OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Podporuji k.eight.ův názor..
@ david.ch: Být tebou bych hodnotil až bude výsledek ke slyšení. Jako argument by mohla sloužit slušná tradice (relativně) kvalitních nahrávek každého jednotlivého zúčastněného, nemyslíš?
Další úsměvný a naprosto zbytečný comeback. Kdyby šli raději na ryby dědkové. Samozřejmě většina se z toho posere, protože je tam ten mekota Ozzy nad hrobem. Proboha, proč?
V tomto smere zostávam kľudný. BS nedokáže vydať podpriemernú dosku a nebol ňou ani toľko preklínaný Forbidden
No asi to už nebude tak chutná a vydatná porce zla jako třeba první album, ale těším se velice. Nevěřím, že by si dědečkové chtěli pokazit reputaci...
No snáď ten názov 13 nebude predpovedať nejakú tu smolu, avšak najviac ma (pozitivne) zaskočila novinka, ze novinku nabubnuje Brad Wilk. To je mi sprava ako prase!
Nové album Sabb´s? Tak to je věru zajímavá novinka... osobně jsem si přál, aby ještě aspoň jednou zapráskali knírama a přece jen slabší Forbidden nezůstalo poslední jejich deskou... tak ať se podaří!!!
Taky je dobře, že se už konečně vysrali na ten "true and only original line-up comeback" a že Tony je zase schopen práce.
Samé dobré zprávy dnes...
Jednoznačne najslabšie od BS je podľa mňa ich štvorskladbové demo. Je to ešte z doby keď sa nevolali Black Sabbath ale Earth. Keď som to zohnal na cd tešil som sa neskutočne, ale iba kým som si to po prvýkrát nevypočul. A to bolo iba rok pred vydaním debutu...
Já souhlasím s Imothepem, pro mě je jako celek Born Again taky slabší než Forbidden.
Zas tak špatná deska to není. The Illusion Of Power, Can't Get Close Enough, Forbidden i podle recenzenta nepovedená Kiss of Death jsou podle mě prvotřídní skladby.
Dagon - Imothep [17.9.2010 12:55]
v poho, ja prece nenapsal, ze je to nutne spatna deska, pouze jsem ji ve svem osobnim zebricku BS zaradil na nizsi misto = 100 lidi / 100 chuti :o)
Imothep
Oba palce dolu za názor na Born Again. U mňa jednoznačne najlepší album Sabbath.
Imothep: Jen dávej palec dolů, ať je to různorodé, těch palců nahoru bylo poslední dobou přespříliš. :-)
problem tehle desky myslim netkvi v tom, ze by material byl az tak slaby a ani bych ho neoznacil za "blbost"(palec dolu Strayi :o). Kdyz si poslechnete obe desky za sebou(coz jsem nedavno v ramci jedne pracovni soboty udelal), tak zjistite, ze hudebne, stylisticky ani zvukove se toho az zas tolik nezmenilo(ok, Forbidden ma sussi produkci, min nacancany a pompezni aranzma). Tahle deska je logickym pokracovanim Cross Purposes, akorat se podle meho nazoru Tondovi trochu vymklo z rukou aranzma. Deska je totiz vzacnou smesici skladeb, ktere by bud sedely Ozzzmu(an, slzsim tam zretelne retro navraty az do 70tych let) nebo Diovi, nebo Martinovi . . . ale celou ji proste zpiva Martin . . . a ruku na srdce, ac je to PAN hlas, tak proste nedisponuje neomezenym rejstrikem vyrazu(takovych zpevaku ani moc neni). Pro me osobne dpada mnohem hur jako celek treba Born Again nebo Never Say Die . . . Forbidden bych urcite neoznacil za nejhorsi nahravku BS(jestli se takhle da vubec jejich tvorba hodnotit)
@ palin: Black Sabbath asi nebude ta pravá kapela pro tebe...
Taky moc nechápu averzi vůči Forbidden, u mě určitě patří do trojky nejoblíbenějších sabbaťáckých náloží (na všech pochopitelně zpívá Martin).
Po nažehlených předchůdcích je to pecka. Žádný tam-ta-da-dam tam-ta-da-dam tam-ta-da-dam furt dokola, fůra teple znějících kláves a zpěv (resp. kňučení) ala hairshampoometalová sebranka, jak bylo ke slyšení na "klenotech" typu headless cross. Konečně syrová produkce a pořádný riffy.. Shaking off the chains!!
Na ten som celkom zabudol. Heaven And Hell je tiež špica, ale podobne aj Black Sabbath a Sabbath Bloody Sabbath.
Obal
Heaven and Hell taky není nejhorší ..
nej obaly
Black Sabbath a Mob Rules
No, pre mňa je najlepší asi Technical Ecstasy, a Mob Rules.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek