OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Novy song od Rotting christ - the call, je teda riadna vykradacka Behemoth - blow your trumpets gabriel
nový album mě teda vůůbec nebaví.. ani aranže, ani hosté, ani struktura skladeb (všude skoro stejná), často jen mydlení jednoho riffu, kterej skoro ve všech skladbách stejnej... už minulé album bylo u mě propadový
RCH je naozaj skvela vec. Tip od Pekarka ma tiez bavi. Nejaka podobna atmo hudba by sa este nenasla? Asi najlepsie vedia podobne zalezitosti robit Greci mam pocit.
Tu vyhravku z P'unchaw Kachun-Tuta Kachun nie a nie dostat z hlavy:) Fini maju svoju melancholicku melodiku, Greci svoju melodicku temnotu. Taky hudbony genius loci, ci jaky genius.
Což dokazují i noví Varathron...:)
Rozhodne je to dobrý album, asi žiadny od hniliaka som toľko nepočúval. A je fakt, že grécke temnoty majú takú nejakú všeobecne typickú atmosféru, ale zároveň ju každá vie podať osobito.
Skoda, ze Kata Ton Daimona Eaytoy tu zostal odignorovany, pocuvam prave, je to palba napadov.
Nema to cenu riesit, viem, tak aspon pre potesenie ucha:
http://rottingchrist.bandcamp.com/album/kata-ton-daimona-eaytoy
No novinka (aspoň čo som mal možnosť počuť nejaké ukážky) znie veľmi zaujímavo. Konečne niečo špecifické a originálne a možno aj niečo "nové". Títo borci fakt nevedia sklamať. V tejdo dobe stagnujúca a (pre mňa) ničím zaujímavá blacková muzika potrebuje Rotting Christ ako soľ!
Ano určitě to chce více poslechů, budu se snažit sám sebe napravit, zatím se mi líbí novinka tak napůl ale věřím že se to bude lepšit - je to asi zatím největší úlet R-CH, mnoho nových struktur, postupů, odlišný zvuk a celkové pojetí jaké tu ještě nebylo. Hold kapela která umí překvapit. Rozšíření hudebních možností a svého stylu je třeba jen kvitovat:)
Kata Ton-new album
Kata Ton je teda síla jako prase,můžu potvrdit.Je to rozhodně na víc poslechů napoprvé mě to tak nedostalo ale teď po pátém poslechu je to jiná.Zatim mi přijde jako průsečík mezi nářezovou Theogonia a atmosfericými Khronos nebo Genesis.Zatím po pár posleších 9.5 a hned za moje nejoblíbenější Aealo.Ale věřim a skoro to i vim že po delším čase půjde na nr1.
Kata..
Tak po pár posleších si troufnu tvrdit, že se jedná o adepta na album roku. Uvidím s čím se vytasí Behemoth. Ale rotting fakt bomba
Jedno z nejbarevnějších a nejlepších alb co jsem v blacku slyšel..nápady se tady doslova sypou z rukávu a přitom to není přeplácané..9,5/10
no po prvních dvou posleších mě to teda moc nechytlo...určitě tomu dám ještě šanci, ale zatím to za nic světobornýho nepokládám.
Som strašne zvedavý, jedna z mojich srdcoviek . Neprekonateľný A Dead Poem ostane pre mňa aj tak neprekonaný ( aj keď to je muzika z celkom odlišného súdka - ich veľmi podarený "prešľap" ) .
Môj prvý kontakt. Vynikajúce!
Ale na tu osmu to tak nějak je.. 7-8 no ale spíš nahoru.
Osobne jsem dost prekvapen, jak je tohle album dobre prijato. RC mam taky dost rad, ale Aealo zatim nepusobi tak jako jakykoliv jeho predchudce. Jiste najde se zde nekolik hodne dobrych songu (napr. Dub-Saĝ-Ta-Ke), ale jinak me to pripada dost a dost okate vyvareny (napr.Demonon Vrosis, ... Pir Threontai
) a ani tu vzpominanou hrdou atmosferu to ku me nehazi - korunu to vsemu nasazuje posledni pisen.
Asi holt jeste nejsem hoden sestry.
ps. a to nechci by konfliktni typ
vynikajuca zalezitost, imho najvacsia sleha je santa muerte s pekne nasranym vokalom.
Není to špatné, ale jsem zvědavý čím vrátí úder Septic Flesh.
Xena
Taky si dycky při poslechu tohohle alba zpomenete na Xenu?:o)))
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek