v mé sbírce mezi ty nejlepší, co mám.
Velmi zla sprava...čoho sa Giger dotkol, to zboznujem. Ci ide o film alebo hudbu. RIP maestro!
Blbá zpráva při úterku :-(. A já pořád proč si od rána pouštím soundtrack Alien. Synchronicita... A to jsem si nedávno zálibně listoval bookletem čerstvě zakoupeného Melana Chasmata a čtl v rozhovoru s T. G. Warriorem, jak se k Hansem Rudim pojí vzájemná úcta a přátelství.
H.R. Giger
to snad nie, obdiv jeho dielu a cest jeho pamiatke
R.I.P.
Zemřel H.R. Giger..
Zhavý kandidát na album roku. Nemyslím si, že by se tomuhle letos něco výrazněji přiblížilo. Hudba mimo prostor a čas.
Po prvom počuti vyrazne slabe ale z dalšimi nahravka neuveritelne (!!!) rastie! Z tej hudby ide doslova STRACH!
Novinka tvoří spolu s To Mega Therion a Monotheist naprostý vrchol Fischerovy tvorby. Bravo, Maestro, bravo!!!
Nestačím sa čudovať.Novinka zrecenzovaná na nemenovanom žltom webe.Metalopolis už sa preberte!!!
The Great Old Ones, Tortorum a samozrejme Teitanblood prišli s naozaj veľmi silnými materiálmi. K tomu by som pridal Condemnatio Cristi "Soundtracks" a novinku Lux Occulta, i keď v prípade posledných menovaných sa už o metal veľmi nejedná.
Není zač:) Z tebou zmíněných věcí jsem dosud nezaregistroval Tortorum, věnuju jim pozornost:).
Teitanblood jsem sem nahodil, protože zdařile "rozvíjejí odkaz" Celtic Frost:) Jsem rád, že se někdo chytil...
Pekárek:
Díky za tip, ti Teitanblood jsou skvělí. Mě letos celkem zaujaly novinky od Aenaon, Morbus Chron, Tortorum, Coffinworm a Corpsessed a taky jsem celkem zvědavý na album Tekeli-Li od The Great Old Ones a nejvíc se samozřejmě těším na nový Triptykon. :-) Ještě jsem ho neslyšel (čekám na originál), ale zatím jsem zaznamenal převážně pozitivní reakce a to dokonce i od lidí, kterým Fischerova starší tvorba nic neříká.
Alebo hodne prijemny anti-islam kanadsky black, obcas im z toho v naznakoch leze stary dobry Melechesh, Absu a pod:
http://svolder.bandcamp.com/
Pro ty, které nezajímá jen mainstream:)
http://www.metal-archives.com/albums/Teitanblood/Death/401235
Dneska jsem si to dal ve tři v noci a byl to téměř transcendentální zážitek.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek