OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Metalový humor...
...je nejlepší, protože má z čeho čerpat, a to téměř nekonečně...
...na BA je skvělé, že nabízí menu, kde vždy vzniknou diskuzní kotle po jeho degustaci...
...divím se, že tady nevznikl board odkazů na reporty jiných webů, aby bylo ještě víc nad čím hlesat...
songy?
Nevím, jestli už to nezmiňoval někdo pode mnou, protože jestli na něco nemám čas, tak je to pročítání internetových diskuzí, ale... 1) v setlistu Candlemass chybí "Dark Are the Veils of Death", dali ji tuším jako 3. v pořadí; 2) Gorgoroth "Incipit Satan" rozhodně nehráli, ze stejnojmenné desky sice hráli, ale song "Unchain My Heart!!!".
Jára: Mně zas přijde trochu o ničem rozplívat se furt dokola z jednoho a toho samýho, co znám už drahnejch pár let a vim o tom, že je to super.
Co se samotnýho výkonu týče, tak já osobně si myslim, že s FF v Josefově byl o ještě o něco suverénnější a víc dechberoucí, než na Individualu. Rozdíl je jen v tom, jakej potenciál pro rytmickou kreativitu poskytuje muzika od Chucka a muzika FF. Ale to už neni zásluha Hoglana, takže to nezahrnuju do bubenickýho výkonu jako takovýho.
praveze na vseznalka sa hra dudgie a jemu podobni, nie redakcia....ta to len blahosklonne komentuje
no samozřejmě že může. ale pak je celkem pochopitelné, že to pak přijde úsměvné člověku, který (zřejmě) neposlouchá FF a zná Hoglana z Death. hele nerad bych tu zabředl do nějakého flamu, ať si každý poslouchá, co je mu libo. mě jenom lehce dráždí ta povýšenost a bohorovnost zdejších všeználků...
a to nemůže?
vždyť má duggie v podstatě pravdu, vychvalovat Hoglana za hru ve FF, to je jako rozplývat se nad tím, jak Pavel Šporcl perfektně odehrál písničku s nějakou cimbálovkou.
Pokud by Duggie normálně jako člověk ve vší slušnosti doporučil Individual, tak neřeknu ani píp, ale když to podal tak, jak to podal a pokusil se tim zesměšnit redakci (TAKHLE profláknutym albem), tak si nic jinýho, než výsměch nezaslouží.
jojo
tady to jikří vtipem jak na srazu intelektuálů po 20ti letech. Každej ví, zná a má naposloucháno.......někdy si říkám, že to je horší než diskuze o windows, nokii a škodovce......
To sa podarí len tým vybraným, ktorým bude patriť svet.
fandím vám
teda chlapi, vy jste tady na metalopoli tak vtipní a sžíravě ironičtí! a jak umíte každého setřít! obdivuju vás a chtěl bych být jako vy, až vyrostu... jaroušek, 14 let
Keby sme citali aj my ostatni tie e-ziny co cita Duggie tak by sme sa mozno aj o Death dopoculi... ale aspon vdaka nemu vieme, ze aj taka daka kapela je.. ci bola... :D
:))) duggie žije v pokrútenom paralelnom vesmíre, kde je Meshu mainstream a Death jeho tajný "černý UG kůň"? Milé :p
Gorgoroth
No kazdy ma holt jiny hudebni sluch a chute ... ja zarputily fanda Gorgoroth sem po treti skladbe odesel na pivo a div si hlavu nevykroutil z toho fiaska aspon pro me, byli proste trapni, stejne jako minule na BA pred par lety, black metalu proste velke festaky nesedi, jsou to kapely spis do klubu, to je pak jina show ... na BA mi nejvic sedi grindove kapely, General Surgery, Haemorrhage nebo letos Napalm Death, to byly pro me zazitky nesrovnatelne ,o) howgh
a na basu ten pičus ze Sadus:); a vůbec poslechněte si Sadus:)
individua
a na kejtru tam hraje pan z King Dajmond
dostali jste to ale pořádně sežrat vy hejcy s prahi
*vyzkouším..., ale to je způsobené natěšeností nad novým objevem
taky to vyskouším, když tam hraje na kejtru ten Hoglan
Já to akorát stahuju. Nikdy jsem o tom neslyšel. Snad to bude fajn
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek